Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért utálják a franciákat...

Miért utálják a franciákat világszerte?

Figyelt kérdés
2009. máj. 23. 00:14
1 2
 1/14 anonim válasza:
51%

én nem utálom a franciákat

ha utálják őket, annak valószínűleg az az oka, hogy azt feltételezik, hogy ők is utálják a többieket. azt már hallottam, hogy nem szeretnek/tudnak más nyelven beszélni, mint franciául, bár szerintem pl. a magyarok közül is nagyon sokan csak magyarul tud. Sokan még az erdélyi magyarok közül sem tudnak/akarnak románul beszélni (nem állandóan, csak amikor alkalomadtán találkoznak), ezt már hallottam román ismerősömtől, hogy ezért nem szeretik őket.

2009. máj. 23. 00:21
 2/14 anonim ***** válasza:
67%

Mert hülyén beszélnek és csigát zabálnak. Szerintem.

Bár nekem semmi bajom velük, sőt. Finom sajtokat és borokat készítenek. :) Bár a francia nyelv nekem sem tetszik, de ez lényegtelen, ők beszélik, nem én. Bár jó lenne franciául is tudni, legalább több helyen megértenének. :)

2009. máj. 23. 00:41
 3/14 anonim ***** válasza:
81%
Ennyi erővel mindenkit utálnak világszerte. Egy olyan népet nem lehet mondani, akikről nincsenek kialakult sztereotípiák, amit még a szomszéd Mari néni is jól megtanult, holott legmesszebbre csak a szomszéd városig jutott el.
2009. máj. 23. 01:39
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
valószínűleg történelmi okai vannak. hogy pontosan mi, azt nem tudom, de annyi rémlik töri órákról, hogy a franciák mindig háborúztak valakivel. mondjuk lehet, hogy Napóleon miatt is van ez...nem igazán örült Európa, amikor végigrohant rajta...
2009. máj. 23. 07:45
 5/14 anonim ***** válasza:
90%

Nem utálják a franciákat, én sem teszem.

Csak a francia nép nem hajlandó más nyelven beszélni.

Példa:

Anyukámmal, és a barátnőével mentünk Franciaországba. A visszajegyeket a repülőre csak kint vettük meg. Nos, anyukám barátnője odament a jegyárushoz, és angolul (mert csak angolul tud) kért 3 jegyet. Az eladó TÖKÉLETES angolsággal közölte, hogy franciául KELL kérnünk a jegyeket. És hívni kellett valakit, aki tud franciául, és angolul is, hogy vehessünk 3 kib@szott jegyet.

És náluk is rengetegen tanulnak angolt, de nem hajlandóak használni.

2009. máj. 23. 07:47
 6/14 anonim ***** válasza:
96%

Én kiskoromtól tanultam franciát, ezért többször voltam Franciaországban. Nekem a következő dolgok miatt voltak antipatikusan azok a franciák, akiket megismertem:

1. Nem használtak papírzsebkendőt, ezért állandóan szívták az orrukat.

2. A személyi higiénia egyébként sem erősségük, állandóan szóvá tették, h' sok vizet fogyasztok, mert minden nap zuhanyoztam.

3. Ha nem értik meg, amit a saját nyelvükön mondasz, meg sem próbálják kitalálni, segíteni, csak ostobán vonogatják a vállukat és hülyének néznek.

4. Más országokról fogalmuk sincs: a kilencvenes évek elején néztük nálunk a híradót, és szörnyülködtek, h' nálunk háború van.

5. A nálunk vendégeskedő francia lány megrökönyödve mesélte, h' Budapest egy város, és csodálkozott, h' van folyóvíz a lakásunkban. Szegény arra számított, h' Magyarországon vadlovak nyargalnak a pusztában.

6. Teljesen megdöbbentek, h' tudom mi volt 1789. július 14-én, h' ki volt Napoleon, ismerem a híres francia slágereket, filmeket stb.

Tudnék még példákat, de összességében jellemző az óriási nemzeti öntudat, ami más népek elképesztő lenézésével párosul. A nálunk tapasztalható vendégszeretet pedig hírből sem ismerik. Hangsúlyozom, h' ez személyes tapasztalat, tehát nyilván nem mindegyik francia ilyen, csak én kifogtam őket.

2009. máj. 23. 09:38
 7/14 anonim ***** válasza:
88%

Jól mondta az utolsó. A b***ott nagy nemzeti önérzetük és beképzeltségük miatt, aminek az az elgondolás az alapja, hogy a francia nép minden civilizáció és kultúra bölcsője és csúcsa, ad absolutuma egyben, és aki nem francia, az szégyellheti magát és szánalomra méltó. Ezért se beszélnek más nyelvet, a francián kívül minden más csak barbár dialektus.

Hozzáteszem, ismerek sok magyart is, aki szintén dettó ugyanígy élik meg a magyarságukat; igazi különbség csak annyi van a kettő között, hogya franciáknak erre valamivel több történelmi alapjuk van, de attól még ugyanúgy elítélendő ez a fajta hozzáállás.

Én is pl. úgy vagyok vele, hogy imádom a nyelveket, és folyamatosan tanulom őket, beszélek angolul, németül, svédül, olaszul, de beterveztem a törököt, a finnt és a spanyolt is, viszont a franciát direkte bojkottálom, azt soha nem fogom tanulni. Pukkadjanak meg, ahol vannak, eszemben sincs Franciaországba menni.

2009. máj. 23. 10:21
 8/14 anonim ***** válasza:
92%
Ja és még egy érdekesség: itt Magyarországon, meg világszerte mindenhol másutt is pl. az irodalom tanulmányozását úgy osztják fel, hogy hazai irodalom és világirodalom. Franciáknál azonban úgy, hogy francia irodalom és külföldi francia irodalom (és ez nem vicc; utóbbiba a különböző (volt) gyarmataik irodalma tartozik, de más semmi).
2009. máj. 23. 10:24
 9/14 anonim ***** válasza:
87%
Finnyás egy népség...
2009. máj. 23. 14:16
 10/14 anonim ***** válasza:
67%

07:47esnek: Az nem jutott eszedbe hogy szegény eladócsaj nem tud csak franciául és ezért tanulta meg angolul EZT az egy mondatot? :)

Én kint tanulok Toulouseban,nincs velük semmi bajom, és reptereken, Párizs forgalmasabb helyein lehet azért angolul is érvényesülni (bár én tudok franciául...) tény h aki beszéli a nyelvüket azzal kedvesebbek és készségesebbek, de sztem ez mindenhol így van. ANGLIA viszont ELVÁRJA hogy tudj angolul, semmilyen más nyelven (pl német, francia stb) nem írnak ki semmit és nagyon el vannak telve magukkal hogy mindenki tanuljon meg angolul (azt nem veszik tudomásul hogy az angolnak nem őmiattuk hanem az USA miatt van akkora súlya a világban...)

2009. máj. 23. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!