Miért örülnek sokan Trump győzelmének, amikor 4 év múlva pont úgy fogja elveszíteni a választást ahogy most megnyerte?
Én csak azt látom, hogy pl Trump elnöksége alatt az USA elnöke találkozott É-Korea elnökével, észak és dél elkezdett közeledni egymáshoz, a két elnök találkozott a határon, történelmi esemény volt.
Most meg olyan szintre sikerült eszkalálni ezt a háborút, hogy észak-koreai katonák harcolnak a fronton, megszűnt észak-, dél között az a közeledés, amit sikerült 2016-2020 között elérni, dél-korea már jelezte, hogy amint észak-koreai katonák lesznek Ukrajnában elkezdi tolni őket fegyverrel, ha ez lesz, akkor konkrétan proxy háborúban lesz a két korea.
Közel-keleten az Ábrahám-megállapodásokat is Trump indította el, talán még ez állt a legközelebb ahhoz, hogy lenyugodjon ott mindenki, most meg mindenki lövi egymást.
Ukrajnát is a mostani vezetőknek sikerül felpangálniuk, hogy csatlakozzanak a NATO-hoz és persze Krímet is visszafoglalják majd (mondom ezt úgy, hogy lenézem az oroszokat, amiért megtámadták Ukrajnát, de ha nem adnak hamis ígéreteket az ukránoknak és nem gerjesztik ezzel a feszültséget ott, akkor most biztosan nem itt tartanánk).
Akkor Nancy Peloni hivatalos látogatást tesz Taiwanba, mikor mindenki tudja, hogy Kínának nem sok provokáció kell, hogy ha nem is megtámadja, de legalább blokád alá vonja a szigetet. Mintha a demokraták direkt arra mennének, hogy mindenhol háború legyen.
Szóval ezeket ráhúzni Trumpra elég érdekesnek tűnik nekem, mert köze nem volt ezekhez a konfliktusokhoz, sőt épp az ellenkezőjén ügyködött. Ha Trump lett volna az elnök az elmúlt 4 évben pont ti lennétek a leghangosabbak, hogy az egészért Trump a felelős és ti ezt megmondtátok előre a megválasztásakor.
Én megvagyok győződve arról, hogy ha Trump egy liberális demokrata lenne, ezekért az érdemeiért már béke-nobel díjat kapott volna, merthát Obama is kapott egyet... mire is? Nem tett semmi olyat, ami békéhez vezetett volna.
És ez csak a háború része, a bevándorlás kapcsán is Trumppal értek egyet, sőt, már a latinok körében is egyre népszerűbb, mert gondolom már ők se bírják, hogy mindenféle jöttment illegálisan beléphet az országukba.
Szóval továbbra se értem azokat, akik izgulnak, hogy mi lesz Trump kormányzása alatt.
Trump pontosan ugyanolyan autoriter, tekintélyelvű és ellentmondást nem tűrő jobboldali politikus, mint akikkel parádézni szeret: Putyin, Kim Dzsongun, Hszi Csin-ping vagy Netanjahu. A sort lehetne még folytatni Le Pennel, Bolsonaróval, Erdogannal és Orbánnal, vagy bármely ország szélsőjobboldali politikusával. A dolog Trumppal kapcsolatban csak azért ijesztőbb, mert ő egy deklaráltan demokratikus ország vezetésére készül, amely (mindne tökéletlensége dacára) még büszke is demokratikus múltjára, és ez az ország van legnagyobb hatással arra, hogy mi folyik a világban. Ezért marhára nem mindegy, hogy ki vezeti, és az illetőnek mennyire patologikus a gondolkodása.
Sajnos ma világjelenség, hogy a jobboldalon a korábbi mérsékelt konzervativizmust sok helyen felváltotta a tekintélyelvűségre, a vezető iránti feltétlen lojalitásra, antiliberalizmusra, vallásközpontúságra (legalábbis a látszat szintjén) és erődemonstrációra épülő populista, polkorretséget elutasító, vállaltan konfrontatív és megosztó politizálás, ami jól láthatóan konfliktusokat, gyűlöletet és ellenségeskedést szül. Állandó a harc a migránsok, a szexuális, nemzeti és vallási kisebbségek, az ideológiai szempontból ellenségeknek kikiáltott más csoportokkal szemben, és ebben a harban sokan a falig, vagy akár még azon túl is képesek elmenni, akár a saját országuk kárára is (lásd a tervezett kitelepítéseket az USA-ban, ami ha megvalósul, akár polgárháborút és gazdasági összeomlást is okozhat). Soviniszta és idegengyűlölő politikusok ölelgetik egymást pusztán azon az alapon, hogy elismerik egymás jogát a nemzeti szuverenitásra való törekvésnek álcázott illiberlizmushoz és saját hatalmuk bebetonozásához, és ezt a szuverenitás melletti harcot a mostani világrend igazságtalanságával való szembeszállással akarják igazolni. (Trump itt kivétel, hiszen ő épp a mostani legerősebb ország vezetője lesz, aki ennek a világrendnek a meghatározója.)
De összeköti őket a saját korlátlan hatalomra való törekvésük, az ellenfeleket konzekvensen ellenségként való kezelésük, a feltétlen engedelmességet megkövetelő vezetési stílusuk, az erősnek mutatkozni akarásuk, amellyel egymás iránt is tiszteletet vívnak ki még akkor is, ha országaik szemben állnak egymással.
Mint régen a grundon a fiúbandák. Csak kár, hogy itt egész nemzetek és gazdaságok mennek tönkre emiatt.
9#Te se a legélesebb kés vagy,maradjunk ennyiben.
Mindig az a buta,aki nem a szádíze szerint szavazott.
Tipikus libsi hozzáálás.Pont ezért a fölényes magatartásért xopjátok be újra ,és újra!Annyi eszetek azért nem volt,hogy ezt ennyi zakó után felmérjétek ugye,okostojások!
Madona,a vén pitcha is persze egy okos nő,mi?
Az is jobban járt volna ha énekelget és befoga a száját,mert olyan sötét ,mint a harlemi éjszaka!
#4 "Én tudom, hogy egyedül vagyok vele ezzel az országban, de szeretem Amerikát"
Igen, te ennyire egyedi vagy, 8-10 millióból csak EGY ilyen van mint Te!🤣
"Az atlag amerikai borzasztó buta. Olvastam itt-ott kommentelgetest, ..."
Olvastál itt-ott... Már bocs, de ez nem úgy hangzik mint egy átfogó intelligencia-felmérés az amerikai nép között. Viszont előtte meg a Biden kormányát választották meg! Akkor nem voltak buták??? NE ÁLTALÁNOSÍTS!
Én jártam ott, több államban, amerikai barátnőm is volt, és nyugodtan mondhatom, hogy nem buták ők. De őket is meg lehet vezetni, mint bárkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!