Laknátok Ukrajnában? Ha igen miért és miért nem?
"Az ország közel felében magyar anyanyelvű a lakosság "
Ez most nem tudom, melyik országra vonatkozik, de Ukrajnára biztos nem. Ott szinte mindenki csak oroszul beszél.
Népek: ukrán 77,8% ,orosz 17,3%,fehérorosz 0,6%,moldován 0,5%,krími tatár 0,5%,bolgár 0,4%,magyar 0,3%, román 0,3%, lengyel 0,3%, zsidó 0,2%, egyéb 1,8%
Hát tudod a fél országos a sügér volt, de te is hogy elhiszed ezeket a számokat.
Anyám családja ~3/4 magyar és ~1/4 részt ruszin. Az 1910-es népszámláson ~100% magyarok voltak, aztán voltak ukránok és ma már részben ruszinok ha idegen kérdezi. Így is a harmincas években a csehek okozta éhezés elől tíz évre át kellet jönniük, polgár emberkén napszámba a Dunántúlra.
A válasz írója 50%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 11:34
Csak hát mint elmondtam, azoknak a számoknak nincs sok köze a valósághoz, az általam már vázolt okokból. ;)
Én is Ukrajnában lakom van azért mivel dicsekedni :)
2.Legnagyobb ország Európában
Legtöbb cukrot az egész világon itt termelik ki
A vasérclelőhelyek 20%-a UA-ban van
nem tudom hogy ezt a sok mindent +sorolhatnám még mi van +tengeri kijárat és nem tudják kihasználni Van itt pénz csak nem ott ahol kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!