Van itt olyan, aki Ukrajnában, Oroszországban, Kínában, Vietnámban stb. ilyesmi országokban képzeli el a jövőjét, esetleg munkát is talált már ilyen helyen és kinn is van?
Ennél jobb országoksz nem választhatnál ahhoz hogy éhen haljál...
De azért sok sikert!Én inkább amerika fele veszem az írányt!
Az elsőnek:
Tegyük fel választhatsz, hogy kimész az USA-ba, vagy Vietnamba egy multihoz, jó munkáért, ugyanannyi fizetésért.
Magyarországi viszonylatban mindenképp nagy lesz a fizetésed. Az USA-ban a fizud nem fog túl soknak számítani.
Vietnamban te leszel a császár ötmillió rizskapáló mellett. Plusz ma már ezek egyike sem egy nyomortanya, legalábbis te a fizetésedből nem olyan helyen élnél.
ma 14:41
Érdekes elképzeléseid vannak Vietnamról meg a multikról.
A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:41
Jéézusom!Szegénykém akkor menjél csak,majd megnézem ki fog jobban élni te vagy én!
Amúgy szerinted vietnámba mennyit keres valaki egy multinál??kb 100 dollárt havonta!Itthon mennyit keres egy
multibál valaki kb 60-70 ezer ft-ot,a spárban annyit kap egy pénztáros,most a városban ahol élek kb 10 pénztáros mondott fel,mert kibökték a szemüket 55 ezer ft-al!
Na már most ha amerikában sikerül elhelyezkedned,akkor egy multinál,akkor ott kb meg kapod az 1400-2000 dolláros fizut!Az élelmiszer árak ugyanolyanok mint itt nálunk kb,vagy ha nem olcsóbb!Akkor mit választasz??A 100 dollárt?60 ezer ft-ot?Vagy a 1500 dollárt?
Én az 1500-al megelégszem,neked meghagyom a 60 ezret!
Pápá
ma 16:54
Itt nem a Spar pénztárosáról van szó, hanem a kolléga azt gondolja, hogy ha egyetemi végzettséggel odamegy mint fehér "nadrágos ember", akkor majd annyit fog keresni, mint egy itteni top manager, csak a vietnami árak mellett kiskirályként élhet.
Ezzel szemben a valóság az, hogy a vietnami vállalati, közigazgatási és politikai elitet állami pénzen szépen kiképzik Japánban, HK-ban, Taiwanon és az USA-ban, ők hazamennek a sokkal értékesebb diplomájukkal, mint amiket Mo.-on lehet szerezni, és a Mo.-on elsajátíthatónál sokkal tökéletesebb angoltudással és jobb amerikai kapcsolatokkal, aztán irányítják a helyi cégeket. Egy magyar ott csak kivételesen rúghat labdába, ahogy egy amerikai is.
Ne haragudjatok srácok, de pont hogy keletre települnek a multik, mert az általános munkaerő olcsó, de a szakembereket oda külföldről szerzik be.
Illetve elhagynám az eddig ittlévő általánosítást, és pontosítanék: egyetlen multiról tudok biztosan, arról amelyik nekem is 3 évig adott munkát Vietnamban informatikusként.
Én enm akarom elhagyni a hazám, de a moszkvai egyetemre akarook menni:)
szerintem fasza hely
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!