Izraelben csak zsidók laknak?
"Hagyjuk már :D Sosem létezett Palesztina, mint ahogy palesztinok sincsenek."
akkor biztos pirézek élnek ott, meg 48 előtt is Pirézia volt Izrael helyén igaz, bibsikém?
Azon pedig kár vitatkozni, h ki volt ott előbb, és kinek van több joga ott lenni, mert enni erővel a világ bármelyik népe hisztériázhatna, h követeli a több száz éve elvesztett területeit.
Nem mondom h szép világban élünk, de akkor is az a helyzet, h népek/kultúrák jönnek és mennek, elveszik egymás területeit. Mi magyarok mégis mit műveltünk a honfoglalás során? Most jöjjenek patáliát csapni az anno itt élt népek leszármazottjai, h nekik kell vissza a Kárpátmedence?! Mégis milyen alapon?
"Na mit műveltünk a honfoglalás során?"
Elzavartuk, beolvasztottuk, akik ellenálltak, azokat kiirtottuk. Teljesen "normális", átlagos hadviselést végeztünk. Vagy úgy gondolod, engedélyt kértünk bárkitől is a letelepedésre? Ugyan már...
Visszatérve a témára. Szó sincs népirtásról, erről beszélek. Háború van, ahol egyik fél sem válogat, ami az eszközöket illeti.
"Mindig ledöbbentett, hogy az emberek többsége keveri a vallást a nemzetiséggel."
Hát ha valaki izraelben él a mai világban, nehezen meséli be az embereknek, hogy ő magyar. Attól függ, milyen érdekeket szolgál, az dönti el, hogy ki-mi. Nem tudom, hogy ott mhogyan s milyen magyar érdeket lehet szolgálni?
"Megpróbáltuk kiirtani az itt élőket mint a zsidók a palesztinokat? Én ilyesmiről nem halottam."
én meg a palesztinok kiirtásáról nem hallottam, pedig tutira sokkal jobban képben vagyok a témában, mint te - főleg, hogy mai napig az izraeli lakosság egy jelentős része arab, akik elégedettek azzal, hogy izraeli állampolgárok, és nem cserélnék ezt el más állampolgárságra.
"Zsidó vallású keveréknép, oroszok, örmények és arabok. Az utóbbiak elég nagy elnyomásban"
azok a "nagy elnyomásban" élő arabok annyiban különböző státuszúak a zsidó izraeliektől, hogy nekik nem kötelező a katonai szolgálat, míg a zsidóknak igen. De ha szeretnének, akkor lehetnek katonák (mint ahogy vannak magas rangú arab katonák az IDFben).
Amúgy meg parlamenti képviseletük van (vannak arab pártok is a parlamentben, meg a nem arab pártokban is szokott lenni néhány arab), voltak már arab miniszterek kormányokban, arab legfelsőbb bíró, és Izrael hivatalos nyelve a héber mellett az arab. Így kapásból kb. ennyi a "nagy elnyomásról".
Egy 2006os felmérés szerint az izraeli arabok 77%a nyilatkozott úgy, hogy Izrael jobb hely, mint a legtöbb ország, és 82%uk mondta, hogy ha választhatnak, ők inkább izraeli állampolgárok maradnának, mint egy másik ország állampolgárai.
Jelenleg kb. az egész arab világ azért forrong, hogy az ottani arab népesség olyan életkörülményeket szabadságjogokat szerezzen, ami ez ideig ironikus módon csak Izraelben volt meg a helyi araboknak...
Megint egy olyan emberke dumál a dolgokról, aki nincs képben. Csak gratulálni tudok.
"Hát ha valaki izraelben él a mai világban, nehezen meséli be az embereknek, hogy ő magyar. Attól függ, milyen érdekeket szolgál, az dönti el, hogy ki-mi."
Miért, a mai Németországban szerinted milyen magyar érdeket képvisel, aki jobb fizetés reményében kicuccol? Baromság innen megközelíteni. Az a magyar, aki annak vallja magát, és ápolja a kulturális és nyelvi gyökereit.
Az a magyar, aki annak vallja magát, és ápolja a kulturális és nyelvi gyökereit.
- attól még könnyen lehet zsidó. Az aki ma a zsidókhoz cuccol, hát... rengeteg más hely van ahova mehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!