Fideszesek, mit gondoltok a demokráciáról?
Előre elnézést kérek, lehet, hogy nem jó helyen teszem fel a kérdést, de a baráti körömben nem szoktunk politizálni, így nem tudom kitől megkérdezni.
Szóval, anyósom nagy fideszes. A párt nemzeti vonala a legkevésbé sem érdekli, csak az, hogy kicsit több pénze legyen. (Teszem hozzá, jogosan, nagyon küszködik, kevés a fizuja.) Már a választások előtt is azt mondta, azért kell a Fideszre szavazni, mert akkor végre újra olyan világ lesz, mint Kádárék ideje alatt. Most meg, amikor arról beszélgettünk vele, hogy mit szól a legutóbbi pár húzáshoz, azt felelte, hogy ő az egypártrendszer híve, úgyhogy minden a legjobb irányba halad.
Ti mit gondotok erről? A kérdést a legkevésbé sem provokációnak szánom, és kérem, hogy tényleg Fidesz-szavazók válaszoljanak! Lepontozni azt sem fogom, akivel nem értek egyet.
Légyszí, amennyire lehet, őrizzük meg a kultúrált hangnemet is. Köszönöm!
Anyósom az ötvenes éveiben van. A hetvenes években volt fiatal, gondolom, azért is vágyódik vissza.
22.20: Gyurcsányt 2006-ban megválasztották.
A másik: Én azt egy szóval nem mondtam, hogy egypártrendszer van. Annyit mondtam, hogy tudok olyan fideszesről, aki bevallottan ezt szeretné. Érdekelt, hogy a többiek hogy látják. Mindenesetre eddig Te vagy az egyetlen, aki tényleg a kérdésemre válaszolt, úgyhogy megy a piros kéz, köszönöm. :)
Egypártrendszert*
lemaradt a t :)
„a gáz árát nem emelik, viszont a hiteledet igen, meg amit minden nap vásárolsz (bankszektor, multik adóztatása).”
A válságot is ők okozták, miközben a válság alatt is növekedett a profitjuk, úgyhogy talán jobban teszik, ha csak simán befizetik azt a néhány ezrelékes adót, és nem sajnáltatják magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!