Megemlékezel 9/11 áldozatairól?
Gyertyát külön nem gyújtok, ez amúgy sem szokásom.
De természetesen nagyon sajnálom őket, és a történteket. :(
Megrázott 10 éve a dolog, amikor történt.
Ma 13:57!
Teljes mértékben egyetértek minden szavaddal.
És, valószínűleg megrendezett dolog volt az egész az amerikai kormánytól, Bin Ladennek köze se volt hozzá. Ürügy egy újabb háborúra. Azért, mert a nagy USA-t érte terrortámadás / ha ugyan az volt /, mindenkinek gyászolni kell? Európában milliók haltak meg az első és második világháborúban, nem pár ezren, mint náluk, azon a napon.
Emlékszem, aznap épp Depeche Mode koncert volt Budapesten, és tele volt a média "ejnye-bejnyével", hogy merészeltük jól érezni magunkat mi, rajongók és az együttes, amikor ilyen hatalmas, világrengető tragédia történt.
Azokat, akik ott meghaltak ártatlanul sajnálom, de szerte a Földön haltak és halnak meg ma is emberek, minden másodpercben. Az emberiség történelme sajnos, teli van háborúkkal. Nekünk magyaroknak is bőven kijutott.
"Ehhez én sajnos érzéketlen dög vagyok"
Ehhez én is ... a gyomrom fordul fel már a sok filmtől meg egyéb hasonló dolgoktól...
Mi a búbánatért kellene megemlékeznem róluk? Tényleg szörnyű esemény volt, de engem egy cseppet sem érintett ... hál' istennek! Semmi közöm az egészhez, nem voltam ott, nem vagyok amerikai állampolgár, nincsennek ott rokonaim stb... stb...
Szóval a válaszom határozott és rövid NEM!
Én csak a saját, közvetlen halottaimért gyújtok mécseseket és teszek vázába egy nagy csokor virágot, mindezt Halottak napján. És természetesen mindig eszembe jutnak, anélkül is, az év bármelyik napján, mert hát ki ne gondolna arra, akit szeretett?
Amúgy ez a 2001. szept. 11. egy agyonrágott gumicsont, már csak azért is, mert más országokban jóval többen haltak meg emberek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!