Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ha Izraelben valóban palesztin...

Ha Izraelben valóban palesztin népirtás folyik, miért csak Gázában van "népirtás" Ciszjordániában miért nincs?

Figyelt kérdés
számomra érthetetlen, de biztos, csak mert egy "buta libsi vagy"ok
2011. ápr. 3. 19:45
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
Is. Meg fegyvereket. Szovjet darabokat. A honvédő háborújukhoz kellenek. Persze a modern harceszközökkel csak nagy területen vehetik fel a versenyt(Afganisztán, Irak).
2011. ápr. 14. 21:45
 32/34 anonim ***** válasza:
43%

Az izraeli vagyok

Te 60 %-os, en nem tudom, hogy honnan veszed az "ertesuleseidet", de azok MINDEGYIKE EGYSZERUEN BLOFF.

1. A Hamasz MEGHIRDETETT ES VALLALT celja Izrael eltorlese es az itt elo lakossag megsemmisitese. Ezt nem en mondom, megcsak nem is a Hamasz fegyveres aga (az is persze), hanem a Hamasz politikai vezetese, ANGOLUL.

2. Senkisem allitja (meg az ENSZ diplomatak sem) hogy Izrael elelmet, gyogyszert vagy hasznalati cikkeket visszatartana. Egyebkent vagy harom honappal ezelott olyan bevasarlokozpont nyilt Gazaban, hogy azt Parizs, London, Budapest megirigyelhetne. (Volt is belole nemi kis botrany: egyreszt a Hamasz buszkelkedni akart, hogy o mennyire fejleszt, es egy un. "emberi jogok" aktivista feleseget filmeztek le, amint ott fustolt lazacot, gyemantot, meg egyeb dolgokat vasarolgat. Ugyanakkor a ferje azt jelentette hivatalosan, hogy ehezes ugyan nincs, de azert az ellatas kivanni valokat hagy maga utan.)

Azt viszont mindenki allitja, hogy a HAMASZ idonkent lezarja a hatarokat, es nem engedi be az aru-konvolyokat. Miert? Mert a csempeszalagutakon a Hamasz ugyan elsosorban fegyvert visz be Gazaba, de azert kulonbozo hasznalati cikkeket is, pld Sziriabol szarmazo ruhanemueket. Ezt a kutya se veszi, hogy megis piacot teemtsenek, nemileg lezarjak a hatart.

3. A fegyverek ugyeben te kevered a szezont a fazonnal. A fuggetlensegi haboru soran (1948) az ENSZ fegyverembargot hirdetett a teruletre. Az arab allamok persze futyultek ra, es csak ugy omlott ide a fegyver - no, mit gondolsz, melyik oldalra? A zsidoknak azonban nem volt szallitojuk (bizony, meg Amerika sem!) ezert Kelet Europaban a zsidok osszeszedtek a fellelheto masodik vilaghaborus szovjet fegyvereket, es ezeket csempesztek be ide.

4. Ami a jelen ideju Hamasz fegyvercsempeszest illeti, ugy tunik nekem, le vagy maradva nehany brossuraval.

A Hamasz ket fele fegyvert igyekszik megszerezni: egyszeru raketakat, eloallitasi aruk kb. 20 $. Ezek a raketak 5-10 kilometeres korzetben csapodnak be, es TELJESEN iranyithatatlanok. 20-at, 30-at lonek ki egyszerre Izrael fele, azzal a meggondolassal, hogy csak eltalal egy ilyen raketa valakit. Es neha tenyleg eltalal, egy fiatal lanyt, aki a furdoszobabol rohan a lakas vedettebb reszebe, egy gyereket, amint focizik, vagy betori egy ovoda tetozetet, es a tormelek oli meg a csoppsegeket.

A masik csoport raketa, az hosszabb tavu, es bizonyos mertekig iranyithato. Ezekkel lottek korabban az izraeli varosokat, addig, mig a megfelelo vedofegyvert Izrael ki nem fejlesztette. Ebbe a csoportba tartoznak az NT tanktoro raketak is, amik nagyon pontosak, legutobb egy iskolabusz ellen hasznaltak.

Ezeket a fegyvereket egyebkent Iran kuldi, es Izrael el-elcsip egy-egy szalltmanyt, ilyenkor kozszemlere teszik ezeket. Fura, hogy nem lattal meg ilyent.

5. Ami Izrael MEGHIRDETETT politikajat illeti ezugyben: Miattunk azt csinal a Hamasz amit akar, kiveve EGY dolgot: nem tamadhat Izraelre, kulonosen nem loheti a civil lakossagot. Ha ezt teszi, akkor a lovo terroristak tobbet nem igen fognak loni.

2011. ápr. 15. 17:00
 33/34 anonim ***** válasza:

Az izraeli vagyok

Ujra olvasva amit irtam, ha alaki akarja, akkor felrerthet egy reszt, ezert ezt megismetlem:

"A masik csoport raketa, az hosszabb tavu, es bizonyos mertekig iranyithato. Ezekkel lottek korabban az izraeli varosokat, addig, mig a megfelelo vedofegyvert Izrael ki nem fejlesztette. A vedofegyver az un. "kipat barzel" - mas nyelven meg nincs neve (legyen mondjuk vasharang). Ennek az a lenyege, hogy a varosok ele felallitanak egy erzekelot, amely azonnal erzekeli a varos fele kilott raketat, es ellenraketat kul, ami meg a legterben megsemmisiti a tamado eszkozt. A Hamasz pontosabb fegyvercsoportjaba tartoznak az NT tanktoro raketak is, amik nagyon pontosak, legutobb egy iskolabusz ellen hasznaltak.

2011. ápr. 15. 17:08
 34/34 anonim ***** válasza:

Ha te blöfföt kiáltasz, akkor én meg propagandát. Nem dolgozol véletlenül a helyi távközlési minisztériumnak?

Szerencsére azért nem mindenki veszi be.

Mindenesetre én azért már linkeltem egy videót, ahol az általad nem létezőnek mondott foszforbombákat használják...Ez valamilyen szinten jelzésértékű különbség a kettőnk szavahihetősége között...

Fegyverek. Félreértettél. Jelenleg csempésznek szovjet fegyvereket, meg irániakat, stb.(mindent amivel lőni lehet). Persze, ahogy leírtad, elavult eszközök.

Még a "tanktörő" is, csak közelről, és nem modern tankok ellen.

"Szerencsére" Izrael a legmodernebb amerikai fegyvereket kapja, amivel egy ablakon be tud lőni egy cirkálórakétát.

Igaz, hogy nem ők fejlesztették ki, de ingyen megkapják.

Persze azért ez sem az igazi...Ekkora népsűrűség mellett...Hullanak a civilek, mint a legyek(Reuters hírügynökség, Öntött Ólom hm. 7-800 civil)

Az iskolabuszos sztori nagyon csúnya, de hát ettől terroristák a terroristák. Az IDF meg a foszforbomba, meg a civilek válogatás nélküli bombázása miatt terrorista.

A humanitárius katasztrófáról érdemes az ENSZ erre létrehozott szervezetének oldalát nézegetni. (UNRWA)

Érdekes történeteik vannak a "világ legerkölcsösebb hadseregéről".

2011. ápr. 16. 10:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!