Az EU már az oldtimer járműtulajdonosakat is tönkre akarja tenni?
Persze, ez még csak egy tervezet.
De, elég bicskanyitogató,hogy egyáltalán ilyesmi felmerülhet.
A tágabb családi körben van egy Mercedes C126.Öreg jószág, oldtimer rendszámos.
Szerencsére, akkor még fontos volt az autók tartóssága, viszont előfordulhat,hogy a cikk által is említett motort, kormányművet cserélni kell.
Az EU-s szabályozás tervezete szerint, akkor az egész mehet a kukába.
Nem is értem, mit képzelnek.Ne avatkozzanak az emberek életébe, ilyen mélyen.
1#
Egy oldtimerbe nem az a lényeg,hogy környezetbarát legyen.Abban, amikor gyártották, mások voltak a szabályozások.
Amit az EU akar, az egy kifacsart visszamenőleges törvénykezés.
Mit vársz az EU-tól? Ez a pancser gittegylet azt nem tudja évek óta eldönteni hogy téli vagy nyári időszámítás szerint állítsuk az órát.
Megint szokás szerint semmirevaló intézkedéseket hoznak.
Vajon a teljes európai autóállomány hány %-a oldtimer? Mert nem ezektől lyukad ki az ózonréteg. Főleg hogy ezeket kb havonta egyszer beindítják hogy ne lustuljon el a motor, nem napi rendszerességgel használják. Még sztem egy kiállításra is traileren viszik.
Ezek nagyon nyomorultak az EU gittegyletben.
Tényleg megérdemelné az EU, ha Trump és Putyin összefogna. Előbbi viszi Grönlandot, meg ami még kell neki, másik pedig az Orosz cárság területeit. Ez a pöcegödör pedig végre összeomlana.
Ez a zöldpolitika is egy hatalmas kamu. Akkor a SUV-okat tiltanák be, minek 1.5-2.5 tonnás autókat gyártani 18-20 colos kerekekkel, amikor 50-60 évig megvoltak az emberek a 800-900kilós autókkal és a 13-14 colos kerekekkel.
"Amit az EU akar, az egy kifacsart visszamenőleges törvénykezés."
Mi ebben a visszamenőleges?
5#
Én meg azt gondolom, hadd járjon mindenki olyan kocsival, amilyennel akar, ha az teljesíti az üzembiztonsági elvárásokat.(nem esik ki a kereke menet közben).
6#
Az,hogy amikor legyártották a gépjárművet, megfelelt a törvényi szabályozásoknak.
Például a paneleket sem kezdik el bontani, pedig a mai építési törvényeknek nem felelnének meg, de amikor épültek, más volt a szabályozás.
"Az,hogy amikor legyártották a gépjárművet, megfelelt a törvényi szabályozásoknak."
És? Senkit nem is büntetnek érte utólag, hogy anno mivel járt. A szabályozás onnantól fog élni, ahogy bevezetik, nem visszamenőleges hatállyal.
Egy közel egy éves cikkről van szó.
.
Fura, hogy egy EU-n kívüli országban előbb tudnak az EU-s szabálytervezetről, mint az EU-ban.
Lehet, hogy direkt csak egy EU-t pocskondiázó céllal készült az a cikk.
.
Tetszenek a régi kocsik, de konkrétan leszarom az oldtimerekkel való problémákat.
.
Nekem 24 éves szuzukim van, páromé 20 éves.
Ha az EU vesz nekem helyette egy 3 évest, akkor oké, de ha nem, akkor szeretném még legalább 10 évig ezt használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!