Mostmár angol nyelvű lapokban is írják, hogy Kelet-Európa Szilícium-völgye címére pályázik, annyira erős lett IT-ban. Meg, amiről szintén híres, hogy metrót épít. Azt is lehet olvasni, hogy az ingatlanárak nagyon magasra nőttek, sok az egyetemista, a képzett munkaerő. Akik ott éltek vagy ismeritek, milyennek látjátok? Olyan szinten van, mint Nyugat-Európa?
Én nem értem ezeket a kérdéseket. Kolozsvár nem a világ vége, jár oda flixbusz, repülő és vonat is. Pici pénzért meg tudod látogatni és megnézed magadnak, rászánsz egy hétvégét és kirándulsz.
Volt aki már Bécsről is írt ki kérdést, pedig za vonattal nincs 3 óra sem...
nov. 18. 20:22
2/12 anonim válasza:
Egy kultúrhely. A Kolozsvári Magyar Színház előadásai nagyon jók. Mi két éve voltunk egy hosszú hétvégét, minden este színházban voltunk. Magyar költőink és íróink, tudósaink jelentős hányada a város szülötte, meg lehet nézni a Házsongárdi Temetőben, milyen sokan voltak odavalósiak.
nov. 18. 20:29
3/12 anonim válasza:
Nincs olyan szinten, mint Nyugat-Európa. Jó része az, hogy fizetések Budapest szintjén vannak, de az ingatlan árak is. Egyetemi város, kvázi “Erdély fővárosa”, ami egy 7 milliós vonzáskörzet, de sokan költöznek oda Kárpátokon túlról is. Nagyon zsúfolt, panel dzsungelekkel tele van, forgalom rosszabb, mint B.P.-n, zöld terület is kevesebb, tömegközlekedés rosszabb. Rengeteg a hajléktalan, c állampolgár (bár ez senkit nem lep meg M.O.-n se). Románia szinten jó hely, de pl. Bécshez képest (szerintem) egy putri.
nov. 18. 20:29
4/12 anonim válasza:
Rettenetesen el lehet románosodva, és ez a lényeg. Gondolom nem akarod a szomszéd tolvajnép vartyogását hallgatni alacsony balkáni, tömzsi, napbarnított emberkéktől. Vagy odarepülni a román tömeggyilkosról elnevezett reptérre.
nov. 18. 20:53
5/12 anonim válasza:
Bukarest, Kolozsvár, Pozsony - tökéletesen olyan mint Ny.-Európa!
Iszonyúan le vagyunk maradva (sajnos) - Orbánnak fingja sincs már az ottani viszonyokról!
Hozzá tartozik: Kolozsvári színvonal messze jobb mint az átlag román.
Ami nem rosszabb mint a magyar...
nov. 18. 21:29
6/12 anonim válasza:
Kolozsvár sok évszázada igazi komoly város, a kultúra fellegvára, rengeteg magyar író-költő művészetének bölcsője, ragyogó színháza, sok szépséges műemléke van. A nagy lemaradást, amit a Csau-rendszer okozott, már régen behozták. Ma már nincs magyar többség, sokszínű, kevert népesség lakja és fejleszti. Elismerésre méltó, szépséges európai nagyváros.
Nézd meg személyesen!
nov. 19. 15:39
7/12 anonim válasza:
Kolozsvár feldugja a seggébe Budapestet!!! (is)
nov. 19. 19:54
8/12 anonim válasza:
"zöld terület is kevesebb"
sajnos Kolozsvárra már nem maradt elég idő tavaly csak nagyjából láttam nagyon szép. Ezért tudok ellen véleményt mondani az idézetre de nehezen tudom elképzelni, mert a hülye fidesz mindent lebetonoz Pesten.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!