Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » 9/11: merénylet az intelligenc...

9/11: merénylet az intelligencia ellen. Mi a véleményed erről a cikkről?

Figyelt kérdés
[link]
2011. szept. 16. 23:48
1 2 3 4 5 6
 21/52 A kérdező kommentje:

De egyébként sem életszerű a dolog, hogy egy tanult, művelt hazafi (persze saját országában), akit mellesleg Oszama Bin Laden-nek hívnak, és milliomos, hatalmas vagyont áldoz arra, hogy terroristákat képezzen ki Amerika ellen, majd figyelmeztesse őket - ráadásul állítólag zsidókat, akik ugye szintén ellenségei. Ez ugye a te elméletedet látszik alátámasztani, vagyis hogy nem az arabok, hanem a gonosz amerikai kormány robbantotta fel a tornyokat.

Ez meg amúgy micsoda? WTF?

Ne adj már a számba olyan dolgokat, amiket nem mondtam, köszi.

2011. szept. 17. 01:30
 22/52 A kérdező kommentje:

De azért tudjad, hogy az USA-ban (is) sokan próbálnak meg hasonló dolgokból ismertséget/népszerűséget kovácsolni maguknak, úgyhogy nem kell mindent készpénznek venni, amit egy "jó nevű" ám soha sem hallott újság közread...

A Times neked mond valamit? Tudod, New York Times, London Times? Esetleg a CNN? vagy ezek soha nem hallott újságok számodra?

2011. szept. 17. 01:32
 23/52 anonim ***** válasza:
60%

"Hogy fogalmazzak, nem biztos, hogy felismerném 3 arab közül, hogy melyik Oszama bin Laden, ha ilyen szőrzettel rendelkezik és ilyen ruhában van."

Hát az bizony lehet. Még szerencse, hogy k.rva sok ember van még a világon rajtad kívül, akik viszont felismerik. Sőt, bár ezeknek csak töredéke, de még mindig k.rva sokan vannak, akik HIVATÁSBÓL felismerik - azaz pl. rendőrök - és mielőtt belekötsz, NEM CSAK amerikai rendőrök.

Ha VALAHA IS felmerült volna, hogy nem Oszama tette a nyilatkozatot (mint ahogy azt most próbálod beállítani), azzal már AKKOR tele lett volna a sajtó.

Tudod a tényeket nem 10 év elteltével kell kitalálni, hanem akkor, mikor azok történnek.

Pedro

2011. szept. 17. 01:33
 24/52 anonim ***** válasza:
36%

"A Times neked mond valamit? Tudod, New York Times, London Times? Esetleg a CNN? vagy ezek soha nem hallott újságok számodra?"

Ezek az újságok SOHASEM adtak tudósítást arról, hogy az amerikai kormányzatnak, vagy a világméretű zsidó összeesküvésnek, vagy akár az ufókoknak (mégiscsak jó ez a szó) BÁRMI közük lett volna a merénylethez.

Szintén nem cikkeztek olyanról, hogy bármilyen tőzsdei manipulációknak közük lett volna a merénylethez.

De még csak olyat sem írtak, hogy a merényletet nem az Al Kaida követte volna el?

Szóval akkor mit is írtak ezek az általam soha nem hallott újságok?

Pedro

2011. szept. 17. 01:37
 25/52 A kérdező kommentje:

A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 01:33

Az a sajtó lett volna vele tele, amelyik szerint a 7-es torony magától összedőlt? Vagy amelyik szerint a kerozin égéshője megolvasztja az acélt? Ez a sajtó biztos tele lett volna a kételkedéssel és a nagy leleplezésekkel! :D

2011. szept. 17. 01:40
 26/52 anonim ***** válasza:
39%

De mindegy is, úgysincs már türelmem a rögeszmefuttatásaidhoz, elmentem aludni.

Te meg csak nyugodtan tájékoztasd a világot a hatalmas összefonódásokról, innen a Gy.K.-ról. Sok sikert!

Pedro

2011. szept. 17. 01:41
 27/52 A kérdező kommentje:

A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 01:37

Jó Pedro, én feladom. Vagy nem akarod megérteni, vagy tényleg ennyire logikátlan vagy, de ez már elképesztő számomra. Én nem a kisegítő tanár vagyok a gyogyiból, nem fogom veled 4 éven át az ABC-t venni. A forrásokat megadtam, jó olvasgatást kívánok.

Azért ha valami szokásos bődületes marhaságot írsz majd mint szoktál, arra azért még reagálni fogok.

2011. szept. 17. 01:44
 28/52 anonim ***** válasza:

mielőtt én is elmennék aludni, azért megkérdezném, hogy mértékadó újság hol is írt arról, hogy a kerozin megolvasztotta az acélt?

(kérlek, pontos idézetet, ill. hivatkozást adj, mert ez a "megolvasztotta az acélt" az összeesküvésmániások egyik kedvenc vesszőparipája)

2011. szept. 17. 01:51
 29/52 anonim ***** válasza:
39%

"Az a sajtó lett volna vele tele, amelyik szerint a 7-es torony magától összedőlt? Vagy amelyik szerint a kerozin égéshője megolvasztja az acélt? Ez a sajtó biztos tele lett volna a kételkedéssel és a nagy leleplezésekkel! :D"

Látod, már megint félrebeszélsz... Na jó, erre még válaszolok.

A 7. torony a WTC leomlásakor (több ezer tonna acél és beton!!!) keletkező rengés hullámoktól dőlt össze. Az a torony egy átépítés miatt amúgy is eléggé féloldalas szerkezetű volt, ezt már (másik, itt feltett kérdésed kapcsán) szintén leírták neked - de akkor is hiábavaló volt.

Az acél NEM OLVADT MEG. Ezt senki sem állította. (Mellesleg a repúlőgépekben nem kerozint (vízmentes benzint) használnak hajtóanyagként, hanem közönséges petróleumot...)

Az acél KILÁGYULT. A megolvadás, és a kilágyulás között óriási különbség van.

A petróleum képes lenne megolvasztani is az acélt, ha megfelelően gyorsan (pl. szúrólánggal) égetnénk el. Egy széttört repülőgépből kiömlő üzemanyag nyilvánvalóan nem, így ég, hanem egyszerű égéssel. De a petróleum még így is kb. 900 fokos lánghőmérsékletet ad, az acél kilágyításához pedig már 650 fok is elég.

Nem kell tehát félremagyarázni a dolgokat, csodák nincsenek, nem elolvadt a torony, nem folyt szét az acélváz, csak KILÁGYULT, és így elveszítette a szilárdságát. A lágyvas sokkal könnyebben hajlik, és sokkal kisebb a teherbírása, mint az acélnak.

Ennyire egyszerű a dolog. Csak szöveget kell értelmezni. Még a szakvéleményt is!!! Hátha nem elolvadásról írtak... :-D

Viszont mostmár tényleg jó éjt, megyek aludni.

Ja és még valami:

"Vagy nem akarod megérteni, vagy tényleg ennyire logikátlan vagy"

Hát nézd, nem szoktam dicsekedni vele, de most nem tudom megállni, én tagja vagyok a Mensa HungarIQnak, tagsági számom 11241. Nem hiszem, hogy logikátlan lennék... Te mikor lépsz be?

Pedro

2011. szept. 17. 01:57
 30/52 A kérdező kommentje:

A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 01:51

Te meg tanuld meg inkább mit jelent az irónia szó.

2011. szept. 17. 02:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!