Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az ENSZ gyakorlatilag egy...

Az ENSZ gyakorlatilag egy sóhivatal?

Figyelt kérdés
Értem ezalatt, hogy a nagy nemzetközi konfliktusok képtelenek megoldani diplomáciai úton.

ma 16:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Kommunikációs szempontból hasznos, és bizonyos helyzeteket tudnak stabilizálni, de ha beüt a baj, Ukrajna, Tajvan, Izrael... vagy bárhol, akkor csak pislognak, a szép szó nem állítja meg a háborúkat, és a nemzetközi jogok lobogtatása sem.
ma 16:55
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Lehetne hatékonyabb is, én is azt gondolom, hogy van némi sóhivatal jellege.

Ennek ellenére, ha nem létezne, a nemzetközi konfliktusok szerintem nem egy esetben sokkal tovább fajultak volna mondjuk a hidegháború idején.

A Biztonsági Tanácsnak pont az a lényege, hogy a legnagyobb katonai erővel és nukleáris arzenállal rendelkező országoknak legyen egy közös fóruma, ahol még akkor is leülnek egymás mellé, ha az érdekeik szöges ellentétben vannak egymással.

ma 16:57
 3/8 anonim ***** válasza:
81%

Körülbelül igen.

Viszont, nagyon jól lehet keresni ott.

2009-es adatokat találtam, a hivatalnokok már akkoriban is 145000 és 16000 USA dollárt kerestek évente.Plusz egyéb juttatások (szolgálati autó, költségtérítések...stb).

Ki ne akarnak ENSZ hivatalnok lenni?

ma 17:01
 4/8 anonim ***** válasza:
46%
Azért a szegényebb országokban sok mindent csinálnak. Vízvezeték, energia kiépítés...stb
ma 17:11
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy hasznos nemzetközi fórum az országok számára. De nem világkormány, csak a nagyhatalmak széleskörű egyetértése esetén képes egyik vagy másik konfliktusban vagy problémában fellépni.
ma 17:21
 6/8 anonim ***** válasza:
tulajdonképpen igen
ma 18:20
 7/8 anonim ***** válasza:
32%

Az ENSZ a háborúzó, egymást kijátszó, kizárólag az érdeket szem előtt tartó országok gyülekezete, nem egy fennkölt, mindenek felett álló valami.

A sóhivaltal az, ami nem tesz semmit. Ez tesz, hiszen ők háborúznak.

ma 18:59
 8/8 DK-s ***** válasza:
32%
Mindig is az volt.
ma 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!