Támogatod a független Palesztina létrejöttét?
" Aki szerint nem volt független Palesztin állam az nem sokat konyít a történelemhez."
Meséld el a sok tudatlannak!
Akik érdektelenek, azoknak ezt:
Remélem magukra ismernek. :(
Aki szerint nem volt Palesztina, azoknak ezt:
És eldalolnád nekem azt is, hogy mikor is volt Palesztina független? A 7. század előtt, amikor a magukat palesztinnak nevező arabok még ott sem voltak? A 7-11. században, amikor különböző arab kalifátusok (Omajjádok, Abásszidák stb.) uralták a régiót? Esetleg a 12-13. században, amikor a keresztes államok voltak ott? Netán az őket felváltó Mameluk Birodalom idején, amit a térséget a 20. századig uraló Oszmán Birodalom döntött meg?
Palesztina mindig is egy közigazgatási egység volt csupán. Egy provincia, tartomány, mandátumterület stb. Ugyanúgy nem volt független soha, ahogy független Baranya, vagy Székelyföld sem létezett egyszer sem a történelem folyamán.
Ennek ellenére én tartom, hogy ha a palesztinok komolyan gondolják, akkor én nem állok az útjukba. Ott van nekik Ciszjordánia és a Gázai-övezet. Simán alapíthatnak államot, de ők nem akarnak. Ennyit az egészről!
"Aki szerint nem volt független Palesztin állam az nem sokat konyít a történelemhez."
71%os, ezt már máshol is próbáltad elsütni, te szerencsétlen, és már ott is felvilágosítottak - ezek szerint totál hiába - hogy hülyeségeket beszélsz. Vagy ezek szerint szándékosan igyekszel hazudozni?
A cionisták meg akarták venni azt a földet, mert nem az övéké. Ennyi!
Másrészt, azért mert gyarmatosították, még nem lesz az angoloké, és főleg nem adhatják oda szedet-vetett ruszki, lengyel, magyar, ukrán kommunistáknak! Nincs hozzá joguk!
Nem. Te a Baranya-Bajai Szerb-Magyar Köztársaságról beszélsz. Független Baranya sosem létezett.
Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy Szlovénia már 1918-ban létrejött (Szerb-Horvát-Szlovén Királyság).
De hogy ne sértsem a kis lelkedet, akkor Baranya helyére helyettesítsd be Veszprémet! Így már jó lesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!