Erdély és Románia többi része közt gazdaságilag egyre mélyül a szakadék?
Én gyakran járok Erdélybe és az utóbbi 5-10 évben óriási fejlődést tapasztaltam. Kolozsváron gyakorlatilag ma drágább az élet Budapestnél és az embereknek kell legyen pénzük kifizetni azokat a szolgáltatásokat, másrészt sokkal kevesebb szegényt lehet látni.
Nagyváradon szintén szépen látszik a fejlődés, nagyon hangulatos belvárosa van, a szászok egykori központjai, Nagyszeben és Brassó is erősek gazdaságilag erősek. Székelyföld sajnos továbbra sem túl acélos, de azért ott is elindult valami.
A Kárpátokon túli részt annyira nem ismerem, de nekem úgy tűnik Bukarest az egyetlen, ami tényleg nagyon fejlődik, a vidék az nagyon leszakad, óriási az elvándorlás is.
Eljöhet majd a pillanat, hogy Erdélyben a románok is egyre nagyobb autonómiát akarnak majd és függetlenedni Bukaresttől?
románok autonomiát akarnak romániában
Ezt a baromságot magadtól találtad ki?:DD
Én is ezt látom, hogy Erdély szépen fejlődik, míg túloldalt a Regátban pangás van. Van pár cég Bukarest körül, egy finomító, egy lepukkant kikötő, ja meg a Dácsia, de ennyi és nem több.
Szatmárnémeti, Kolozsvár, Temesvár, tömve high-tech cégekkel és nem csak összeszereldék, hanem egyre több fejlesztő központ.
"Szatmárnémeti tömve high-tech cégekkel"
Majdnem megfulladtam ezen a röhögéstől. Egy szatmári.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!