Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Milyen magyarként Romániában...

Milyen magyarként Romániában élni manapság?

Figyelt kérdés
Lenézik/megvetik/kinézik a magyarokat ott a románok vagy egyenlően tekintenek rájuk? Konfliktusok mennyire vannak, ha vannak a románok és magyarok közt?

dec. 26. 00:30
1 2 3
 21/27 anonim válasza:
100%
Én Erdélyi vagyok. 26 n. Személy szerint nem tapasztaltam még konkrét esetet, amikor a magyarságom miatt kötött volna belém valaki. Sőt, volt hogy chatelgettem román sráckkal, és nem bánták hogy magyar vagyok. Ez főként ilyen berogzodes mar szerintem mindenkinek hogy kell utalja a roman a magyart es forditva. Olyan volt tobbszor hogy pl az akcentusom miatt rakerdeztek magyar vagyok e. Nem tudok tokeletesen romanul, ezt allasinterjun elis mondtam de ezekbol se volt gond. Attol alkalmaztak. De olyat meselt valaki hogy beszelgettek magyarul a varosi buszon s egy neni megszolitotta oket hogy nem kene.
dec. 27. 20:45
 22/27 anonim ***** válasza:
81%

A kommentek hűen tükrözik azt hogy miért nem összetartó a Magyar Nemzet!

főleg a 16-osé.

A cigányságot magyarrá nevelni? Te normális vagy! A cigányság a munkára meg a normális emberi közösségre alkalmatlan nemhogy Magyarként viselkedjen. Mellesleg a cigány nem tud összefogni miben méred az összefogást? Hogy hordákba verődve rátámadnak védtelen idős gyenge emberekbe? Mert ha neked ez az összefogás akkor gratulálok. Az Iszlámot hagyjuk mert jobban gyűlölik egymást mint a keresztényeket nem véletlen hogy a Közelkelet egy katyvasz. Abban igazad van hogy azért mennek át rajtunk a libsik meg sok más nemzetiség mert töketlenek vagyunk És hagyjuk hogy mindent megcsináljanak velünk. De hadd kérdezzek tőled valamit. Amikor láttad hogy egy honfitársadat megveri egy cigány te kiálltál a honfitársadért? Mellesleg ugyanúgy határon túlon is megfogyatkozott a Magyarság azért csitultak valamelyest a kisantantnál a Magyarverések de előtte amikor voltak a Magyarverések határon túliak miért nem tettek semmit? Mert ezt ugyanúgy meg lehet kérdezni tőlük.

Van egy mondás Gyáva népnek nincs hazája! És ez sajnos Magyar népben ez 100% igaz. De pont az ilyen kommentek miatt nem lesz soha NagyMagyarország és soha nem is lesz az.

dec. 27. 21:08
 23/27 anonim ***** válasza:
42%

"A cigányság a munkára meg a normális emberi közösségre alkalmatlan"

- És ez miért is gond?

Az úgynevezett "munka" az semmi másról nem szól, mint arról hogy feláldozd az időd, energiád és az életedet, azért hogy másnak profitot termelj.

A liberalizmusnak ez az egyik alap állítása, hogy a család, gyerekvállalás, vallás stb az rossz és harcolni kell ellene, mert a karrier a szent. Ez részben a protestáns lutheri etikából származik mely azt mondja, hogy "Az ember a munkáért van" ami szöges ellentéte azzal az ősi elvvel, hogy "a munka van az emberért". És ennek a természetellenes "embert feláldozni a munkáért" elvnek a szélsőséges változata a liberalizmus.

Ha te azért kritizálod a cigányokat, mert nem akarják szétdolgozni magukat akkor mélyen legbelül te is liberális vagy valamilyen szinten. Valójában ez a világ legegészségesebb dolga, hogy valaki nem akar dolgozni. A munka minden esetben csak kényszer kell legyen.

De manapság olyan erősen megfertőzte a liberalizmus a magyarságot, hogy teljes mértékben feláldozta a munka oltárán a családot és a gyerekvállalást, és ezzel együtt a jövőjét is, mert mint mondtam azé a jövő akié a demográfia. A cigányok magasról tesznek a munkára, mert számukra nem ez a legfőbb prioritás, ott előbb jön a család és gyerekvállalás, az a legfontosabb. Azaz a demográfiai versenyt ők nyerték, azaz övék a jövő ha tetszik ha nem. Mert egyszerűen elutasítják ezt a munka központú liberális életfilozófiát.

(kicsiben, de a muszlimok is ilyenek)

Ha tetszik ha nem, de az úgynevezett "munka" az nem más mint rabszolgagyár. Hogy szófogadó engedelmes kis igásállat gójként termeld nekik a profitot és áldozd fel magadat az ő hasznukért.

"De hadd kérdezzek tőled valamit. Amikor láttad hogy egy honfitársadat megveri egy cigány te kiálltál a honfitársadért?"

- Valójában pont a cigányok álltak ki melletünk magyarok mellett!

Pl a marosvásárhelyi Securitate által szervezett magyarverések alkalmával amikor szervezett módon román huligánokat és kocsmatöltelékeket gyűjtöttek össze magyarok verésére, akkor pont a helyi marosvásárhelyi cigányok voltak akik összegyűltek és kiálltak az erdélyi magyarok mellé.

Tehát igazából mivel a cigányoké a jövő, tekintve, hogy ők nyerték a demográfiai versenyt, ezért rajtunk áll, hogy barátokká vagy ellenséggé fogadjuk-e őket. Ami engem illet, az első opció híve vagyok.

Az idős emberekre támadások meg nyilván szomorúak, de ha mi is ugyanolyan törzsi módon szerveződnénk, akkor nem lennének ilyenek. Pl a cigány öregemberek sosincsenek egyedül hagyva, vagy a purdékkal vannak, vagy beteszik valami unokatestvér rokonának a tizedmagának házába stb, de nem jellemző rájuk, hogy egyedül hagyják őket. A magyar időseket a magyarok konkrétan hagyják akár az utcán is meghalni. Egy magyart az se zavar ha a saját apja halálrafagy az utcán (egy csövessel beszélgettem, tényleg létezik ilyen).

Nézd csak meg pl a gyakori "társkeresési problémák" kategóriáják, szinte kivétel nélkül mind magyarok panaszkodnak. Hogyhogy a sokkal kevésbé iskolázottabb és csóróbb cigányok között nincsenek incelek? Miért csak a magyarok közt vannak mindig incelek?

A kérdés nyilván költői.

Ha tetszik ha nem, de valójában a cigányoknak van igazuk. Látszólag persze "elmaradottak" meg "fejlődés-ellenesek", de egy olyan világban ami egyértelműen rossz felé tart és rosszfelé fejlődik tényleg olyan nagy baj ez?

dec. 27. 23:52
 24/27 anonim ***** válasza:

22-es

Hagyjuk már ezt hogy Marosvásárhelyen a cigányok vetettek véget a magyar ellenes támadásoknak ez úgy hazugság ahogy van. A Székelyek vetettek véget miután különbőző Erdélyi megyékből jöttek miután hírül vették hogy Magyar tankok jönnek majd Erdélybe (ami ugye nem igaz) és ők vetettek véget az egésznek.

A cigány az pont nem áll ki a Magyar mellett mert a szemükbe mi Gádzsó parasztok vagyunk és csak addig tartja magát Magyarnak a cigány amíg abból nem lát hasznot.

A cigányok között is vannak akik Incelek csak azokból keveset látsz. Látszik hogy kb fingod nincs a cigány családi szokásokról Csak hogy példaként említsek egy sztorit. A Volt cigány lány ismerősöm aki kijelentette hogy ő inkább összejön egy Magyarral mint egy cigány férfival mert egy cigány férfinak hamarabb eljár a keze és mint egy Magyar pasinak. A másik cigány öregek azért nincsenek mert a cigányok hamarabb is halnak meg egy átlag cigány ember jó ha megéri az 50-et Lásd: Damu Roland

Összegezve a cigányságot nem lehet Magyarrá nevelni mert nemhogy a munkára de még az emberi együttélésre is képtelenek. Magyar összefogás meg pont a fent említett kommentek miatt mint a tiéd soha nem fog megvalósulni.

dec. 28. 12:44
 25/27 anonim válasza:
100%

Erdélyi vagyok, az erdélyi nagyvárosok hasonlóak a magyar nagyvárosokhoz, én egy kisebb településről származom, de egy szemétdomb jóindulattal is, ez a jellemző inkább az átlagos román/erdélyi településekre(nincs infrastruktúra,korlátolt lehetőségek, csapnivaló mentalitás, néhai konfliktusok, korrupció, gagyi oktatási és egészségügyi rendszer stb). Kezd kiveszni a nemzeti öntudat a magyarokból, sokan átpártolnak a románokhoz, feladva mindent, meg tudom mondjuk érteni, magyarnak lenni tényleg nem könnyű, habár büszke vagyok magyarságomra.

A románok meg még mindig be vannak f0sva ennyi idő után is a magyaroktól, folyton Erdéllyel akarják bizonygatni felsőbbrendűségüket, van sok román barátom akik normálisak, de a nacionalista barmokkal nincs mit kezdeni(ez amúgy magyar oldalon is így van).

Az erdélyi életre visszatérve annyit mondok, hogy csak a barátok és a család köt ide, nincsenek olyan problémák mint nyugaton, hogy az ember nem mer kimenni az utcára, cserébe nagyon korlátoltak a lehetőségek. Vannak pozitívumok is természetesen:kultúra, gyönyörű helyek, biztonság, de véleményem szerint eltörpül a negatív tényezők mellett. Kultúránkat őrizzük és próbálunk a románokkal is kijönni több-kevesebb sikerrel. Pár év múlva tervezem elhagyni az oszágot, mert eddig messze nem ideális a családalapításhoz.

dec. 29. 22:11
 26/27 anonim ***** válasza:
Olyan jó, hogy nyugat-európa tele van román migránssal. Még azok is menekülnek a "jóléti" r0mániából.
jan. 20. 21:04
 27/27 anonim ***** válasza:

Olyan, mint Magyarországon élni: változó.

Nekem személy szerint jó, mert van hol lakjak, elfogadható fizetésem van, stb.

A koldusnak nem olyan jó...

Nem lehet ezekre a kérdésekre általánosító válaszokat adni. A statisztikák is csalókák: átlagokat mutatnak (ha nekem van 1 milliárd dollárom, neked meg semmid, egész jó az átlagunk papíron!).

Ezzel együtt összehasonlíthatatlanul jobb mint 10, 20 vagy 30 évvel ezelőtt. Ezt kár tagadni.

Románia Albánia szintjéről indult 35 évvel ezelőtt, fizikai éhezés, nyomor, jegyrendszer, borzalmas egészségügy, harmadik világbeli viszonyok, mindent átszövő korrupció és össznépi szegénység körülményei közül.

Ma sincs kolbászból a kerítés - de azt el kell ismerni, hogy napról napra, évről évre jobban hasonlít egy európai országra - és távolodik Ceusescu álmától, az ázsiai (konkrétan leginkább észak-koreai) típusú nyomor-diktatúráktól.

Van még mit behozni, de a fejlődést letagadni hülyeség.

Egy történelemtanárom egyszer azt mondta: Románia egésze is, de még Erdély is most a leggazdagabb, a legfejlettebb az eddigi dokumentált történelme során. Ez valószínűleg igaz. Nem tökéletes, de jobb még nem volt, legalábbis a Trianon óta eltelt 100 évben biztosan nem, egyetlen percig sem.

febr. 5. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!