Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért akarják feltőkésíteni a...

Miért akarják feltőkésíteni a bankokat Sarkozyék?

Figyelt kérdés
Minek adnak a bankoknak pénzt miért nem az embereknek adnak ha már így tele vannak?
2011. okt. 23. 22:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ezt úgy kéne csinálni, hogy akkor oké, megy a pénz, de cserébe az állam tulajdonrészt szerez bankban, gyakorlatilag részvényessé válik.
2011. okt. 24. 14:24
 12/21 anonim ***** válasza:

A jelenlegi kormány politikája hogy a bankokat állítja be ellenségnek, ti meg felültök neki. Ez az egész olyan mintha egy ember elkötné az ereit mert zavarja hogy folyik benne a vér, ez a jelenlegi gazdaságpolitikánk. Ti meg örültök neki.

Az a mese amit linkeltek is csak felbosszantott, még az amcsiknak sem lenne szabad olyan hülyének lenniük. Aki ért hozzá a hitellel egyről a kettőre jut az életben is és ez igaz egy egész országra is. De a primitív emberek addig jutnak hogy "a bank csak meglop". Akik nem tudják kezelni a pénzügyeiket azok csak becsapva érzik magukat és ők a leghangosabbak sajnos.

2011. okt. 24. 20:35
 13/21 anonim ***** válasza:

„A jelenlegi kormány politikája hogy a bankokat állítja be ellenségnek, ti meg felültök neki.”

Nem maradtál te le valamiről?

2011. okt. 24. 21:02
 14/21 anonim ***** válasza:

Nemhiszem. A bank feltőkésítés egy kompenzáció azért a bankoknak mert görögország hiteleinek egy részét elengedik.

Én viszont a magyar helyzetről írtam, itt ugyanis semmiféle kompenzáció nincs arra hogy kiszipolyozzák a bankokat.

2011. okt. 24. 21:50
 15/21 anonim ***** válasza:

„Én viszont a magyar helyzetről írtam, itt ugyanis semmiféle kompenzáció nincs arra hogy kiszipolyozzák a bankokat.”

Ha itt valaki ki van szipolyozva, akkor az a munkából megélni próbáló átlagember.

Ne féltsd az itteni bankokat, mert köszönik megvannak.

2011. okt. 24. 22:12
 16/21 anonim ***** válasza:

Én az embereket féltem! Ha ez nem jön le abból amit írtam nagyon sajnálom. Ez a lényeg hogy a bankok és az emberek nem 2külön dolog.A magyarországi bankok a kormány döntései miatt kényszerűségből olyan lépéseket tesznek amik nekünk rosszak!

Például sokkal kevesebb hitelt adnak, rosszab feltételekkel!

És nem azért mert gonoszak hanem mert csak kevesebb hitelhez tudják biztosítani a megfelelő fedezetet. A kormány intézkedéseinek köszönhetően (lásd cikk amit linkeltem).

2011. okt. 24. 22:48
 17/21 anonim ***** válasza:
Engem is tőkésítsenek fel! Én is akarom a mézesbödönt! Amúgy meg ha az adónkból megy a pénz a bankokba akkor kérek jó magas kamatot meg fedezetet a bankoktól:P
2011. okt. 24. 23:59
 18/21 anonim ***** válasza:
A bankok évtizedeken keresztül extra nagy profitokat vágtak zsebre, most mégis azt sírják, hogy nincs saját pénzük... Lehet, hogy kifizették extra bónuszokra, meg csapatépítő tréningekre Balin.Van egy ismerősöm, aki egy vidéki kis bankfiókban középvezető pár éves diplomával... havi 800 ezer bruttóért... Na ilyen működési költségeket vasalnak fel a gazdasági szereplőkön a bankok. Rá kell lépni a tökükre nem vitás. Sokkal nagyobb ellenőrzési, szabályozási hatalmat kell adni a köz kezébe a bankok felett mint jelenleg.
2011. okt. 27. 07:58
 19/21 anonim ***** válasza:

Ja, persze a bankok szétosztják a profitukat az alkalmazottaik között, ha lenne egy pékséged te is minden profitot az alkalmazottaknak adnál a normális fizetésen felül. Én is ismerek pár bankost és szerintem középvezetőknél 300-600 körül van az átlag fizetés. És lehet utálni hogy ezt mondom de általában meg is dolgoznak érte. A bank nem jótékonysági intézet és az alkalmazottjai nem a tulajdonosok akik a profitot zsebreteszik.

Nem lett az a profit elszórva, attól hogy egy bank felhalmozott mondjuk 1000milliárd forintot még nem fogja végignézni ahogy visszacsökken a felére a vagyona mert régen ugy is nyeresége volt.Ez kapitalizmus. A nyereséget kell fenntartani. Te sem örülnél ha elvennék a fele pénzed mondván hogy ott a másik fele még azzal is pluszba vagy.

Nem mondom hogy ez így fasza de akkor is így működik, nem várhatjuk el a bankoktól hogy veszteségesen működjenek. Ha egy ember összeszedett 100millát azt lehet utálni hogy gazdag de azt nem lehet azért elvárni dolgozzon veszteségért és menjen el a vagyona arra hogy dolgozik, miközben a munkája hasznos.

Ezért ha a bankok elengedik a hiteleket görögországnak, kompenzációt érdemelnek. Lényegében ugyan olyan mintha görögország kapott volna segélyt és azt leperkálta volna a bankoknak.Bár abban az esetben a bankok profitot is kaptak volna, így meg csak kárpótlást.

2011. okt. 27. 12:06
 20/21 anonim ***** válasza:

„A bank nem jótékonysági intézet”

Az biztos.

2011. okt. 27. 16:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!