Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Megemlékezel 9/11 áldozatairól?

Megemlékezel 9/11 áldozatairól?

Figyelt kérdés
Több mint 10 éve tőrtént, borzalmas bele gondolni, mit élhettek át a túlélők. Fogsz megemlékezésre menni ? Gyújtsz legalább gyertyát ? Hogyan emélkezel meg erről, együttérzel az áldozatok hozzátartozóival ?
2011. szept. 11. 13:17
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
95%
Miért az amerikai emberek megemlékeznek pl. Mohácsról? Én tiszta szívből sajnálom az amerikai tragédiában elhunyt embereket és családjaikat, de nekem ez a 9/11 már hányinger. Hány film, hány dokumentumfilm, emlékműsor készült már erről az eseményről. Amerika mintha a bolygó összes emberének a torkán erőszakkal le akarná dugni a torkán, h 9/11 9/11 9/11... Te emlékszel napra pontosan a haiti földrengés napjára, a japán földrengés dátumára vagy az oslói merénylet napjára? Mert én így hirtelen nem tudom megmondani, h egészen pontosan melyik nap történt. Egy pár év múlva már ezeknek az eseményeknek a pontos évére sem fog az átlagember emlékezni. Bezzeg, ha amerikával történik vmi, akkor azt mindenkinek másodpercre pontosan tudnia kell, míg a világ létezik. A magyar történelmi tragédiákról megemlékeznek az amerikaiak, gyújtanak nekünk gyertyát (és nem az amerikai magyarok persze)? Egyáltalán tudják, h hol van a kis országunk? Akkor hagy ne érdekeljen az ő problémájuk. Ráadásul megint építik a tornyaikat, amik inkább újabb céltáblák.
2011. szept. 11. 13:57
 12/42 anonim ***** válasza:
82%
Engem eléggé leköt a saját életem, nem fogok idegenek miatt sírni meg gyertyázni. Semmi közöm hozzájuk...
2011. szept. 11. 14:00
 13/42 anonim ***** válasza:
93%
És még egy gondolat. Ha nálunk a tévében éjjel nappal ez megy egy héten át, h 9/11, akkor gondolom az amerikaiaknál is mennek a filmek a magyar tragédiákról. Még augusztus 20-án is itthon a tévében A hazafi c. film megy......
2011. szept. 11. 14:00
 14/42 anonim ***** válasza:
50%

Gyertyát külön nem gyújtok, ez amúgy sem szokásom.

De természetesen nagyon sajnálom őket, és a történteket. :(

Megrázott 10 éve a dolog, amikor történt.

2011. szept. 11. 14:06
 15/42 anonim ***** válasza:
87%
nem ismertem őket, hogy emlékeznék rájuk?
2011. szept. 11. 14:11
 16/42 anonim ***** válasza:
90%

Ma 13:57!

Teljes mértékben egyetértek minden szavaddal.

És, valószínűleg megrendezett dolog volt az egész az amerikai kormánytól, Bin Ladennek köze se volt hozzá. Ürügy egy újabb háborúra. Azért, mert a nagy USA-t érte terrortámadás / ha ugyan az volt /, mindenkinek gyászolni kell? Európában milliók haltak meg az első és második világháborúban, nem pár ezren, mint náluk, azon a napon.

Emlékszem, aznap épp Depeche Mode koncert volt Budapesten, és tele volt a média "ejnye-bejnyével", hogy merészeltük jól érezni magunkat mi, rajongók és az együttes, amikor ilyen hatalmas, világrengető tragédia történt.

Azokat, akik ott meghaltak ártatlanul sajnálom, de szerte a Földön haltak és halnak meg ma is emberek, minden másodpercben. Az emberiség történelme sajnos, teli van háborúkkal. Nekünk magyaroknak is bőven kijutott.

2011. szept. 11. 14:47
 17/42 anonim ***** válasza:
88%
Természetesen igen, és a közel egymillió arabról is, akinek emiatt a belső munka miatt kellett meghalnia.
2011. szept. 11. 14:52
 18/42 anonim ***** válasza:
87%

"Ehhez én sajnos érzéketlen dög vagyok"

Ehhez én is ... a gyomrom fordul fel már a sok filmtől meg egyéb hasonló dolgoktól...

Mi a búbánatért kellene megemlékeznem róluk? Tényleg szörnyű esemény volt, de engem egy cseppet sem érintett ... hál' istennek! Semmi közöm az egészhez, nem voltam ott, nem vagyok amerikai állampolgár, nincsennek ott rokonaim stb... stb...

Szóval a válaszom határozott és rövid NEM!

2011. szept. 11. 14:52
 19/42 anonim ***** válasza:
74%
a világtörténelemben ez nem számít olyan hatalmas nagy eseménynek. persze nagyon rossz és együttérzek velük, de ők mikor fognak megemlékezni pld hogy a magyar történelemből említsem Vajk-ra aki pusztán a vallás miatt ezreket ölt meg (igen direkt írtam Vajkot), vagy mohácsra, Törökökre, vagy a közelmúltból a vörös iszap katasztrófára?
2011. szept. 11. 15:27
 20/42 anonim ***** válasza:
63%

Én csak a saját, közvetlen halottaimért gyújtok mécseseket és teszek vázába egy nagy csokor virágot, mindezt Halottak napján. És természetesen mindig eszembe jutnak, anélkül is, az év bármelyik napján, mert hát ki ne gondolna arra, akit szeretett?

Amúgy ez a 2001. szept. 11. egy agyonrágott gumicsont, már csak azért is, mert más országokban jóval többen haltak meg emberek.

2011. szept. 11. 15:45
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!