Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mit gondoltok az USA-ról mint...

Mit gondoltok az USA-ról mint demokráciáról?

Figyelt kérdés
Ezen belül értem akár a pártrendszert, az alkotmányt, a bíróságokat, stb...
2011. ápr. 26. 20:21
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:

A South Parkban volt egy rész, ami az iraki háború mellett és ellen tüntetőkről szólt.

Ott megegyeztek a végén, hogy mindkét félre szükség van, mert a háborúpártiak miatt az ország erőszakos és megszerez magának mindent, ami szíve vágya, ugyanakkor kellenek pacifisták is, hogy egy olyan képet tudjon magáról adni az USA, ahol ő a demokrácia és a béke védőbástyája.

Én körülbelül ezt gondolom róla.

2011. ápr. 26. 20:26
 2/23 anonim ***** válasza:

Szerintem az USA nem igazi demokrácia. Én leginkább választott elnöki diktatúrának nevezném, de ez csak a magánvéleményem. :D

Viszont tény, hogy működik.

Szerintem a tökéletes demokrácia nem is lenne jó.

Ahogy Rousseau mondta, az egyénnek le kell mondania szabadsága egy részéről a közösség érdekében.

2011. ápr. 26. 20:35
 3/23 A kérdező kommentje:
Miért gondolod elnöki diktatúrának?
2011. ápr. 26. 20:41
 4/23 anonim ***** válasza:
Mert tudatlan. Az elnöknek nincsen teljhatalma az USA-ban, az csak egy közkedvelt félreértés. Annyi a hatalma, mint nálunk a miniszterelnöknek, talán egy fokkal több.
2011. ápr. 26. 20:47
 5/23 A kérdező kommentje:
Szerintem sem elnöki diktatúra, de kíváncsi vagyok hogy a válaszoló miért tartja annak.
2011. ápr. 26. 20:55
 6/23 anonim ***** válasza:
valódi demokrácia sehol sem létezik,olyan utópia mint a kommunizmus,még egy olyen kis szaros országban mint a mienk se lehet demokráciát építeni,az USA-ban szted esély van rá?
2011. ápr. 26. 22:25
 7/23 A kérdező kommentje:
Én a kérdésre kérek válaszokat. Nem a magyar demokráciára vagyok kíváncsi!
2011. ápr. 26. 22:56
 8/23 anonim ***** válasza:
95%

Az USA a pénz és a tőke által megalkotott szabályokat nevezi demokráciának.

Számomra visszatetsző az egész rendszer.

Szívesen megkérdeznék egy szegény sorsú indián, mexikói vagy fekete polgárt az amerikai demokráciáról.

A jogi rendszerről a francia vagy spanyol királyi udvar végletekig szabályozott etikettje jut eszembe amely ma már viccesnek tűnik.

Lassan már az is szexuális zaklatás lesz, ha valaki 5 másodpercnél hosszabb ideig bámul egy kerek női popsit az utcán. Jönnek az ügyvédek stopperrel és szemguvadás mérővel, majd szakértők hadát vonultatja fel a bíróságon.

A CIA pedig rezzenéstelen arccal kínoz és aláz embereket brutálisan a demokrácia védelmében, mert bárki lehet terrorista gyanús. Rájuk nem vonatkozik a demokrácia.

Szerintem egy kétszínű hazug rendszer. Ha ez a demokrácia akkor nem kérek belőle.

2011. ápr. 26. 23:48
 9/23 anonim ***** válasza:
Szólásszabadságuk példaértékű, amúgy zsivány egy banda:)
2011. ápr. 28. 08:44
 10/23 anonim ***** válasza:

A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 23:48

Abszolut a lényeget látod. És hogy ez milyen jól működik, az meg az emberi gyarlóság bizonyítéka.

2011. ápr. 28. 09:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!