Felelős volt-e Károlyi Mihály Trianonért?
Nem, az egész Gyurcsány hibája volt!
:D
Károlyi Mihály csak békét akart.
"Trianon" ígyis-úgyis bekövetkezett volna, ha máshogy nem, akkor a két világháború között 90-es évekbeli Jugoszlávia-szerű polgárháborúk törtek volna ki a nem-magyarok által lakott területek függetlenedéséért.
Én Károlyit felelősnek tartom, ugyanis a hazatérő katonák teljes részét leszereltette, így semmiféle ellenállást sem tudott felmutatni a cseh ill román támadások ellen. mondjuk ha akkor lett volna egy székely hadosztályunk most lenne egy Erdélyünk :)
de mindegy, közvetlenül nem vonható felelőségre Trianonért, maximum kevesebb területet veszítettünk volna.
Károlyi a trianoni béke megkötésekor már rég nem volt hatalmon, így nagyon nem is befolyásolhatta.
Azzal szokták vádolni, hogy hatalomra segítette a kommunistákat, ami viszont megint csak nagyon kétséges.
Trianonhoz viszont abszolút semmi köze.
Ha mindenáron nevesített bűnbakokat akarsz keresni, akkor azoknak a névsorát kell előásni, akik megszavazták 1914-ben a hadba lépést.
,,Azzal szokták vádolni, hogy hatalomra segítette a kommunistákat, ami viszont megint csak nagyon kétséges."
Lemondott a szociáldemokraták javára,és 100%ig biztos vagyok benne hogy tudott róla hogy amint a szocdemokraták hatalomra jutnak kiengedik a zárkából Kun Bélát és társait. Én továbbra is ,,vörös gróf"-nak tartom :)
Ha mindenáron nevesített bűnbakokat akarsz keresni, akkor azoknak a névsorát kell előásni, akik megszavazták 1914-ben a hadba lépést.
Igazából mivel még O-M monarchia voltunk hozzá voltunk láncova ausztriához, és ha nem megyünk velük akkor még a nyakunkba küldtek volna egy sereg török ill bolgár katonát.
"mondjuk ha akkor lett volna egy székely hadosztályunk most lenne egy Erdélyünk :) "
ez ostobaság
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!