A muszlimok nagy része miért nem képes beilleszkedni Nyugat-Európában? Ill. miért nem kezelik a problémákat?!
El nem tudom képzelni, hogy Európában mégis ezt hogy gondolják? Hogy lehet úgy integrálni embereket, hogy közben a saját "intézményrendszerük" szerint élnek?! Ez alatt azt értem, hogy egy bevándorló gyereke régebben teljes mértékben európaivá vált, ma viszont amint járni tud, megy a helyi MUZULMÁN iskolába, ahol ARABUL tanítják - ráadásul piacképtelen sz@rt, ami kimerül a korán ismeretében - és gond esetén egy helyi SÁRIA bíróságra megy el, ha feleség kell CSALÁDEGYESÍTÉS címén beimportálja - mert gyakorlatilag a nő egy jól keresett árucikk - az egész pereputtyot. Gyakorlatilag alig van interakció az őslakosság és köztük. Így hogy lehet integrálni valakit?
A helyzet az, hogy párhuzamos kultúrák alakulnak ki az államok szívében. Ezt még liberálisként is elítélem! A multikultúralizmus nem arról kellene, hogy szóljon, hogy mi alkalmazkodunk hozzájuk, hanem, hogy ŐK hozzánk. Elvégre mi voltunk olyan szívesek, hogy befogadtuk őket. Ennek ellenére a saját kultúrájukból az európaival össze nem férő elemeket importálnak és amikor valaki szólni mer - elítélem a szélsőséges reakciókat a befogadók részéről - akkor a "halál az iszlámot kritizálókra" transzparensekkel ajvékolnak!
Az nyilvánvaló, hogy vannak akik beilleszkednek, de egy jelentős részük nem akar/nem tud/nem hajlandó beilleszkedni. Nem szabad elmismásolni a problémát, mert külföldön egész negyedek gettósodnak el, Angliában már saját állam kikiáltásával sokkolják a béketűrő embereket. Az erőszak nem megoldás, de valamilyen politikai módszerrel megoldást kellene keresni, mert ez az út nem járható! A kérdés, hogy ennek hiányában mikor szakad el a cérna? Azért kérdezem, mert - kiindulva a történelemből - ha az incidensek mértéke és az arányuk elér egy bizonyos mértéket, akkor a szélsőjobb olyan mértékben erősödik meg, hogy a megoldás könnyen polgárháborúba torkollik.
Nektek mi a véleményetek?
Köszönöm a hozzászólásokat.
A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:15
Rosszul látod! Nem a bevándorlással van baj, legalábbis nem olyan értelemben. Érdekes, hogy a hindu, az ateista, a sintoista, a buddhista, a hottentotta, a bahai, az anyámkinyja vallású be tud illeszkedni! Nagyon érdekes tény! És az is érdekes tény, hogy ahol muszlimok élnek más muszlimok mellett ott mindig balhé van, sehol nem tűrik meg az eltérő vallású, identitású egyéneket.
A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:20
Tisztelt kanadai magyar hozzászóló! Légy szíves és tájékozódj mielőtt ilyen marhaságokat írsz! A helyzet ui. az, hogy ők CSAK az arabot tanulják meg és sokszor már a harmadik generációs, ott született bevándorló sem tudja a befogadó országa, elvileg a hazája nyelvét. A gond az, hogy teljesen izolálódnak a befogadó társadalomtól. Képzeld el - én először el sem hittem - hogy a németeknél a mecsetekben külföldről érkezett imámok, arabul tartották a ceremóniát és buzdították terrorizmusra az egyébként addig békés muszlimokat! A német titkosszolgálat derítette fel az esetet és azóta már csak német imámok "prédikálhatnak", de lehet, hog még kamera is van, bár ebben nem vagyok biztos!
A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:31
Ezt nem mondod komolyan! Egyiptomban, stb igen, de egyébként ott is üldözik a keresztényeket tűzzel-vassal. A most nagyra tartott arab forradalom alatt a muszlim testvériség egyenesen megfenyegette a keresztényeket, hogy ha nem térnek meg, akkor nem tudják garantálni a biztonságukat.
Szaúd-Arábiában meg keresztény templomot nem lehet építeni! Még az autópályán Mekka irányába sem mehet a kafír, hitetlen. Erről ennyit.
A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:32
Azért ne ködösíts már! Az üdülőhelyeken nyugati módon öltözködünk, de amint elhagyjuk azokat rögtön népviseletre kell váltani.
Egyébként kösz a hozzászólásaidat. Igazad van. Elnézést kérek az összes beilleszkedni képtelen muszlimtól, sőt az egész nyugatnak is ezt ajánlom. Az, hogy valakit egy képregényért kivégeznek, másokat pedig háziőrizet alatt védik az szintén a mi hibánk.
"...nem hajlandóak elfogadni, hogy itt más a szokás, hogy a nyugatit zavarja az, ahogy ők élnek, hogy kendőben járkálnak az utcán, hogy nem képesek rendesen megtanulni a nyelvet, hogy még ők tüntetgetnek... az meg, hogy mecseteket építenek, mindennek a teteje."
A kérdezővel maximálisan egyetértek, de engem például egyáltalán nem zavar, ha valaki a saját kultúrájának megfelelő ruházatban jár egy őt befogadó országban, vagy például egy ott épített mecsetben gyakorolja a vallását. Ezek olyan dolgok, amelyek az én és más európai emberek saját életét, intim szféráját a legkevésbé sem sértik illetve befolyásolják. A probléma akkor van, ha a kisebbség a többség fejére nő, és a helybeliekre rá akarja kényszeríteni a saját normáját. Például, amikor a müezzin napközben egy toronyból kiabál, vagy ha egy európai iskolában a muzulmán diákok le akarják vetetni a falról a feszületet (megtörtént eset), engem is felháborít, és zavar. Itt úgy érzem, sokkal inkább erről van szó. A kérdező liberálisnak vallja magát, és feltételezem, hogy az "élni és élni hagyni" elv mentén gondolkodik, ami szöges ellentétben áll az "élni, és másokat eltaposni" elvvel, ami a szélsőségesekre jellemző - legyenek ezek a szélsőségek akár a többségi, akár a kisebbségi társadalom oldalán.
A válasz írója 54%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 11:19
Arról van szó, amit írsz. Engem sem zavarnak a mecsetek, de könyörgöm, hogy lehet valakit integrálni, ha gyerekként nem az állami iskolában, hanem arab iskolában tanul, teljesen más értékek mentén? Hogy lehet úgy integrálni valakit, ha vitás dolgait a sária bíróságon intézi? Mert elvégre integrálni kell őket, nem? Ha nem, akkor gyakorlatilag csendben beleegyezünk abba, hogy a társadalom az ő értékeik mentén szerveződjön. Nem a mecsettel van gond, hanem hogy olyan értékeket próbálnak importálni, elfogadtatni az európai társadalommal, ami itt nem elfogadható. Liberális vagyok, de úgy gondolom, hogy most az európai liberális pártok túllőttek a célon. Soha nem támogatnék radikális, polgárháborúba, viszályba torkolló intézkedéseket, de annyit igazán megtehetnének, hogy erősen korlátozzáka bevándorlást. Amit mondjuk már Németország megtett - kijelentette, hogy ezentúl csak a kvilifikált munkaerőt engedik be. Azt nem értem, hogy Európa miért nem tanul soha?! Az USA eleve a képzett muszlimokat engedi be! Ott iráni atomtudósok járulnak hozzá a tudomány fejlődéséhez. Mi(Európa) pedig a legradikálisabb, legelvetemültebb muszlimokat importáljuk. Nem csoda, hogy a 9/11 merénylet egyik tervezője is innen került ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!