Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az USA hadereje semmit sem...

Az USA hadereje semmit sem ér? Hogy lehetséges ez?

Figyelt kérdés
Az USA a világ legerősebb katonai hatalma. Mégsem bír néhány birkapásztor ellen Afganisztánban. A minap a Discoveryn néztem, hogy mindenféle harci "drónjaik"(így írják), intelligens helikoptereik vannak mégsem bírnak az AK 47-sel felszerelt birkapásztorok ellen. Én ezt nem értem. Feleslegesen kidobálnak egy csomó pénzt, és közben a szegény bakák elvéreznek. Csak van erre valami ésszerű magyarázat... nem?
2011. szept. 12. 22:58
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Ööööö nem. De veled ellentétben én nem fogom levonni azt a következtetést, hogy: mivel véded az amcsikat MSZP-s vagy. Mert ugye te rögtön megtetted velem, hogy tuti Fideszes vagyok.

Csak sejtem, mivel nem lankad a tálibok harci kedve gondolom nem éppen halmokban hullanak el a bátor "tamás báttyók".

Tovább adják a tapasztalatokat? Gondolom elég kemény hely lehet az az ország, ahol a nagypapa RPG használatra oktatja az unokáját...

2011. szept. 12. 23:42
 12/29 anonim ***** válasza:
21%

Na el ne higgyétek már, hogy a jenkik annyira humánusak, hogy élni hagyják az ellenséget, ha leteszi a fegyvert... ez a taxis példa meg egy viccmusorban lehetett szerintem. Ugyanúgy nyírják ott a jó falusi népet is, ha elég távol van az XY média... nemhogy a fegyveres támadókat. El se hiszem, hogy van aki így gondolja :D ez kész XD

A válasz a kérdésre: azért, mert a jenkik kozul sokaknak fogalmuk sincs, minek vannak ott (na igen, terrorizmus elleni harc, hulyék a jenkik az tény, de annyira tán mégsem, hogy ezt elhigyjék), míg a tálibok pontosan tudják, hogy miért harcolnak. Ebbol adódóan is, nameg a mentalitásbeli kulonbségek miatt (a jenkik hiába jól kiképzett katonák, meghalni nem szeretnek, a tálibok meg fanatikusok, és szeretnek meghalni, foleg ha tudják, hogy ez Allah elott kedves :) pont

2011. szept. 13. 00:37
 13/29 anonim ***** válasza:
21%

"Az USA a világ legerősebb katonai hatalma."

Szerintem fölösleges itt hazudoznod. Ezzel csak azt éred el, hogy már senki sem fog hinni neked.

2011. szept. 13. 04:14
 14/29 anonim ***** válasza:
32%
Másrészt valamit meg kellene már értened egyszer kedves kérdező. Az USA célja egyetlen esetben sem a háború megnyerése, bár nem is lennének erre képesek, hanem minél hosszabb ideig fenntartani azt és minél több "ellenséggel" robbantani ki. Valamint a minél több emberáldozat, ugyanis ez szüli a támogatókat.
2011. szept. 13. 04:17
 15/29 anonim ***** válasza:
22%

"Mert eléggé politikailag korrektek. A TV -ben elég hülyén mutatna, ha elkezdenék ledózerolni a falvakat városokat a majd a bentlakókat egytől-egyig kivégeznék. A mongolok így rendet tudtak rakni, de manapság (főleg nyugaton) a népírtás kevésbé elfogadott."

Erre esélyük sem lenne. Ott akiket sorba kivégeznek azok az amcsik lesznek. :D

2011. szept. 13. 04:21
 16/29 anonim ***** válasza:
50%

"Na el ne higgyétek már, hogy a jenkik annyira humánusak, hogy élni hagyják az ellenséget, ha leteszi a fegyvert... ez a taxis példa meg egy viccmusorban lehetett szerintem. Ugyanúgy nyírják ott a jó falusi népet is, ha elég távol van az XY média... nemhogy a fegyveres támadókat. El se hiszem, hogy van aki így gondolja :D ez kész XD "

De legalább a nőket megerőszakolják. :)

2011. szept. 13. 04:22
 17/29 anonim ***** válasza:
86%

"Az USA a világ legerősebb katonai hatalma.

Szerintem fölösleges itt hazudoznod. Ezzel csak azt éred el, hogy már senki sem fog hinni neked"

Miről beszélsz? Jelenleg az USA katonai ereje a legerősebb a világon!

2011. szept. 13. 07:17
 18/29 anonim ***** válasza:
81%

Nyílt háborúban mind az afgánokat, mind az irakiakat nagyon gyorsan, könnyedén tönkre verték.

De itt már nem nyílt háború van.

Amióta világ a világ, a gerilla harcmodor igencsak megnehezíti a hódítok dolgát. Hiába a túlerő, hiába jobb technika, a hegyekben bujkáló, lesből támadó bombákat robbantó ellenséggel nem tudnak sok mindent kezdeni.

De nem olyan különös ez. Napóleonal is kitoltak a spanyol gerillák.

Az angolokkal is kitoltak a búrok, és még lehetne bőven példákat mondani.

2011. szept. 13. 10:07
 19/29 A kérdező kommentje:

De Napóleonnak nem voltak harci "drónjai" és ballisztikus rakétai... na jó viccet félre téve.

Az angolok leszámoltak a búrokkal és Sri Lankán a "mittudomén" milyen tigrisek is vereséget szenvedtek a kormányerők ellen, hiába a gerilla harcmodor. Talán Sri lanakai tábornokokra(tanácsadókra) lenne szükségük, mert így nagyon úgy néz ki, hogy csak szívnak.

2011. szept. 13. 10:15
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

"Az USA hadereje semmit sem ér? Hogy lehetséges ez?"

Az USA hadserege a legerősebb a világon.

"A minap a Discoveryn néztem, hogy mindenféle harci "drónjaik"(így írják), intelligens helikoptereik vannak mégsem bírnak az AK 47-sel felszerelt birkapásztorok ellen."

Mit értesz azon, hogy "nem bírnak"? A birkapásztorok (inkább kecske-) elfoglalták Washingtont?

2011. szept. 13. 11:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!