Putyinnak lehet, hogy igaza van?
>Ezenkívül Ukrajna fele orosz, akiket sikeresen erőszakosan ukránosított, ami nem volt szép.
-Az oroszok által már elcsatolt területeken nincs ukrán nyelvű oktatás, mert szerintük az ukrán az csak egy nyelvjárása az orosznak, tájnyelv. Ha ez így van, akkor az ukránosított oroszok is oroszok maradtak :) Megjegyzem az államelnök és a hadsereg főparancsnoka is orosz anyanyelvű jelenleg.
>Ukrajna szinte teljes területét az oroszoktól kapta 30 éve, kicsit több hálát is tanúsíthatott volna (bár már akkor is lopott atombombákkal zsarolt).
-A Szovjetúniótól kapta, akkor rajzolták meg az Ukrán SzSzSzK határait, bár mint tudjuk "a nagy Oroszország kovácsolta frigy" :) Az atombombák nem lopottak, mert nem Oroszországnak, hanem a Szovjetúniónak volt fegyveres ereje, aminek Ukrajna is a része volt. A rakétafejlesztéseket, amik végül az ICMB-khez vezettek pl. Szergej Koroljov kezdte el, aki ukrán volt.
#10 Ja igen, azok nem is az oroszok voltak, hanem a 𝘴𝘻𝘰𝘷𝘫𝘦𝘵𝘦𝘬. Sőt, igaziból az 56os forradalmat is az ukránok verték le, mi? (viccen kívül láttam egy ilyen kérdést itt pár hónapja)
Jesszus emberek...a Szovjetunió Oroszország által uralt bábállamok szövetsége volt. Értem én hogy nem bírod az ukránokat, de azért lassítsunk már le egy kicsit a ruszkik felsz0pkodásában. Csinálja azt eleget a kormány.
#12 A Szovjetúniót nem helyes nemzetiségi alapon nézni, mert a nacionalizmus nem volt kommunista erény. Így a vezetők sem feltétlenül voltak oroszok, Sztálin pl. grúz volt, Brezsnyev ukrán, Lenin kalmük-svéd-zsidó-orosz keverék, Berija zsidó, Andropov is, bár ő titkolta (mert ráadásul "burzsoá" származású volt).
A Krím Ukrán SzSzSzK-hoz csatolása nem az oroszok ajándéka volt, csak praktikus intézkedés egy internacionalista államigazgatástól, mert Ukrajnából lehetett megközelíteni.
Ez pont olyan blődség, mintha azt mondanád, hogy a velencei forradalmakat nem az osztrákok, hanem a magyarok verték le, hiszen magyar legénységi állományú sorezredeket vetettek be.
Tudom, hogy most menő ez az oroszok felé való mosdatás, a háborús bűnök nem az oroszoké, hanem mindenféle nemzetiségeké, a kommunizmus sem, hanem a zsidóké, akik megalkották és irányították a fejük felett (konkrét példa, amiket olvasok és hallok), de legyen világos: a Szovjetunió egy orosz szupremáciában működő birodalom volt, orosz nyelven, Moszkvából irányítva.
Ahogyan a csehszlovák forradalmat sem a magyarok verték le '68-ban, úgy a világháború és az utána elszenvedett megszállás - súlyosbítva az '56-os invázióval - is az oroszok sara.
Én amúgy ukránpárti voltam 14 után, és itt is mindenki, a balosok is, oroszpártiak voltak! 14ben azt hittem, az oroszok támadtak. Meg a holodomor oroszosította el Ukrajnát. 22ben ezek a balosok ukránpártiak lettek, noha egyértelmű volt már, hogy nem poénból tánadtak az oroszok, hanem a nato miatt. Ha Ukrajna nato tag, akkor lesz atomja, de amúgy is akar atomot. Most még nincs neki, de amint belép, lesz.
Azok amúgy oroszoktól lopott atombombák voltak, nem ukránok (ilyenkor bezzeg nem orosz a Szu). Nem jófejségből adták vissza.
Jellemző hogy a krímet és kárpátalját is akarják az ukránok. Ami sosem volt ukran. Ahogy amúgy Odessza sem. Sőt korábban Lemberg sem, sőt állítólag Harkov és még Kijev is orosz többségű volt régen. A ruszinok létét is tagadják a derék ukránok, mindenhol be akarják tiltani a többi nyelvet, betiltják az orosz irodalmat, oroszokról elnevezett utcákat neveznek át.
Az,hogy a magyarokkal miket tesznek, azok után ukránpártinak lenni... fenyegetnek minket, Mo.-ot, meg akarták mérgezni a vízkészletet, szélsőjobbos hatalomátvételt akartak, ledöntötték a turulszobrot az árokba , elnyomják a magyarokat, el akarják vágni a gázt, olajat, stb. Minket utálnak a legjobban a ruszkik után.
"Én amúgy ukránpárti voltam 14 után, és itt is mindenki, a balosok is, oroszpártiak voltak! 14ben azt hittem, az oroszok támadtak."
Ezt nem hinni kell. Ez tény. Az támad, aki átlépi a határt.
"Meg a holodomor oroszosította el Ukrajnát."
Ez is tény. Bemutattam szovjet kori térképet is, hogy az ukrán nyelvterületnek milyen kiterjedése volt. Persze, vannak, akik a holokausztot is tagadják.
"22ben ezek a balosok ukránpártiak lettek"
Igen, azok a jobboldaliak pedig, akik korábban a Szabadság téren emelt szovjet emlékművet bontották volna, ma már a volt KGB-s Putyin seggében vannak. Korábban Orbán tiltakozott Putyin látogatása miatt Gyurcsány idején, ma fordítva.
A politika köpönyegforgató.
De ez a felsorolt tényeken nem változtat. Az politikától független.
"Ha Ukrajna nato tag, akkor lesz atomja, de amúgy is akar atomot. Most még nincs neki, de amint belép, lesz."
Egy: miért lenne? Lengyelország NATO-tag. És van neki?
Kettő: ha lenne is. Változtatna valamin? Az ICBM-eknél nincs földrajzi távolság, amivel elérik Oroszországot Ukrajnából, azzal Németországból is. A NATO-nak most is ott vannak azok a fegyverek. Több nem lenne Ukrajna belépésével.
"Azok amúgy oroszoktól lopott atombombák voltak, nem ukránok (ilyenkor bezzeg nem orosz a Szu). Nem jófejségből adták vissza."
De, megállapodásból, ugyanis semmi más nem kötelezte őket. A Szovjetunió felbomlása után minden tagállam (mindegyik, Észtország ugyanúgy, mint Türkmenisztán) azzal rendelkezett saját hadseregeként, ami a területén volt.
Inkább részedről érdekes, hogy ezek egyszeriben hirtelen eredendően és mind orosz tulajdonúak lesznek, akkor is, ha a hadihajókat épp georgiai kikötőkben, a harckocsikat például ukrajnai gyárakban készítették.
A bűnöket nem örökölték az oroszok a Szovjetuniótól, de a fegyverzetet igen?
A különbség az, hogy amíg a politikai irányítás az orosz szupremáciára épült - így a bűnök felelőssége is, ahogyan a Habsburg Birodalomban is az osztrák vezetésé - addig a fegyverzet például '48-ban is a magyar államé volt, amivel kiállították a magyar honvédezredeket. Vicces is lett volna, ha például a Magyarországon kiállították huszárezredek lovait elveszik, mondván, hogy az Bécset illeti.
"Jellemző hogy a krímet és kárpátalját is akarják az ukránok. Ami sosem volt ukran."
Sokadszorra mondom el, bár elsőre sem fűztem hozzá reményt, hogy felfogod: a Krímben sosem élt orosz, amíg Sztálin nem deportáltatta onnan a helyi lakosságot, és oroszokat nem telepíttetett a helyükre. Kárpátalján ma sem él orosz.
"Ahogy amúgy Odessza sem. Sőt korábban Lemberg sem, sőt állítólag Harkov és még Kijev is orosz többségű volt régen."
Ez az "állítag" tetszik. Mutatja a vágyvezérelt gondolkodást, és hogy mennyire könnyű embereket megvezetni, ha homályban tapogatóznak egy témát illetően, és azt fogadják el igaznak, ami beleillik a prekoncepcijukba, a bizonyítás felmerülő igénye nélkül.
Egyébiránt olyan, hogy ukrán, nem is létezik, nem? Az csak "egy nyelvjárás".
"Az,hogy a magyarokkal miket tesznek, azok után ukránpártinak lenni... fenyegetnek minket, Mo.-ot, meg akarták mérgezni a vízkészletet, szélsőjobbos hatalomátvételt akartak, ledöntötték a turulszobrot az árokba , elnyomják a magyarokat, el akarják vágni a gázt, olajat, stb. Minket utálnak a legjobban a ruszkik után."
Na most túl azon, hogy ez az egész olyan, mint egy oroszhírek-tákolmány - kicsit gondolkodj el azon, hogy miért ennyire negatív a diplomáciai kapcsolat Magyarország és Ukrajna között, és miért nem ilyen Lengyelország és Ukrajna között - noha a lengyeleknek sokkal nagyobb lélekszámú nemzeti kisebbsége él Ukrajnában.
Tanulságus, hogy milyen is _lehetne_ most a helyzet, ha nem a jelenlegi, oroszokat feltétel nélkül is szervilis alázattal kiszolgáló, valóban jobboldali, konzervatív, hazaszerető kormánya lenne Magyarországnak, a nemzeti érdekeink védelmére, mint amilyen Varsóban van.
16-os továbbra is jól mondja. Putyin a SZU összeomlását tragédiának éli meg, ezt ő maga mondta. Vöröskutyából nem lesz szalonna. Tökmindegy, hogy épp minek hívják magukat az oroszok, a vége valahogy mindig az hogy hódítsunk meg ezt azt, és egy diktátor sanyargatja az embereket.
És az is tény, hogy a nagy jobber fideszesek úgy küldték el a ruszkikat anno a fenébe mint senki. Viktor Gyurcsányt Putyin pincsijének hívta, pedig ő "csak" gázt vett tőlük. Aztán nézd meg mi megy most. Rohadt gáz, meg az is hogy itt mosdatjátok az oroszokat.
Kedves fideszesek, nekem nem probléma ha komcsik vagytok, de akkor álljatok is bele és nem kell ez a kétszínű duma a jobboldalról és egyebekről.
Így van. Nem értik, hogy itt nem az ukránok mellett, hanem az oroszok ellen kell felépni. Lehetne az áldozat Moldávia is, nem ez a lényeg. Hanem hogy egyként állunk ki az ellen, aki Európa stabilitását háborúval bomlasztja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!