Az USA hadereje semmit sem ér? Hogy lehetséges ez?
Persze, hogy van, minél tovább ott maradni a területeken.
Sosem az a céljuk, hogy békét teremtsenek, hanem épp ellenkezőleg a káosz és háború fenntartása az érdekük...
Irakban is milyen sokáig szerencsétlenkedtek, közben szedték be az olajat maguknak...
Ez rendben is van(vagyis egyáltalán nincs rendben), de ha már ott kutatnak-bányásznak akkor nem kellene elkerülniük azért a felesleges veszteségeket.
Például ha olyan forradalmi újítás az a hülye kis robot szar, akkor mi a francnak nem használják valamire.
Irakot ne hasonlitsuk Afganisztánhoz, teljesen más a helyzet. Irakot mellesleg 21 nap alatt rohanták le.
Afgiban nem juhpásztorok fognak AK-47-eseket, hanem jól kiképzett milicisták különböző kaliberű hadviselésre alkalmas tűzfegyvereket. Még a hideg háborúban a CIA képezte ki a tálibokat a ruszkik ellen. Amit most jól ki is használnak. A terep is nekik kedvez. Északon a hegyek közé nem is mernek bemenni, annyira beásták magukat a helyiek. Illetve az ott élő emberek 3000 éve (saccoltam) járatokat vájtak a hegyekbe, mivel ott éltek. Ezek a járatok több száz kilóméter hosszúak is lehetnek és nincs benne szabvány ami alapján ki lehessen ismerni. Aki egyszer ott eltéved keresheti a kijáratot.
Szóval ostobaság azt hinni, hogy ezek az emberek hülye pásztorok. Komoly kiképzésük és az életszinvonaluk miatt kegyetlen szivós harcosok.
Azért azok a "birkapásztorok" értenek ahhoz amit csinálnak... Az oroszok is elvéreztek Afganisztánban, az USA sem fogja soha 100%-ig ellenőrizni a területet.
A mák és a belőle készülő narkó jó üzlet, nem fogják csak úgy hagyni a fenébe azok akik ebből élnek.
Bár nem tudom minek keverték bele azt az Oszama nevű figurát, simán hirdethettek volna keresztesháborút a drogelőállítás ellen...
Egy levegő-föld rakéta többe kerül, mint egy egész afgán kisváros, szóval nem valószínű, hogy minden kalasnyikovos parasztot robotrepülővel fognak lőni...
A helikopterek sem olcsóbbak. Azt tudom, hogy a magyar mentőhelikopterek bevetés esetén percenként(!) 25ezer forintba kerülnek, gondolom, hogy egy komolyabb katonai gép ennek a sokszorosa.
Valamint a katonáknak meg van kötve a keze. Valamelyik dokumentumcsatornán volt egy felvétel az Afganisztánban harcoló NATO katonákról, akikre rálőtt pár "pásztor". Ahogy megérkezett a katonáknak az erősítés, a tálibok letették a stukkert (innentől nem lőhetnek rájuk!!!), majd taxit hívtak(!) és elhajtottak. Kicsit hasonló a helyzet ahhoz, mint hogy itthon miért nem lép fel a rendőrség a c*gánybűnözők ellen, holott vannak kommandósok, automatafegyverek stb... Vannak, csak nem használhatják őket.
Valamint rengeteg olyan ember van, aki nappal pásztor, este tálib, és a katonák a mai "humános" világban nem léphetik meg azt, hogy kiirtanak komplett falvakat, mondván, hogy ott mindenki ellenség...
Meg nem mondom(a Wikibe meg lusta vagyok belenézni) de sacc az Oroszok kb 30 évvel ezelőtt harcoltak arrafelé. Én annyira nem hiszem, hogy 50-60 éves bácsik lövöldözgetnek az amerikaiakra. Főleg úgy, hogy a várható átlagos életkor az 45 év alatt van.
De akkor is, ott a helyzeti előny stb stb. Ez nem mentség arra, hogy rajtaütéses támadásokkal az amerikaiak vesztesége majd minden esetben 25-50%-s az afgánoké meg kb nulla. Meg ha le is lőnek valakit arról kiderül, hogy járó kelő civil aki éppen péksüteményt akart vásárolni a nem létező hipermarketben.
1. 20 éve voltak ott az oroszok
2. Tovább adják a fiataloknak a tapasztalataikat
3. Honnan tudod mekkora a tálib veszteség? Bemondta a HirTV?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!