Mit gondoltok az USA-ról mint demokráciáról?
A South Parkban volt egy rész, ami az iraki háború mellett és ellen tüntetőkről szólt.
Ott megegyeztek a végén, hogy mindkét félre szükség van, mert a háborúpártiak miatt az ország erőszakos és megszerez magának mindent, ami szíve vágya, ugyanakkor kellenek pacifisták is, hogy egy olyan képet tudjon magáról adni az USA, ahol ő a demokrácia és a béke védőbástyája.
Én körülbelül ezt gondolom róla.
Szerintem az USA nem igazi demokrácia. Én leginkább választott elnöki diktatúrának nevezném, de ez csak a magánvéleményem. :D
Viszont tény, hogy működik.
Szerintem a tökéletes demokrácia nem is lenne jó.
Ahogy Rousseau mondta, az egyénnek le kell mondania szabadsága egy részéről a közösség érdekében.
Az USA a pénz és a tőke által megalkotott szabályokat nevezi demokráciának.
Számomra visszatetsző az egész rendszer.
Szívesen megkérdeznék egy szegény sorsú indián, mexikói vagy fekete polgárt az amerikai demokráciáról.
A jogi rendszerről a francia vagy spanyol királyi udvar végletekig szabályozott etikettje jut eszembe amely ma már viccesnek tűnik.
Lassan már az is szexuális zaklatás lesz, ha valaki 5 másodpercnél hosszabb ideig bámul egy kerek női popsit az utcán. Jönnek az ügyvédek stopperrel és szemguvadás mérővel, majd szakértők hadát vonultatja fel a bíróságon.
A CIA pedig rezzenéstelen arccal kínoz és aláz embereket brutálisan a demokrácia védelmében, mert bárki lehet terrorista gyanús. Rájuk nem vonatkozik a demokrácia.
Szerintem egy kétszínű hazug rendszer. Ha ez a demokrácia akkor nem kérek belőle.
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 23:48
Abszolut a lényeget látod. És hogy ez milyen jól működik, az meg az emberi gyarlóság bizonyítéka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!