Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Támogatod a független Paleszti...

Támogatod a független Palesztina létrejöttét?

Figyelt kérdés
2011. jún. 10. 17:37
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
69%
igen.
2011. jún. 16. 21:10
 42/59 anonim ***** válasza:
74%
Én nem. Az izraeli kormány viszont igen, pedig jobboldali. Igaz, az a feltételük, hogy Izrael MELLETT és ne HELYETT akarják az arabok a 23ik államukat létrehozni.
2012. jún. 16. 14:15
 43/59 anonim ***** válasza:
78%
Én igen, kár, hogy az araboknak nem kell :)
2012. okt. 21. 09:14
 44/59 anonim ***** válasza:
77%
Igen, simán, úgy mint Kurdisztánt is.
2012. okt. 21. 09:22
 45/59 anonim ***** válasza:
87%

Nem. Addig nem támogatom, amíg maguk a palesztinok sem akarják. Számtalan lehetőségük volt rá, egyikkel sem éltek, mert az a saját jólétük végét fenyegetné, ugyanis Ciszjordániát és Gázát Izrael látja el elektromos árammal, ivóvízzel, rengeteg munkahellyel, és nem elsősorban segéllyel és pénzzel. Tetszik, nem tetszik, ez így van.

Lett volna lehetőségük 1947-ben, de nem fogadták ez az ENSZ békés felosztási javaslatát, pedig akkor most sokkal nagyobb területük lenne, de akkor még az volt, hogy nincs külön palesztin nemzet.

Lett volna lehetőségük 1949 és 1967 között is, amikor az arab tesók fennhatósága alatt éltek (Gázai övezet volt Egyiptomé, Ciszjordánia Jordániáé), de akkor sem kellett az önálló állam, akkor is Izraelt támadták.

Lett volna lehetőségük 1967 után is, pl 2000-ben, Camp David-ben, amikor KONKRÉTAN fel volt ajánlva nekik az önálló állam Ciszjordániával és a Gázai övezettel, de nem kellett. Azon nyomban megszakították a tárgyalásokat, és kirobbantották az addigi legsúlyosabb terrorhullámot, hogy a további tárgyalásokat ellehetetlenítsék.

Izrael és a világ számtalan országa is TÖBBSZÖR IS elismerte a független Palesztina államot, de ez a palesztinokat marhára nem érdekelte, mert nekik (meg a Hamasznak, Fatahnak) fontosabb Izrael cseszegetése, mint a saját állam alapítása.

Az egész palesztin nemzetet az tartja fent, hogy Izrael létjogosultságát támadják. Nem Izraelt kell hibáztatni, hogy nincs önálló Palesztina, hanem magukat a palesztinokat. Nem akarnak államot, soha nem is akartak, és ezután sem fognak akarni, mert pl a Hamasz még a tűzszünetet is elutasítja. Nemrég volt mégegy ajánlat, szintén önálló államra. Az sem kellett, nem fogadták el, megszakították a tárgyalást.

Akkor miről beszélünk? Palesztina a palesztinok miatt nem létezik.

2014. júl. 30. 19:07
 46/59 anonim ***** válasza:
83%

Én egyáltalán nem támogatom,mert nem is igazán akarják. Most sem Izrael az aki nem akar békét!

Amióta az eszemet tudom,az önmagukat palesztinokként meghatározó Gázai,és Ciszjordániai arabok,szinte állandóan csak Izrael megsemmisítésével,s az intifádájukkal,s a dzsiháddal voltak elfoglalva,s ha van Isten,akkor nem is mostanában lesz palesztin-állam,mert mostanában várhatólag a fatah,és a hamasz szembenállása egy palesztin-palesztin belháborút eredményezhet.

Nem mellesleg,tudtommal olyan hogy palesztina soha sem létezett,az csak egy provincia,majd egy mandátumterület földrajzi neve volt csak csupán,s ha jól meggondolom,hogy az ótvarba is akarnak önálló-"független"államot,amikor még igazán olyanról hogy palesztin nemzet nem igazán beszélhetünk.

Az meg szerintem egyenesen hülyeség,hogy a filiszteusoktól származtatva magukat kívánnának úgy mondd jogot formálni arra az egész területre,ez kicsit ahhoz hasonlít,ahogy a románok az alapján formáltak jogot Erdélyre,hogy a dákok,s a rómaiak egyeneságú leszármazottjaiként határozták meg magukat igazolva történelmi,mondhatni ősi jogukat a területre.

Ma elképesztő nagy divat az ókori Izrael hajdani létét harciasan tagadni bizonyos körökben kis hazánkban,holott tudom,hogy egészen a Római-birodalomig létezett,igaz nem a mai értelemben,de létezett,s nagyjából ugyanazon(kicsit talán nagyobb)területen,ahol a mai modern Izrael-állam(Erec Jisrael)áll!!!!!

Baracsi Attila.2014.09.07.23:37.

2014. szept. 7. 23:37
 47/59 anonim ***** válasza:
63%
Nem! A palesztin nép is mint olyan csak egy virtuális közösség, lényegében véve arabok, akik Izrael területén élnek.
2014. okt. 10. 20:16
 48/59 anonim ***** válasza:
2014. okt. 11. 09:09
 49/59 anonim ***** válasza:
56%
Nekem mint magyarnak sokkal fontosabb támogatni valóm van. Ezzel nem foglalkozom. Tőlem megpunnyadhat mind a kettő.
2014. nov. 1. 20:04
 50/59 anonim ***** válasza:
25%
IGEN! Ők voltak ott előbb tehát az övéké.
2014. nov. 2. 00:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!