Miért akarják feltőkésíteni a bankokat Sarkozyék?
A jelenlegi kormány politikája hogy a bankokat állítja be ellenségnek, ti meg felültök neki. Ez az egész olyan mintha egy ember elkötné az ereit mert zavarja hogy folyik benne a vér, ez a jelenlegi gazdaságpolitikánk. Ti meg örültök neki.
Az a mese amit linkeltek is csak felbosszantott, még az amcsiknak sem lenne szabad olyan hülyének lenniük. Aki ért hozzá a hitellel egyről a kettőre jut az életben is és ez igaz egy egész országra is. De a primitív emberek addig jutnak hogy "a bank csak meglop". Akik nem tudják kezelni a pénzügyeiket azok csak becsapva érzik magukat és ők a leghangosabbak sajnos.
„A jelenlegi kormány politikája hogy a bankokat állítja be ellenségnek, ti meg felültök neki.”
Nem maradtál te le valamiről?
Nemhiszem. A bank feltőkésítés egy kompenzáció azért a bankoknak mert görögország hiteleinek egy részét elengedik.
Én viszont a magyar helyzetről írtam, itt ugyanis semmiféle kompenzáció nincs arra hogy kiszipolyozzák a bankokat.
„Én viszont a magyar helyzetről írtam, itt ugyanis semmiféle kompenzáció nincs arra hogy kiszipolyozzák a bankokat.”
Ha itt valaki ki van szipolyozva, akkor az a munkából megélni próbáló átlagember.
Ne féltsd az itteni bankokat, mert köszönik megvannak.
Én az embereket féltem! Ha ez nem jön le abból amit írtam nagyon sajnálom. Ez a lényeg hogy a bankok és az emberek nem 2külön dolog.A magyarországi bankok a kormány döntései miatt kényszerűségből olyan lépéseket tesznek amik nekünk rosszak!
Például sokkal kevesebb hitelt adnak, rosszab feltételekkel!
És nem azért mert gonoszak hanem mert csak kevesebb hitelhez tudják biztosítani a megfelelő fedezetet. A kormány intézkedéseinek köszönhetően (lásd cikk amit linkeltem).
Ja, persze a bankok szétosztják a profitukat az alkalmazottaik között, ha lenne egy pékséged te is minden profitot az alkalmazottaknak adnál a normális fizetésen felül. Én is ismerek pár bankost és szerintem középvezetőknél 300-600 körül van az átlag fizetés. És lehet utálni hogy ezt mondom de általában meg is dolgoznak érte. A bank nem jótékonysági intézet és az alkalmazottjai nem a tulajdonosok akik a profitot zsebreteszik.
Nem lett az a profit elszórva, attól hogy egy bank felhalmozott mondjuk 1000milliárd forintot még nem fogja végignézni ahogy visszacsökken a felére a vagyona mert régen ugy is nyeresége volt.Ez kapitalizmus. A nyereséget kell fenntartani. Te sem örülnél ha elvennék a fele pénzed mondván hogy ott a másik fele még azzal is pluszba vagy.
Nem mondom hogy ez így fasza de akkor is így működik, nem várhatjuk el a bankoktól hogy veszteségesen működjenek. Ha egy ember összeszedett 100millát azt lehet utálni hogy gazdag de azt nem lehet azért elvárni dolgozzon veszteségért és menjen el a vagyona arra hogy dolgozik, miközben a munkája hasznos.
Ezért ha a bankok elengedik a hiteleket görögországnak, kompenzációt érdemelnek. Lényegében ugyan olyan mintha görögország kapott volna segélyt és azt leperkálta volna a bankoknak.Bár abban az esetben a bankok profitot is kaptak volna, így meg csak kárpótlást.
„A bank nem jótékonysági intézet”
Az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!