Fideszesek, mit gondoltok a demokráciáról?
Előre elnézést kérek, lehet, hogy nem jó helyen teszem fel a kérdést, de a baráti körömben nem szoktunk politizálni, így nem tudom kitől megkérdezni.
Szóval, anyósom nagy fideszes. A párt nemzeti vonala a legkevésbé sem érdekli, csak az, hogy kicsit több pénze legyen. (Teszem hozzá, jogosan, nagyon küszködik, kevés a fizuja.) Már a választások előtt is azt mondta, azért kell a Fideszre szavazni, mert akkor végre újra olyan világ lesz, mint Kádárék ideje alatt. Most meg, amikor arról beszélgettünk vele, hogy mit szól a legutóbbi pár húzáshoz, azt felelte, hogy ő az egypártrendszer híve, úgyhogy minden a legjobb irányba halad.
Ti mit gondotok erről? A kérdést a legkevésbé sem provokációnak szánom, és kérem, hogy tényleg Fidesz-szavazók válaszoljanak! Lepontozni azt sem fogom, akivel nem értek egyet.
Légyszí, amennyire lehet, őrizzük meg a kultúrált hangnemet is. Köszönöm!
egyértelmű. nem ismeri be, hogy tévedett.
tudod. aszondod, hogy a főőzelék finom és a legjobb, aki mást mond az balfsz.
erre a barátnőd kelkáposzta főzeléket főz, pont azt az egyet amit rühellsz. nah akkor azt fogod mondani, h izé a kelkáposzta a legjobb, te mindig is imádtad, aki mást mond az hazudik.
a probléma ott fog kezdődni amikor meg kell enned. képes leszel e hányás nélkül legyűrni.
amikor anyósod esetleg megszívja a fidesz miatt valamilyen témában, akkor kérdés, hogy képes lesz e beismerni, hogy tévedett.
de az is lehet, hogy ő speciel pont jobban jár majd. de itt még kérdés, hogy mennyivel, mert mondjuk párszáz Ft plusz még kevés.
Az állatok nem terveznek előrébb a holnapnál.
Úgy látszik a fideszesek sem. Hát kell ennél több?
22:08:
a gáz árát nem emelik, viszont a hiteledet igen, meg amit minden nap vásárolsz (bankszektor, multik adóztatása).
A következő körben az olyan törvényeknél, amiről népszavazást nem lehet tartani, már az Alkotmánybíróság szem vétózhat. Kaphatsz még olyan adót, hogy belezöldülsz.
Az egykulcsos adójukkal a saját fizetésük közterheit csökkentették, meg azokét, akik kevésbé szorultak rá, mint te pl.
Ha egy életen át dolgozol véletlenül állami szektorban, majd nyugdíjba mennél, amit 2m Ft felett kapsz, azt fizesd be nekik, neked nem jár.
Ha nem éred meg, a gyereked nem örökölheti, amit félretettél és a céged esetleg kiegészítette, mert ők eldöntötték...
És ez még csak a kezdet.
Nem vagyok Fideszes,így nem is mondom el,hogy mit gondolok a demokráciáról.
Nem tudom,anyósod hány éves,de érdekes a gondolkodása.
Ha az egypárt rendszer biztosíték volna a jó irányba haladásnak,akkor nem lett voilna 56-os gorradalom. A Rákosi-érában is egypárt rendszer volt,de nem kívánom m égegyszer átélni azt az időt.
A Kádár-korszakban valóban jobban éltünk,mert mindenkinek volt munkája,tisztességes jövedelme és nem volt ekkorsa vagyoni különbség a vezetők és a melósok között. Nem voltak milliárdosok,de még milliomosok sem.
Ez voszpont nem annak köszönhető,hogy egy párt rendszer volt. A gazdaság irányított gazdaság volt,teljesen független a piaci viszonyoktól. Ha nincs rendszerváltás,akkor is tarthatatlan lett volna sokáig az a gazdasági-rendszer.
Ma viszont kapitalizmus van,és hiába van lényegében már most is egypárt-rendszer, a Fidesz a piacgazdaság törvényeitől nem tudja függetleníteni magát.
Erre anyósod is hamar rájön majd.
Nálam pl a demokráciához tartozik az is, hogy olyan ember nem kormányoz, akit az emberek nem választottak meg. (Lásd Gyurcsány és Bajnai) Nektek nem?
Egypárt rendszer van? Nem, hiszen a parlamentben több, ellenzéki párt is ül. Az emberek szavazták meg a Fidesz-KDNP pártot? Nem derült ki semmilyen, választási csalást feltáró tény, tehát igen.
Jelenleg létrehozhatsz pártot? Igen. Hát, nekem ez baromira nem tűnik diktatúrának, és egypárt rendszernek. Az tény, hogy leváltják a vezetőket, de elárulom: ez Magyarországon baromira nagy divat, lévén a más politikai beállítottságúak imádnak keresztbe tenni a politikai ellenfeleknek (lásd MSZP - FIDESZ harcok, mind két oldalról).
Szóval, én azt gondolom a demokráciáról, hogy úgy sz.r ahogy van. Eddig is megbukott már sokszor, és ezután is meg fog. Én személy szerint az alkotmányos királysággal értek egyet. Van egy személy, aki nyíltan felel a dolgokért, és van egy csapat, aki ellenőrzi a személy korlátlan hatalmát.
Amúgy egyelőre nem látok az égvilágon semmi demokratikus problémát az országban.
Egy fidesz szavazó.
Az én fizetésem 5.000.- ft-tal csökken. A bank felmondta a hitelemet kb.félévvel ezelőtt. Tavaszig valóban nem árvereznek,de a bank addig is a kedvezményes 4 % helyett 14 % kamatot számol fel. A többi hitelesnek is! Ez minden,csak nem segítség a bedőlt hiteleseknek!
Arra pedig akár mérget is vehetsz,Fideszes barátom,hogy a gáz ára fog emelkedni. Lehet,hogy nem az idén,de jövőre biztos. Ugyanúgy fog emelkedni az élelmiszerek ára is.
Kíváncsi vagyok,hogy egy-két év múlva is örülni fogsz-e?
A kérdező anyósa már jövő februárban örülhet,hogy kevesebbet keres,mint eddig.
27/F
Bla-bla-bla..
ideszes barátom,hogy a gáz ára fog emelkedni. Lehet,hogy nem az idén,de jövőre biztos.
tipikus szöveg-.- jövőre.. persze..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!