A muszlimok nagy része miért nem képes beilleszkedni Nyugat-Európában? Ill. miért nem kezelik a problémákat?!
El nem tudom képzelni, hogy Európában mégis ezt hogy gondolják? Hogy lehet úgy integrálni embereket, hogy közben a saját "intézményrendszerük" szerint élnek?! Ez alatt azt értem, hogy egy bevándorló gyereke régebben teljes mértékben európaivá vált, ma viszont amint járni tud, megy a helyi MUZULMÁN iskolába, ahol ARABUL tanítják - ráadásul piacképtelen sz@rt, ami kimerül a korán ismeretében - és gond esetén egy helyi SÁRIA bíróságra megy el, ha feleség kell CSALÁDEGYESÍTÉS címén beimportálja - mert gyakorlatilag a nő egy jól keresett árucikk - az egész pereputtyot. Gyakorlatilag alig van interakció az őslakosság és köztük. Így hogy lehet integrálni valakit?
A helyzet az, hogy párhuzamos kultúrák alakulnak ki az államok szívében. Ezt még liberálisként is elítélem! A multikultúralizmus nem arról kellene, hogy szóljon, hogy mi alkalmazkodunk hozzájuk, hanem, hogy ŐK hozzánk. Elvégre mi voltunk olyan szívesek, hogy befogadtuk őket. Ennek ellenére a saját kultúrájukból az európaival össze nem férő elemeket importálnak és amikor valaki szólni mer - elítélem a szélsőséges reakciókat a befogadók részéről - akkor a "halál az iszlámot kritizálókra" transzparensekkel ajvékolnak!
Az nyilvánvaló, hogy vannak akik beilleszkednek, de egy jelentős részük nem akar/nem tud/nem hajlandó beilleszkedni. Nem szabad elmismásolni a problémát, mert külföldön egész negyedek gettósodnak el, Angliában már saját állam kikiáltásával sokkolják a béketűrő embereket. Az erőszak nem megoldás, de valamilyen politikai módszerrel megoldást kellene keresni, mert ez az út nem járható! A kérdés, hogy ennek hiányában mikor szakad el a cérna? Azért kérdezem, mert - kiindulva a történelemből - ha az incidensek mértéke és az arányuk elér egy bizonyos mértéket, akkor a szélsőjobb olyan mértékben erősödik meg, hogy a megoldás könnyen polgárháborúba torkollik.
Nektek mi a véleményetek?
Az, hogy az európaiak éppen ugyanúgy nem képesek beilleszkedni, és éppen ugyanúgy akarják tovább élni az életüket, és éppen ugyanúgy akarják a saját életvitelüket rákényszeríteni más népekre...
Az államberendezkedésről nem is beszélve.
Miért baj az ha egy arab vagy akárki más a saját nyelvére tanítja a gyerekét? Vagy megtanítja neki a saját kultúrájukat?
Én Toronto-ban élek, van két gyermekem, a feleségem kanadai, de a fiaim tanultak magyarul és tudnak is! Emellett minden, magyar történelemmel kapcsolatos dolgot megtanítottam nekik! Az hogy egy másik országban élsz, még nem azt jelenti, hogy elfelejted a saját nyelved és kultúrád!
10:26!
Igen, kanadai iskolába járnak a gyerekeim. És igen, értem amit mondasz, de mivel a nyugati országok demokratikusak, ezért tiszteletben kell tartanunk az ő vallási szabadságukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!