Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Van itt olyan, aki Ukrajnában,...

Van itt olyan, aki Ukrajnában, Oroszországban, Kínában, Vietnámban stb. ilyesmi országokban képzeli el a jövőjét, esetleg munkát is talált már ilyen helyen és kinn is van?

Figyelt kérdés
Miért döntöttetek így, és milyen ott az élet? Hogy fizet a munka?
2011. máj. 10. 09:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
58%

Ennél jobb országoksz nem választhatnál ahhoz hogy éhen haljál...

De azért sok sikert!Én inkább amerika fele veszem az írányt!

2011. máj. 10. 13:52
 2/13 anonim ***** válasza:
82%

Az elsőnek:

Tegyük fel választhatsz, hogy kimész az USA-ba, vagy Vietnamba egy multihoz, jó munkáért, ugyanannyi fizetésért.

Magyarországi viszonylatban mindenképp nagy lesz a fizetésed. Az USA-ban a fizud nem fog túl soknak számítani.

Vietnamban te leszel a császár ötmillió rizskapáló mellett. Plusz ma már ezek egyike sem egy nyomortanya, legalábbis te a fizetésedből nem olyan helyen élnél.

2011. máj. 10. 14:41
 3/13 anonim ***** válasza:
57%

ma 14:41

Érdekes elképzeléseid vannak Vietnamról meg a multikról.

2011. máj. 10. 14:56
 4/13 anonim ***** válasza:

A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:41

Jéézusom!Szegénykém akkor menjél csak,majd megnézem ki fog jobban élni te vagy én!

Amúgy szerinted vietnámba mennyit keres valaki egy multinál??kb 100 dollárt havonta!Itthon mennyit keres egy

multibál valaki kb 60-70 ezer ft-ot,a spárban annyit kap egy pénztáros,most a városban ahol élek kb 10 pénztáros mondott fel,mert kibökték a szemüket 55 ezer ft-al!

Na már most ha amerikában sikerül elhelyezkedned,akkor egy multinál,akkor ott kb meg kapod az 1400-2000 dolláros fizut!Az élelmiszer árak ugyanolyanok mint itt nálunk kb,vagy ha nem olcsóbb!Akkor mit választasz??A 100 dollárt?60 ezer ft-ot?Vagy a 1500 dollárt?

Én az 1500-al megelégszem,neked meghagyom a 60 ezret!

Pápá

2011. máj. 10. 16:54
 5/13 anonim ***** válasza:

ma 16:54

Itt nem a Spar pénztárosáról van szó, hanem a kolléga azt gondolja, hogy ha egyetemi végzettséggel odamegy mint fehér "nadrágos ember", akkor majd annyit fog keresni, mint egy itteni top manager, csak a vietnami árak mellett kiskirályként élhet.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a vietnami vállalati, közigazgatási és politikai elitet állami pénzen szépen kiképzik Japánban, HK-ban, Taiwanon és az USA-ban, ők hazamennek a sokkal értékesebb diplomájukkal, mint amiket Mo.-on lehet szerezni, és a Mo.-on elsajátíthatónál sokkal tökéletesebb angoltudással és jobb amerikai kapcsolatokkal, aztán irányítják a helyi cégeket. Egy magyar ott csak kivételesen rúghat labdába, ahogy egy amerikai is.

2011. máj. 10. 17:13
 6/13 anonim ***** válasza:
29%

Ne haragudjatok srácok, de pont hogy keletre települnek a multik, mert az általános munkaerő olcsó, de a szakembereket oda külföldről szerzik be.

Illetve elhagynám az eddig ittlévő általánosítást, és pontosítanék: egyetlen multiról tudok biztosan, arról amelyik nekem is 3 évig adott munkát Vietnamban informatikusként.

2011. máj. 10. 18:25
 7/13 anonim ***** válasza:
57%
Én Kína fejlettebb részén ( Pl. Sanghaj ) szívesen élnék pár évig, de hosszútávon semmiképpen.
2011. máj. 10. 18:32
 8/13 tetris ***** válasza:
88%
Ugyan már Ukrajna, meg Vietnám! Miért nem mész mindjárt mondjuk Szomáliába, vagy Etiópiába? Ott van ám csak jó élet!
2011. máj. 10. 18:49
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Én enm akarom elhagyni a hazám, de a moszkvai egyetemre akarook menni:)

szerintem fasza hely

2011. máj. 10. 18:51
 10/13 anonim ***** válasza:

ma 18:51

A MGIMO-ra?

2011. máj. 10. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!