Mi történik akkor ha csődbe megy egy ország?
"Mi történik akkor ha csődbe megy egy ország?"
Attól függ, melyik ország, mikor, milyen okból megy csődbe. Az államcsőd azt jelenti, hogy az állam fizetésképtelenné válik. Ebből sem infláció, sem zavargás, sem tömeges elszegényedés, sem más nem következik, bár amikor ezt a kérdést felteszik, egyesek mindig telefantáziálják ilyesmikkel a válaszmezőt.
"Mint most pl Görögország a csőd szélén áll de mi lesz/lenne akkor ha csődbemegy?"
Görögország már legalább 1 éve csődben van, és ennek konkrét következménye az, hogy radikálisan át kell alakítania az állami kiadásokat, ami a gyakorlatban megszorításokat jelent.
"az ott élő emberekkel meg magával az országgal"
A közalkalmazottak számíthatnak bércsökkenésre vagy állásuk elvesztésére, a többiek pedig az állami szolgáltatások csökkenésére.
11:24
"totális anarchia kb."
Már miért is lenne "totális anarchia" egy államcsődtől?
13:20
"én esküszöm tegnap féltem mikor elaludtam mert ugye ma nyitottak a tőzsdék mondom mire felkelek mind meghalunk"
Én is kíváncsi voltam ma reggel, mert én szoktam játszani a tőzsdén, szóval a dolog közelről érint.
Neked viszont abszolúte nem kell foglalkoznod a tőzsdével, ha összeomlik, abból sem fogsz észrevenni kb. semmit.
ma 11:20
A pénz nem feltétlenül értéktelenedik el egy államcsődtől.
Igen, az átlagember kicsit máshogy értelmezi a csőd fogalmát. Mióta közgazdásznak tanulok, azóta tanultam meg átértelmezni. Bár rossz dolog, egyértelmű, de közel sem olyan katasztrofális, mint ahogy a média beállítja.
Az országnak tehát nem lesz vége, maximum, ahogy írták már előttem is, átütemezik az gazdaságot, csökkentik a kiadások, átmenetileg előfordulhat az is, hogy befagyasztják az állami béreket, nyugdíjakat stb., hosszú távon pedig minden kiadást csökkenteni kell. Lehet ideiglenesen kitör a pánik is és elszabadul a sok beteges ember, emiatt romlik a közbiztonság, de nem kell olyan hatalmas tragédiaként elképzelni. Mi már évek óta kerülgetjük a csődöt (hitelekkel), ez alatt már csak a béka s*gge van.
Háború tör ki!!A környező országok vérszemet kapnak és megtámadnak minket.Magyarországot felosztáj maguk közöt, ennek következménye hogy kitörlik a Magyart a könyvekből.
Aztán megindúl a Magyar felszabadításért a NATO erőji.Felszabadulás minde ugya olyan szar lesz mint most
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!