Mikor tett velünk vagy bárkivel jót a "Nyugat"?
Bogár László véleményéből idézek egy keveset
( [link]
"...Mind Kína, mind India kétezer éven át egyenként is gazdagabb volt, mint az egész akkori Nyugat együttvéve. Ez azért nagyon lényeges, mert a kicsit elbizakodott nyugati ember most Kína felzárkózásáról beszél, holott több ezer éven át, egészen 1820-ig, az volt a világ „természetes” állapota, hogy mind Kína, mind India önmagában is messze meghaladta a Nyugat egészét. Vagyis az előttünk álló fél évszázad során mindössze annyi történik majd, hogy helyreáll a világ „természetes rendje”, amelyet csupán egy kétszáz évnél alig hosszabb „történelmi kisiklás” szakított/szakít meg. (...) Érdemes persze kicsit eltöprengenünk azon is, hogy vajon milyen történelmi-tektonikai változások mehettek végbe 1820 és 1970 között, amikor röpke 150 év alatt Kína és India együttes részesedése a „szokásos” 50 százalékról 5 százalékra csökkent, a vezető nyugati országoké pedig 20 százalékról 50 százalék fölé nőtt.
Szépítgethetnénk, de valójában e történelmi „helycsere” mögött a Nyugat elképzelhetetlen brutalitású katonai agressziója húzódik meg, amelynek során egyszerűen leigázta és cinikus nyíltsággal kifosztotta e két történelmi-kulturális „univerzumot”, sok százmillió ember halálát, felbecsülhetetlen anyagi és kulturális károkat okozva mindezzel. (...)
A magyarság, noha keleti népként ezer éve görcsös igyekezettel próbált beilleszkedni az általa csodált Nyugat világuralmi rendjébe, sőt próbálta magát a Nyugat keleti „védőpajzsaként” feltüntetni, ezért cserébe egy alig kevésbé brutális elbánásban részesült, mint Kína vagy India. I. Ferenc Franciaországa például örömmel kötött stratégiai alkut a minket kifosztó Török Birodalommal. Amely „frigyhez” időnként a pápaság, Velence és Genova is csatlakozott, és amely a Magyar Királyságra nézve katasztrofális következményekkel járt. A habsburg alávetés és az ez alól történő nyugati „felszabadításunk” – amely Trianon segítségével egyúttal ezeréves hazánktól is „megszabadított” minket – szintén elgondolkodtató epizód lehet számunkra. Trianon, Jalta, 1956 és végül az 1990-es – az idén az áprilisi forradalmunkkal most megbuktatott – „rendszerváltás” mind-mind csak a Nyugat által való folyamatos megcsalattatásunk, félrevezetésünk és kifosztásunk szenvedéstörténete. Az elmúlt ötszáz év öt birodalmi kifosztásából három közvetlenül is nyugati volt, a másik kettőt (török és szovjet) pedig a Nyugat szabadította ránk.
Nincs tehát sem okunk, sem jogunk arra, hogy a jövendő magyarsággal szembeni történelmi felelősségünket rosszul értelmezve most is „utolsó csatlósai” legyünk egy hanyatló konstrukciónak. E konstrukció valaha antant, ma az elegánsabb nevű Európai Unió név alatt Magyarország számára csak ezerévnyi alávetést hozott. ..."
ma 07:18
Akkor légy szíves és világosíts fel, hogy mit jelent a globalizáció! Különben is hogy jön ide? A globalizáció nyugat nélül is lenne, teszem azt ha Kína lenne a világ ura.
"Akkor légy szíves és világosíts fel, hogy mit jelent a globalizáció!"
A globalizáció a mcdonaldsot, tesco-t, microsoftot, és a többi multicéget, meg a bankokat, a gazdasági világválságot, izrael és amerika teljhatalmát jelenti, és azt, hogy az embereknek az életét egy 10.000 kilométerre lévő csoport irányítja, akiket mégcsak nem is látott soha, miközben abban a hitben él hogy demokrácia van.
Jaigen, és hogy "jót" is mondjak: a b*zik szabad házasságát \o/
Ha Kína lenne hatalmon, és ugyanezt csinálná, akkor Kína ellen lázadnék.
Az internet, a kultúrák találkozása és együttműködése pedig a fejlődés természetes velejárója, és nem a mai értelemben vett globalizáció. A föld népeinek együttműködése ellen senki nem lázong, a föld népeinek elnyomása, és a hatalmat birtoklók rossz céljai ellen lázadunk. (legalábbis én)
"A globalizáció a mcdonaldsot, tesco-t, microsoftot, és a többi multicéget, meg a bankokat, a gazdasági világválságot..."
És a Lenovo(Kínai), Mitsubishi(Japán), Szentkirályi(Magyar), Volkswagen(Német), Tamagotchi(Japán), nem a globalizáció része? Vagy a szaúdi és egyéb olaj, amit a kocsidba tankolsz?
"izrael és amerika teljhatalmát jelenti..."
Bocs én úgy látom, hogy az USA hatalma egyre csökken, a világ újra több pólusú lesz. Izrael meg lehet, hogy nem is fog létezni egy-két évtized múlva. Ilyeneket csak az állít, akinek halvány fingja nincs a külpolitikához.
"...miközben abban a hitben él hogy demokrácia van."
A te szólásszabadságodat hol korlátozzák? Vagy szerinted hol van demokrácia? Észak-koreában, Iránban? Nem kedvelem az USA-t és Izraelt, de mint Európai elismerem, hogy az euró-atlanti világ része és kész. Legjobb az lenne, ha az EU lenne olyan hatalmi pozícióban, mint az USA "fénykorában".
"Az internet, a kultúrák találkozása és együttműködése pedig a fejlődés természetes velejárója, és nem a mai értelemben vett globalizáció."
És a tőke és munkaerő szabad áramlása az nem az?
""izrael és amerika teljhatalmát jelenti..."
Bocs én úgy látom, hogy az USA hatalma egyre csökken, a világ újra több pólusú lesz. Izrael meg lehet, hogy nem is fog létezni egy-két évtized múlva. Ilyeneket csak az állít, akinek halvány fingja nincs a külpolitikához."
Bocs, én azt hittem a globalizációról beszélgetünk, és hogy mit jelent. Nem arról hogy szerinted mi lesz 10 év múlva. Bár úgy lenne hogy Izrael eltűnne, nemtudom egyébként mi alapján gondolod ezt.
""...miközben abban a hitben él hogy demokrácia van."
A te szólásszabadságodat hol korlátozzák? Vagy szerinted hol van demokrácia? Észak-koreában, Iránban? Nem kedvelem az USA-t és Izraelt, de mint Európai elismerem, hogy az euró-atlanti világ része és kész. Legjobb az lenne, ha az EU lenne olyan hatalmi pozícióban, mint az USA "fénykorában"."
A demokrácia nem azt jelenti hogy azt mondok amit akarok, hanem azt jelenti hogy a nép uralkodik. Ha megnézed, a nép nagy része nem megy el szavazni mert értelmetlen szerinte, aki pedig szavaz, az általában azon az elven teszi, hogy a két rossz közül választ egyet.
De ezen felül persze, nem tudom mennyire nevezhető szabadnak az az ember, akinek átmosták az agyát, és elfogadja, hogy a 21. századi európában segget kell nyalni azért hogy ne kerülj utcára, és ez így van jól, mert lehetne rosszabb is.
""Az internet, a kultúrák találkozása és együttműködése pedig a fejlődés természetes velejárója, és nem a mai értelemben vett globalizáció."
És a tőke és munkaerő szabad áramlása az nem az?"
A tőke szabad áramlása háború, nem fejlődés :P legalábbis ahogy most "vándorol szabadon" (bele a bankokba)
Na sejtettem, hogy előjönnek az izraelezők meg amerikázók. Találjatok már magatoknak egy rendes hobbit, barátnőt/barátot, akármit, mint minden normális ember. Máris nem lesz időtök összeesküvéselméleteket gyártani.
Amúgy áruljátok már el, szerintetek globalizáció nélkül hol lennénk most? Nézzétek már meg Észak-Koreát? Tényleg úgy akartok élni?
Azt hiszem, le kell szoknom erről az oldalról, mert csak felidegelem magam folyton.
"Bocs, én azt hittem a globalizációról beszélgetünk, és hogy mit jelent. Nem arról hogy szerinted mi lesz 10 év múlva. Bár úgy lenne hogy Izrael eltűnne, nemtudom egyébként mi alapján gondolod ezt."
Te említetted a globalizáció kapcsán, rémlik? És a nyugathoz, ami a kérdés, jobban kapcsolódik mint a globalizáció. Hisz az nyugat nélkül is lenne.
Ja és az alapján gondolom, hogy a nyugat egyre gyengébb és Izrael csak azért létezik, mert ő az euró-atlanti civilizáció előörse a Közel-keleten. Gondold el ha nem lesz hatalma fenntartani a nyugatnak...
"A demokrácia nem azt jelenti hogy azt mondok amit akarok, hanem azt jelenti hogy a nép uralkodik. Ha megnézed, a nép nagy része nem megy el szavazni mert értelmetlen szerinte, aki pedig szavaz, az általában azon az elven teszi, hogy a két rossz közül választ egyet."
Eleve, hogy lehetne közvetlen demokrácia ha a nép inkompetens. De különben is mi alapján engednéd szavazni őket, hogyha csak annyit látnak az egészből, hogy "mikó' gyüm má' a 13. havi nyugdíj?" vagy "zsidóbérenc fidesz, zsidó gyurcsány"????
Hogy lehet hagyni, hogy tanulatlan emberek döntsenek olyan kérdésben, amihez halvány lila fingjuk sincs és nagy valószínűséggel ki fog hatni az elkövetkezendő évtizedekre?
"De ezen felül persze, nem tudom mennyire nevezhető szabadnak az az ember, akinek átmosták az agyát, és elfogadja, hogy a 21. századi európában segget kell nyalni azért hogy ne kerülj utcára, és ez így van jól, mert lehetne rosszabb is."
Pont erről beszélek, olyan vagy mint az egyik ismerősöm, aki nem azzal törödik, hogy a gyerekét etesse, hanem forradalmakat szervez a zsidók ellen. Az ember tiszta paranoiás annyi összeesküvés olvas, hogy full komolyan hiszi, hogy az Obama földönkívüli alakváltó és a zsidók neki dolgoznak.
Én leírtam hogy mit jelent a globalizáció, és hova fog vezetni. De ellene vagyok, és remélem megfékezzük, bár ennyire nem vagyok optimista hogy feltételezzem, Izrael el fog tűnni.
Amerika tényleg elég furcsa, mintha gyengülne, kína meg erősödik gazdaságilag. Igazából nem akarok úgy tenni, mintha olyan nagyon nagy szakértő lennék (majd a szakértők megerősítenek vagy megcáfolnak), de, van egy olyan érzésem hogy amerika akkor csinál pénzt és gazdasági fellendülést, amikor akar. (Egyik jó eszköze erre a háború). Meg az halmozódó adóssága az kína felé van talán, meg saját bankjainak meg pénzembereinek, meg a "láthatatlan embereknek". Mi történne ha bajba kerülne, Kína túlságosan megerősödne? Szerintem Amerika fogná, és megtámadná Kínát, minden adóssága törlődne, a pénzemberek visszatennék a pénz (egy részét) az országba, nagylelkűen, mindenki ünnepelni fogja őket, meg beindul a háború-ipar.
Na nem mintha ez a veszély fenyegetne, sztem amerika tudja mit csinál. A polgárai nyomoroghatnak, de amerika erős. Pontosabban hát, nem is amerika, hanem a globális láthatatlan hatalom.
"Eleve, hogy lehetne közvetlen demokrácia ha a nép inkompetens. De különben is mi alapján engednéd szavazni őket, hogyha csak annyit látnak az egészből, hogy "mikó' gyüm má' a 13. havi nyugdíj?" vagy "zsidóbérenc fidesz, zsidó gyurcsány"????
Hogy lehet hagyni, hogy tanulatlan emberek döntsenek olyan kérdésben, amihez halvány lila fingjuk sincs és nagy valószínűséggel ki fog hatni az elkövetkezendő évtizedekre?"
Tehát szerinted sincs demokrácia, és szerinted is életképtelen, amíg a nép buta. Egyet értünk.
"Pont erről beszélek, olyan vagy mint az egyik ismerősöm, aki nem azzal törödik, hogy a gyerekét etesse, hanem forradalmakat szervez a zsidók ellen. Az ember tiszta paranoiás annyi összeesküvés olvas, hogy full komolyan hiszi, hogy az Obama földönkívüli alakváltó és a zsidók neki dolgoznak."
Tényleg létezik sok őrült összeesküvéselmélet, de ez nem jelenti azt, hogy a többi nem igaz. Kennedy meggyilkolásának is érdemes utánanézni, tényleg van néhány nagyon érdekes kérdés, meg véletlen egybeesés. A 911et is ajánlanám kicsit kutakodásra, de ezzel kapcsolatban is olvastam már én is sok baromságot. Sajnos már nem emlékszem, de az egyik legelső ilyen dokumentumfilm például engem teljesen meggyőzött. Bemutattak épületeket amikbe becsapódtak repülők, szanaszét égtek, meg beszakadtak, de nem dőltek össze, például. Meg az, hogy a pentagonba csapódott gépből semmi nem maradt meg, tökéletesen elégett minden. Csak egy motor nem, ami ráadásul mintha nem is az a típus lenne ami a hivatalos bejelentések szerint belezuhant a pentagonba.
Meg a sok visszavont nyilatkozat. Szakértők, meg légiirányítók mondtak valamit először, hogy ez és ez történt, utána meg teljesen mást.
Á nem bírom ki, csak belinkelem Kennedy egyik érdekes beszédét: http://www.youtube.com/watch?v=-kX0sLFXR0Q&feature=related a zeitgeist dolgot ignoráld kérlek, nem értek velük egyet én se alapvetően, de ezt a beszédet meg a felvételt és a zenét jól összevágták :)
ez pedig egy magyar feliratos videó, ami szintén kicsit elmoshatja a határt összeesküvés-elméletek és valóság között: http://www.youtube.com/watch?v=qHl6p0xR_kE
Szóval a lényeg: forradalmakat szervezni lehet hogy inkább hasznára válik a gyerekeidnek, mint új családi autót venni :P (ez kicsit lázítósra sikerült :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!