Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért olyan jó dolog egy...

Miért olyan jó dolog egy országban pl Romániában az, hogy a gyerekek magyarul tanuljanak?

Figyelt kérdés

Abszolút sehol nem tudják felhasználni a magyar nyelvet. Nem azt mondom, szép dolog meg minden az, hogy a hagyományokat őrizik, azt megértem még. De egyes pártok ezzel kampányolnak(igen, RMDSZ), hogy a magyar oktatás megmaradjon, ezt nem értem, hogy miért annyira nagyon jó dolog. Sok ember ne tud érvényesülni a bükkfej magyarságuk miatt. Nem akarnak megtanulni se románul, mert nincs arra szükségük. Helyette inkább elmennek egy gyárba, ahol nem kell beszélgetni, mikor egy szerződést kell aláírjanak, konkrétan a veséjüket is eladhatnák, mert nem értik mi van rajta.

Miért kell annyira ragaszkodni egy olyan dologhoz, aminek semmi értelme nincs? Könnyebb lenne, ha az egész oktatás románul lenne, akkor megtanulnának q gyerekek románul, és tudnának boldogulni, és magasabbra törni. Én román iskolába jártam személy szerint, és egyáltalán nem bánom. Közgazdász diplomát csináltam, most meg van egy jó munkahelyem, amit meg se tudtam volna közelíteni, ha nem beszélem a nyelvet. Ellenben a párom, egy roppant okos, intelligens ember, de a nagyfejűsége nem viszi el arra, hogy megtanuljon románul, inkább szenved.

dec. 6. 14:51
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Azert ha valoban hargitai vagy, tudhatod hogy sok makacsra jut sok kevésbé makacs is. Főleg videken baj a román tudás, de ott boven vannak olyanok akiken a román tudás se sokat segítene.

Es igaz, az iskolában kb hiaba tanítják, nem az órák száma a lényeg, hanem a modszer, en a tv-ből tanultam meg románul es angolul is, a sulis román kb makogni elég, mellette 6 évet németet tanultam, egy pohar vizet nem tudnék kérni a német tudasommal.

Es nem tudom melyik falubol vagy városból vagy, de pl Csikban a tobbseg beszéli mindket nyelvet. Sőt sok román beszél folyékonyan magyarul is, vagy legalabb megerti, tehat van némi barátkozás is.

Hogy miért tanuljon magyarul?

Hogy továbbra is magyar maradjon. Hogy 30 ev mulva ne büszke románnak vallja magát. Meglepődnél hány ilyen van.

dec. 8. 19:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!