Ausztria miért nem csatlakozik Németországhoz?
gyakorlatilag a két ország teljesen ugyanolyan, nincs is olyan nép, hogy osztrák, a demográfiai térképeken is úgy írják Ausztria lakóit, hogy német nyelvűek.
ráadásul csomó mindenben függ így is a németektől.
pl. a német VIVA Berlinből sugározza a német adásokat Ausztriába, és ez szinte mindennel így van.
sokkal erősebbek lennének együtt, miért nem egyesülnek?
Az osztrákok és a németek között elég nagy a nézeteltérés. Jártam már Ausztriában és tényleg nem szívlelik a németeket. Ugyan így, a németek (ha olyan szituációba kerülnek) is ki szokták (méghozzá hangosan) jelenteni hogy ők nem osztrákok.
Ausztriának tényleg nagy történelme van, révén hogy a Habsburg uralkodó család is osztrák volt, és ők voltak akkoriban Európa egyik legnagyobb területtel rendelkező uralkodó családja, ekkoriban ilyen hogy "Németország" nem igen létezett, csak német kisebb-nagyobb fejedelmecskék Pl: Pfalzi fejedelem, Badeni fejedelem, Drezdai fejedelem stb.
Én egyszer azt olvastam hogy amikor Poroszország egyesítgette a német államocskákat, létre hozva ezzel Németországot akkor az osztrákok nem voltak hajlandóak ehhez csatlakozni mert nem tartották a poroszokat németnek. Anschluss már egy más téma, de ha belegondolsz ma már szerintem senki nem akarja hogy Ausztria Németország része legyen.:) Az osztrákok még akkor is tiltakoztak, rendesen nyilvánosan a nemtetszésüket fejezték ki amikor Schengen miatt megnyitották a német-osztrák határszakaszt.
Szóval elég sok okból fakadnak ezek az olykor már súlyos nézeteltérések.:)
13:01! Ahogy korábban írtam, az osztrákokat a poroszok nem engedték be a Német Császárságba, nem ők nem akartak csatlakozni...
Pont emiatt nem tartják magukat németnek, és a németek se. Az osztrákok meg teljes mértékben elhatárolódtak a náci Németország tetteitől, emiatt még jobban mondják, hogy ők nem németek, semmi közük hozzájuk. De száz éve mást mondtak, ki tudja, mi lesz még száz év múlva?
(A bajorok és a svábok az osztrákokat egyszerűen "völgylakók"nak csúfolják, és szerintük nem tudnak németül:P Pont ők mondják :D)
Tagadhatatlan, hogy a svájci, osztrák és kicsit dél-tiroli
dialektus is más.
A határokon belül sokkal kisebbek a különbségek (Bajorország).
Ebből (is) fakadóan az osztrák aztán családias, "gemütlich" kicsit talán túlontúl laza is a némethez képest.
Főleg egy átlagnémet szemével nézve..
A válasz írója 38%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:08
Hát nem tudom, amikor 38-ban bevonultak a németek Ausztriába és Hitler látogatást tett Bécsben, több százezres tömeg ünnepelte őt... Az osztrákok többsége igenis támogatta az Anschlusst, a nagy tragédiája a dolognak az volt, hogy ezt a nácik hajtották végre. Ha egy demokratikus, békés rendszer egyesíti a két országot, akkor még ma is Németország szomszédos állam lenne velünk. És akkor egyik osztrákban sem merülne ma már fel, hogy ő nem akar Németországhoz tartozni, mondván, "hogy ő nem német". Elhiszem, hogy ma már nem akarnak egyesülni, meg hogy vannak köztük nézeteltérések, de az osztrák igenis egy német népcsoport. Annyi a különbség köztük, mint köztünk és a székelyek között. A székelyek is magyarok, csak más népcsoport.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!