Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az USA hadereje semmit sem...

Az USA hadereje semmit sem ér? Hogy lehetséges ez?

Figyelt kérdés
Az USA a világ legerősebb katonai hatalma. Mégsem bír néhány birkapásztor ellen Afganisztánban. A minap a Discoveryn néztem, hogy mindenféle harci "drónjaik"(így írják), intelligens helikoptereik vannak mégsem bírnak az AK 47-sel felszerelt birkapásztorok ellen. Én ezt nem értem. Feleslegesen kidobálnak egy csomó pénzt, és közben a szegény bakák elvéreznek. Csak van erre valami ésszerű magyarázat... nem?
2011. szept. 12. 22:58
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
74%

Persze, hogy van, minél tovább ott maradni a területeken.

Sosem az a céljuk, hogy békét teremtsenek, hanem épp ellenkezőleg a káosz és háború fenntartása az érdekük...

Irakban is milyen sokáig szerencsétlenkedtek, közben szedték be az olajat maguknak...

2011. szept. 12. 23:03
 2/29 A kérdező kommentje:

Ez rendben is van(vagyis egyáltalán nincs rendben), de ha már ott kutatnak-bányásznak akkor nem kellene elkerülniük azért a felesleges veszteségeket.

Például ha olyan forradalmi újítás az a hülye kis robot szar, akkor mi a francnak nem használják valamire.

2011. szept. 12. 23:07
 3/29 anonim ***** válasza:
70%

Irakot ne hasonlitsuk Afganisztánhoz, teljesen más a helyzet. Irakot mellesleg 21 nap alatt rohanták le.

Afgiban nem juhpásztorok fognak AK-47-eseket, hanem jól kiképzett milicisták különböző kaliberű hadviselésre alkalmas tűzfegyvereket. Még a hideg háborúban a CIA képezte ki a tálibokat a ruszkik ellen. Amit most jól ki is használnak. A terep is nekik kedvez. Északon a hegyek közé nem is mernek bemenni, annyira beásták magukat a helyiek. Illetve az ott élő emberek 3000 éve (saccoltam) járatokat vájtak a hegyekbe, mivel ott éltek. Ezek a járatok több száz kilóméter hosszúak is lehetnek és nincs benne szabvány ami alapján ki lehessen ismerni. Aki egyszer ott eltéved keresheti a kijáratot.

Szóval ostobaság azt hinni, hogy ezek az emberek hülye pásztorok. Komoly kiképzésük és az életszinvonaluk miatt kegyetlen szivós harcosok.

2011. szept. 12. 23:17
 4/29 anonim ***** válasza:
81%

Azért azok a "birkapásztorok" értenek ahhoz amit csinálnak... Az oroszok is elvéreztek Afganisztánban, az USA sem fogja soha 100%-ig ellenőrizni a területet.

A mák és a belőle készülő narkó jó üzlet, nem fogják csak úgy hagyni a fenébe azok akik ebből élnek.

Bár nem tudom minek keverték bele azt az Oszama nevű figurát, simán hirdethettek volna keresztesháborút a drogelőállítás ellen...

2011. szept. 12. 23:21
 5/29 anonim ***** válasza:

Egy levegő-föld rakéta többe kerül, mint egy egész afgán kisváros, szóval nem valószínű, hogy minden kalasnyikovos parasztot robotrepülővel fognak lőni...

A helikopterek sem olcsóbbak. Azt tudom, hogy a magyar mentőhelikopterek bevetés esetén percenként(!) 25ezer forintba kerülnek, gondolom, hogy egy komolyabb katonai gép ennek a sokszorosa.

Valamint a katonáknak meg van kötve a keze. Valamelyik dokumentumcsatornán volt egy felvétel az Afganisztánban harcoló NATO katonákról, akikre rálőtt pár "pásztor". Ahogy megérkezett a katonáknak az erősítés, a tálibok letették a stukkert (innentől nem lőhetnek rájuk!!!), majd taxit hívtak(!) és elhajtottak. Kicsit hasonló a helyzet ahhoz, mint hogy itthon miért nem lép fel a rendőrség a c*gánybűnözők ellen, holott vannak kommandósok, automatafegyverek stb... Vannak, csak nem használhatják őket.

Valamint rengeteg olyan ember van, aki nappal pásztor, este tálib, és a katonák a mai "humános" világban nem léphetik meg azt, hogy kiirtanak komplett falvakat, mondván, hogy ott mindenki ellenség...

2011. szept. 12. 23:24
 6/29 A kérdező kommentje:

Meg nem mondom(a Wikibe meg lusta vagyok belenézni) de sacc az Oroszok kb 30 évvel ezelőtt harcoltak arrafelé. Én annyira nem hiszem, hogy 50-60 éves bácsik lövöldözgetnek az amerikaiakra. Főleg úgy, hogy a várható átlagos életkor az 45 év alatt van.

De akkor is, ott a helyzeti előny stb stb. Ez nem mentség arra, hogy rajtaütéses támadásokkal az amerikaiak vesztesége majd minden esetben 25-50%-s az afgánoké meg kb nulla. Meg ha le is lőnek valakit arról kiderül, hogy járó kelő civil aki éppen péksüteményt akart vásárolni a nem létező hipermarketben.

2011. szept. 12. 23:26
 7/29 anonim ***** válasza:
Mert eléggé politikailag korrektek. A TV -ben elég hülyén mutatna, ha elkezdenék ledózerolni a falvakat városokat a majd a bentlakókat egytől-egyig kivégeznék. A mongolok így rendet tudtak rakni, de manapság (főleg nyugaton) a népírtás kevésbé elfogadott.
2011. szept. 12. 23:32
 8/29 A kérdező kommentje:
Egy levegő-föld rakéta többe kerül, mint egy egész afgán kisváros - hát nem tudom, az kifizetődőbb ha meghal az egyik emberük, hazautaztatják a maradványait, eltemettetik majd fizetik a hozzátartozóknak a segélyt(és akkor még nem beszéltünk a katonák ellátásáról. Mert ugye az amerikai katonáknak kijár a szórakozás: konditerem, szauna, videó játékok)?
2011. szept. 12. 23:33
 9/29 A kérdező kommentje:
Mert eléggé politikailag korrektek. - ehhez képest meg megkínozták a hadifoglyokat(igaz példát statuáltak, ha jól emlékszem kivégezték(nyugati demokrácia yessss) az elkövetőket). De a kérdésre visszakanyarodva. Nem világos számomra miért nem tudják padlóra küldeni őket, vagy legalább minimalizálni a veszteségeiket. Mert nekem az jön le, hogy a katonai vezetés tele van kétbalkezes balfékekkel.
2011. szept. 12. 23:36
 10/29 anonim ***** válasza:

1. 20 éve voltak ott az oroszok

2. Tovább adják a fiataloknak a tapasztalataikat

3. Honnan tudod mekkora a tálib veszteség? Bemondta a HirTV?

2011. szept. 12. 23:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!