Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hogyan gondolhatja bárki is...

Hogyan gondolhatja bárki is Magyarországon, hogy milyen remek lenne, ha a palesztinok (szírek, irániak, stb) elsöpörnék Izraelt. Eljuthat odáig az antiszemitizmus, hogy a saját kultúrájának (vö. Nyugati kultúrkör) halálát kívánja?

Figyelt kérdés
2011. nov. 24. 04:33
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

Kérdező:

a szemita, csak egy népet jelent, vagyis a zsidókat?

Fura, idáig, másképp hallottam, hogy Zsidó, Szemita lehet, de fordítva, már más a helyzet.

Ez olyan, mintha Jász, Magyar is lehet, ha köztünk élnek, de egy magyar, nem lehet, csak jász.

Ha már, jászoknál tartunk, akkor ezt sem árt elfelejteni: [link]

Vagyis, ezek szerint, aki Irán ellenes, azok a Jász ellenesek is?

2011. nov. 24. 11:23
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

"a szemita, csak egy népet jelent, vagyis a zsidókat?"

Az antiszemita zsidóelleneset jelent, függetlenül a szemita szó jelentésétől. Így rögzült. Pontatlan szó, de hát ez van.

A jászok nem oszétok voltak eredetileg?

2011. nov. 24. 12:08
 13/33 anonim ***** válasza:
0%

# 12/12 Időpont ma 12:08:

Én úgy tudom, hogy régen, a szemita népek, minden jegyét magában foglaló keverék zsidók ellen voltak, az antiszemiták. Ha innen ered az antiszemitizmus, akkor is, itt lényegében, zsidó ellenességet jelentett. Mégis, én nem vagyok, antiszemita, csak azon hébereket utálom, akik a fajtörvényt alkalmazzák, vagyis másokat diszkriminálják. A diszkriminációnak, még a pozitív létét is elítélem.

Az oszétokkal kapcsán, ennyit lehet tudni:

[link]

Oszétákhoz, a jászok is tartoznak, de még, a Szunnita Iszlám is, főleg Irán. Európában másabb, Közel-Keleten is másabb. Mégis Irán, nem tagadja le, sőt! Inkább közeledik Magyarország felé. Ezt én, tiszteletnek tekintem, még akkor is, ha nem vagyok Jász.

2011. nov. 24. 12:37
 14/33 anonim ***** válasza:
44%
1: A zsidóknál fajgyűlölőbb nép nincs (ld talmud, diaszpórák, illetve a zsidó-gój ellentét. Gójként izraelben te semmit nem tehetsz, sőt ha megütsz egy zsidót, ki is végezhetnek érte..) Ez az igazi antiszemitizmus, ami az összes többi kultúra alsóbbrendűségét hirdeti a zsidókkal szemben. Ezután kiviláglik hogy a kérdésfeltevés hibás. Amúgy bárki bármit gondolhat.
2011. nov. 24. 13:09
 15/33 anonim ***** válasza:
0%

arabok kur.va jól bánnak a késsel.

Izraelieknek ott a Krav Maga.

ilyen szempontból egyértelmű kit fogok tisztelni :D

OFF volt.

2011. nov. 24. 13:49
 16/33 anonim ***** válasza:
0%

# 14/15 Időpont ma 13:09

Ha Izraeliek és az őket pártoló emberek, a békéről beszélnek, akkor tegyenek is érte és ne másokat bélyegezzenek meg.

Van egy régi mondás, de azt hiszem, a zsidóknak is tudniuk kell:

"Ki kardot ránt, kard által vész el."

Ideje felnőni és békében haladni, különben, csak bajok lesznek.

Aki képes a békéért dolgozni, az számíthat a támogatásra. Igen, a zsidók között is vannak ilyenek, akik Izrael polgár révén, mégis kiáll a palesztinok érdekéért. Róluk miért nem lehet hallani? Ja, hogy létezik olyan is, hogy gójjá minősítik?

2011. nov. 24. 15:38
 17/33 anonim ***** válasza:

# 16/16-os vagyok.

Elfelejtettem kiegészíteni azt, hogy tudom, te is hasonlóról írsz, mint én. Az írásomat, nem ellened szánnom, csak egyetértek te veled.

2011. nov. 24. 15:40
 18/33 anonim ***** válasza:
60%

"A zsidóknál fajgyűlölőbb nép nincs"

Bizonyíték? Mert én még egy fajgyűlölő zsidóval sem találkoztam.

2011. nov. 24. 17:14
 19/33 anonim ***** válasza:
39%

# 18/18 Időpont ma 17:14

Falépítés Izraelben - ezt, te minek nevezed?

A másik meg, a Holokauszt. Tényként kell kezelni, de úgy, ahogyan tényleg megtörtént. Miért nem lehet ellenvéleményem ezzel kapcsán? Ja, hogy akkor, egy utolsó ... fasiszta, náci volnék? Ezzel a bélyeggel az a gond, hogy azokra is, rányomják, akikre, egyáltalán nem kéne.

Én, magyarként, tényként kezelem a történelmet, akármilyen is legyen. Csináltak rosszat is, csináltak jót is, egyiket sem vitatom.

Izraelnél is, ez a helyzet és úgy kell rá nézni, ahogyan cselekszik.

Fiatal állam, ezt elismerem, de nem a semmiből jött létre, hanem azt is, megalapították.

Most akkor, van egy, nagy kérdőjel, hogy kik is a zsidók? Külön faj? Külön vallás? Külön állampolgár?

2011. nov. 24. 17:44
 20/33 GharkadFA ***** válasza:
0%
Ha izrael nem lett volna, vagy nem lenne, háborúk sem lettek volna. Ez csak jó lehet. Amióta az az ország létezik, azóta folyamatosan háborúzik, civileket bombáz.
2011. nov. 24. 18:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!