Mit éreztél Kadhafi kínzását, megölését és holttestének meggyalázását látva?
Csak én borzadtam el a képsorokon (és magán a tényen)? Azt látom, hallom, hogy mindenhol helyeslik, ami és ahogy történt...
:(
A tv-met hogy linkeljem be? Tegnap este egymás után játszották le a felvételeket a híradók.
Ezen most elkezdesz vitatkozni? A bemondók, műsorvezetők maguk is így kommentálták a lejátszott felvételeket.
Nem láttam, de nem is érdekel különösebben.
Max. annyit éreznék mint bármely más hasonló természetű képsor hatására.
Örültem, hogy mégis van még (illetve volt :D ) olyan diktátor, aki betartja a szavát és mindhalálig ellenáll.
A képsorokon nem érdemes nagyon elborzadni, biztosan több száz hasonló esemény törént Líbiában az elmúlt hónapokban, a háború már csak ilyen, viszont az ismeretlen emberek halála nem érdekel senkit sem.
Sok mindent..
Egy emberi lény szenvedése és halálfélelme mindig borzalmas. Akkor is ha mások esetében ő maga elmulasztotta az együttérzést és a könyörületet. Tehát akik ilyet tesznek egy percig nem különböznek azoktól akikre gyűlöletük irányul.
Másfelől azt gondolom, hogy egy tudatosan elrendelt cselekedettel állunk szemben. Miközben az átmeneti kormány határozottan megtiltotta a diktátor megölését, ezt mégis megtették. Valahol mutatták az USA külügyminiszterét amint megkapta a hírt. Alig leplezte örömét afelett, hogy elmarad a hosszadalmas jogi eljárás, amely Kadhafit nem feketének, hanem szürkének ismertette volna a világgal, azaz olyan embernek aki diktatórikussága mellett: megoldotta a vízellátást a sivatagi területeken, ingyenes orvosi ellátáshoz juttatta népét, számos szociális lépéssel széles táborra tett szert a szegényebb néprétegekben, megvédte hazáját a TLC-éktől és a Bankoktól. Igazi "bűnei" ezek voltak. Különösen pedig az, hogy komoly gazdasági-politikai kapcsolatok kiépítésébe kezdett Kínával, mely az afrikai régióban komoly befolyás növelésre törekszik.
Ez nem jelenti azt, hogy ez az ember fehér lett volna. Azt azonban igen, hogy a világ leegyszerűsített magyarázatainak nincs sok veleje.
Amúgy egy vén trottyot csapatmunkában megölni, semmilyen harci hagyomány szerint sem dicsőség.
Ez üzenet volt az USA részéről Irán vezetői felé. A két (valszeg. jól megfizetett) fiatal"embert" aki büszkélkedik a halálos lövéssel, vagy elrejtik vagy kiszolgáltatják a hatóságoknak. Máris elkezdődött az oszd-meg és uralkodj, illetve az oszd el és rabold ki, mechanizmusa.
Szóval vegyes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!