Melyik lesz a hivatalos nyelv Európában? A többi lent.
Európai Egyesült Államok?!
Csak én vagyok lemaradva, vagy te már ilyeneket vizionálsz? :D
A nyelvekre visszatérve: egész nyugodtan tanulhatod mindet, nem fog hátrányodra válni. Először angolt, aztán németet, a francia meg a spanyol meg mehet párhuzamosan. :D
Az, hogy bevezetnek egy "szövetségi" szintű hivatalos nyelvet, még nem jelenti azt, hogy a többi nyelv eltűnik.
Pl. az USÁ-ban is lehet az egyes államoknak saját hivatalos nyelvük (az angolon kívül). Lousianában pl. hivatalos a francia is.
De amúgy az Európai Egyesült Államok tervben sincs.
Úgyhogy ha ilyesmiket olvasol, légyszíves nézz utána a hitelességének!
Mellesleg egy link sem ártana ide.
De ha már ténylegesen dönteni kell, szerintem a spanyol alapból kiesik, és az angolok sincsenek EU-berkekbenolyan központi helyen, hogy az ő nyelvük legyen. Az más kérdés, hogy mást nem fogadnának el.
Szerintem egy ilyen választás a német és a francia között dőlne el.
"Hiába beszélik anyanyelvi szinten a németet a legtöbben, mégis az angol az, amit majdhogynem mindenki beszél és ért, így annak van a legtöbb esélye egy közös nyelvvé válni."
Igen, ebben igazad van! Viszont azt nem veszed számításba, hogy egész Európában rühellik őket, amiért minden mélyítést az integráció területén elleneznek, sőt azokból kimaradnak (például Euró). Van egy olyan irányelv miszerint 2009-re át kellett volna álniuk a metrikus rendszerre, de még most is lóg a levegőben ez az ügy. Erre indult náluk egy olyan csoport, hogy metrikus mártírok, mintha akkora dolog lenne feladni az imperilális mértékeket! Mindenből kilőgnak, különcködnek, csak azt felejtik el, hogy megszűnt a Brit gyarmatbirodalom. Gondolod ezek után bárki is elfogadná munkanyelvként az angolt, főleg úgy hogy Merkel és Sárközy írtózik az USA-tól és az angol-szász kulúrától (mellesleg a legtöbb Európai így érez)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!