Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Egyre erősebben szakad a...

Egyre erősebben szakad a világ kétfelé, miért van ez?

Figyelt kérdés
A múltban is volt ez, de ilyen viszályok, mint most rég voltak az emberek között globális szinten. Senkit sem szeretnék megsérteni, de azt vettem észr3, hogy ako Covid tagadó volt, az általában orosz párti és Trump párti. Aki pedig az ellenkezője, az a Nyugat felé húzódik, Kamala párti stb. Szerintem ezt így értitek. Csak ez megint az én nézőpontom lesz, hogy a Trump felé húzódó emberek az Amerikai Egyesült Államok középső részén élő csőcselék lakosság, akiket itt úgy hívnak, hogy parasztok. Egy felmérés szerint Norvégia több, mint 80% a csajra szavazna, Trump helyett, úgy ahogy az értelmiség is a nagyobb, fejlettebb városokban. Szlovákiában Fico győzött ugyan úgy a vidéki, együgyű gondolkodás mód győzött, a többség. Pozsonyban, Kassán, Nyitrán stb. a nagy városokban Ivan Korčok győzött, mivel jobban európai. Ezek a tények alapján az értelmiség, a szélesebb látókörű emberek nem Putyint, Ficot és Trumpot fogják támogatni, ennyi az egész. Miért húznak ennyien Oroszország felé? Mit ad nekik Oroszország? Kommunizmus, a forradalom az már el lett veszve a magyar nép szívében? Melyik az az idióta ember, aki a jövőjét Oroszországban szeretné inkább folytatni? Én nem állok Amerika pártján, de hogy a lehetőségeket mérjem fel magamban és az élet minőségét sokkal inkább nyugatabbra mennék, mint hogy ilyen lezüllött országba. Oroszország addig volt szép és jó, addig volt ott értelmiség és kultúra még a Romanov házat ki nem nyírták. 21. században meg elcseszettebbnél elcseszettebb érveket hallok, olvasok a nagy Oroszország mellett. Elment a világ esze teljesen? És még a háborúkat fel sem hoztam...

okt. 30. 15:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én sem fogom fel ezt a nagy oroszpártiságot. Nem elég a magyaroknak, hogy egy rejtett autokráciában élnek, teljesen nyílt diktatúrát akarnak? És valóban, Amerika sem sokkal jobb, valószínűleg a világ - és most a fideszes kifejezéstől elhatárolódva - leg"háborúpártibb" országa, de ott legalább demokrácia van. Komolyan annyira hiányzik az emberekből a kritikus gondolkodás, hogy olyan kormány kell nekik, amely úgy irányítja őket, mint a birkákat? Nincsenek önálló gondolataik, ezért folyamatosan meg kell mondani nekik, mit higgyenek, mit tegyenek? Elképesztő.
okt. 30. 15:16
 2/5 anonim ***** válasza:
37%

Oroszország nem akar woke baromságot, transzokat, migránsokat lenyomni az emberek torkán.

Kampaláék viszont, igen.

Én elvből sem szavaznék olyanra, aki nem ellenzi ezt az lmbt hülyeséget, meg a migrációt.

okt. 30. 15:24
 3/5 anonim ***** válasza:
33%

Én máképp értelmezem.

Mi nem vagyunk háborúba Oroszországgal. Akkor miért kényszerítenek a választásra, hogy Oroszország vagy a nyugat?

Nem kell választani, nem is vagyunk választási kényszerbe! Azokat kellene felpofozni akik a választást szorgalmazzák és erőltetik rá az emberre hogy oldalt válasszon.

Kereskedni kell Oroszországgal és nyugattal is, a szakciók bevezetése egy hatalmas hiba volt. Saját magunk alatt vágjuk a fát, teljesen feleslegesen...

okt. 30. 15:25
 4/5 anonim ***** válasza:
31%
Mert a világ egy részét a zsidók uralják, másik részét nem.
okt. 30. 15:51
 5/5 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
Mindig voltak és lesznek törésvonalak, amelyek mindig nagyobbak vagy kisebbek lettek. Az nem jó, ha túl nagy, mert ott elmegyünk a falig előbb-utóbb.
okt. 30. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!