Meg tudja nekem vki mondani, hogy Izraelben a palesztinok és a zsidók milyen nyelven kommunikálnak egymással?
Figyelt kérdés
Tudom a zsigei válasz az, hogy semmilyenen, azért tartanak ott, ahol tartanak, de engem tényleg érdekelne. Főleg olyanok válaszára lennék kíváncsi, akik jártak kint a Szentföldön/Izraelben/Paleszinában (csakhogy senkinek ne sértsem meg az érzéseit). Azt hallottam, hogy a zsidók jól beszélnek angolul, de fogalmam sincs, hogy a ez igaz-e a paleszinokra is. Ha viszont abból indulok ki, hogy az új-héber és az arab nem állnak olyan távol egymástól és a környező államokban mindenfelé arabok laknak, akkor számomra az is elképzelhető, hogy arabul beszélnek egymás között. Sőt azt sem tartom kizártnak, hogy az iskolákban a palesztinoknak is meg kell tanulniuk új-héberül és az a közvetítő nyelv. Ez pedig már egy újabb kérdés, a palesztinoknak tanítanak hébert az iskolákban?2010. jan. 7. 15:45
1/3 anonim válasza:
Nekem vannak rokonaim Izraelben, ők mind tudnak arabul, héberül, angolul, és magyarul. Azt mondják, hogy általánosan Izraelben mindenki minimum 3 nyelvet beszél(arab,héber,angol), így arabul tudnak kommunikálni, de sok palesztin beszél héberül is(legalábbis azok közül, akik Izraeli területen laknak), azt nem tudom, hogy az oktatásban ez hogy működik.
2/3 anonim válasza:
Hát ez nagyon szépen hangzik, amit az előző ír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!