Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Erdély és Románia többi része...

Erdély és Románia többi része közt gazdaságilag egyre mélyül a szakadék?

Figyelt kérdés

Én gyakran járok Erdélybe és az utóbbi 5-10 évben óriási fejlődést tapasztaltam. Kolozsváron gyakorlatilag ma drágább az élet Budapestnél és az embereknek kell legyen pénzük kifizetni azokat a szolgáltatásokat, másrészt sokkal kevesebb szegényt lehet látni.

Nagyváradon szintén szépen látszik a fejlődés, nagyon hangulatos belvárosa van, a szászok egykori központjai, Nagyszeben és Brassó is erősek gazdaságilag erősek. Székelyföld sajnos továbbra sem túl acélos, de azért ott is elindult valami.

A Kárpátokon túli részt annyira nem ismerem, de nekem úgy tűnik Bukarest az egyetlen, ami tényleg nagyon fejlődik, a vidék az nagyon leszakad, óriási az elvándorlás is.

Eljöhet majd a pillanat, hogy Erdélyben a románok is egyre nagyobb autonómiát akarnak majd és függetlenedni Bukaresttől?

2022. nov. 4. 10:27
 1/7 anonim ***** válasza:
48%
nem
2022. nov. 4. 10:35
 2/7 anonim ***** válasza:
15%

románok autonomiát akarnak romániában

Ezt a baromságot magadtól találtad ki?:DD

2022. nov. 4. 10:39
 3/7 anonim ***** válasza:
87%

Én is ezt látom, hogy Erdély szépen fejlődik, míg túloldalt a Regátban pangás van. Van pár cég Bukarest körül, egy finomító, egy lepukkant kikötő, ja meg a Dácsia, de ennyi és nem több.

Szatmárnémeti, Kolozsvár, Temesvár, tömve high-tech cégekkel és nem csak összeszereldék, hanem egyre több fejlesztő központ.

2022. nov. 4. 11:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Erdély mindig is fejlettebb volt Havasalföldnél és Moldvánál. Viszont Erdélyben van Románia 3 legszegényebb megyéje is.
2022. nov. 4. 11:41
 5/7 MDaniel98 ***** válasza:
Hát... igenis meg nem is.
2022. nov. 4. 12:25
 6/7 anonim válasza:
0%

"Szatmárnémeti tömve high-tech cégekkel"

Majdnem megfulladtam ezen a röhögéstől. Egy szatmári.

2023. márc. 14. 13:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Romániai viszonylatban sok van. Ciki, hogy pont helybéliként nem vagy ezzel tisztában.
2023. márc. 14. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!