A toleráns liberálisok miért nem veszik észre, hogy a muszlimok nem integrálhatóak be az európai társadalomba? Vagy hogy lenne összeegyeztethető a baloldali, liberális értékrend, a feminizmus az iszlámmal?
9, Németország a magyar szélsőségesek körébe, mint valami folyamatos célkeresztben lenne és teljesen érthetetlen, hogy miért.
Vannak muszlimok, vannak arabok az utcán, én ezt nem akarom és nem is tudom letagadni.
Viszont az a "bűnözéshullám", amit úgy festenek le, mintha valami Batman filmbéli Gotham city lenne, egyszerűen nonszensz.
Semmivel sem érzed magad kevésbé biztonságban, mint Budapesten, vagy bárhol máshol kelet-Európában. Nem égnek a kukák, nem égnek az autók, nem rabolnak ki, nem késelnek meg. A vesszőparipám az, hogy a nyomorult magyar külügyminiszter pár évvel ezelőtt Spandau-t, No-Go zonának jellemezte, ami nemhogy hazugság, de kimondottan rosszindulatú rágalmazás.
Spandau egy zöld, nyugodt kertváros, tele parkokkal, zöld területekkel, tavakkal. Soha semmiféle attrocitás nem ért sem engem, sem a családomat, akár éjjel 2kor sétáltunk haza, vagy akármikor.
Vidéken, ráadásul, még muszlim sincs annyi, mint Berlinben, Drezda, Görlitz, ahol tradicionálisan erős az aFd, negyed annyit sem látsz, mint Berlinben, de egész Németországban nem nőtt az utóbbi években a bűnözési ráta. Olyan erről vitatkozni, mint az átoperálás. Egyszerűen unikornisokkal van tele a magyar politika, amire nem tudsz épelműen válaszolni, de, ha sokat hallod, akkor egy idő után elhiszik, hogy unikornisok léteznek, akármekkora baromság is.
Vannak muszlimok, még bűnözés is van Németországban, de ezek nem olyan nagyságrendűek, mint amivel otthon riogatják az embereket. Az agyonhamisitott magyar statisztikák is egyre rosszabbak, az mégsem érdekli a szélsőséget.
11: az a politikusoknak is egyértelmű, hogy elsősorban azokra a rétegekre lehet hatni ezzel, akik nem éltek huzamosabban külföldön, nyelveket sem nagyon beszélnek, szóval tájékozatlanok és közvetlen tartós tapasztalatuk sincs a témában
Őket tudja etetni a propaganda a megfelelően eltorzított hírekkel, amiket nem tudnak ellenőrizni, összevetni a saját tapasztalatukkal, mert az nincs nekik, ezért elhisznek mindent, amit a fejükbe sulykolnak.
#7 Van még kétség abban, hogy ezek kicsodák? Ezt nem lehet leütni azzal, hogy az intoleránst kéred számon, hogy hát mit dumál toleranciáról, hisz nem is ismeri azt. Figyelj, attól, hogy képmutató, még lehet igaza és egyébként igaza is van. Attól, hogy nincs jó véleménye esetleg a melegekről, a feminizmusról stb. még nem biztos, hogy akar ebből komolyabb konfliktust, (ez is tolerancia egyébként, a toleranciának van egy olyan szintje is, amikor valamit elítélsz szóban, de azt tettlegesség nem követi) szóval a tolerancia és az intolerancia az sokfélekép megnyilvánulhat, és az, hogy ide importálunk olyan embereket, akik olyan térségekből jönnek, ahol a homoszexualitás bűn, ahol az intolerancia ilyen formában nyilvánul meg, amit olvashatsz egy-egy cikkben is, amit linkeltem, mi több sok esetben halálbüntetés is jár érte, az vezethet komoly konfliktusokhoz. No most ez szintén nem üthető le annyival, hogy van közöttük olyan, aki elfogadó, toleráns. Egy biztos, hogy a keresztényekről elmondható az, hogy bár a vallásuk szigorúan véve elítéli a homoszexualitást, mára toleráns a homoszexualitással a keresztény és a keresztény egyház is, egyedül a házasság intézményéből zárja ki a homoszexuálisokat, de nem hirdeti, hogy bűn, hogy halált érdemel stb. stb. ugyanis egy fő-fő különbség van a két vallás között, a keresztény vallás az iszlámmal ellentétben úgy ítéli meg, hogy élet és halál felett csakis Isten rendelkezhet. Ha ilyen térségekből érkeznek ide emberek, de történik ez mértékkel, nem pedig tömegesen, több millióan 1-1 országba, akkor eltudom képzelni az integrációt, lassú összecsiszolódást, de úgy nehezen tudom elképzelni, ha saját közösséget ezáltal egy saját kis világot tudnak itt építeni maguknak, márpedig ha több millióan érkeznek, akkor ez történik. Ott nincs mi motiválja a felet az integrációra, hisz megvan a saját világa. Úgyhogy ebben a formában és ebben az értelemben tudok egyetérteni az előző hozzászólóval, csak hogy azzal már nem tudok egyetérteni, hogy vállalnunk kellene azt, hogy ezzel próbálkozunk. Lehet úgy nézni a dolgot, hogy ha nem vállalod, akkor az kegyetlenség és egyébként a keresztény hitvallással ellentétes is az effajta viselkedés, ugyanakkor ha a vallást félreteszem, akkor meg az jut elsőre eszembe erről, hogy kik vagyunk mi, hogy kísérletezgetünk úgy, hogy abban ember megsérülhet, meghalhat? Tehát adunk neki ideiglenes állampolgárságot és ha 15 év alatt nem keveredik itt konfliktusba, akkor maradhat, de megadjuk annak az esélyét is ezzel, hogy konfliktusba keveredik és teszem azt agyba-főbe ver vagy megöl egy homoszexuálist, rájuk robbantja a klubot? Vállalni kell ezt? Nincs elég bajunk enélkül? Nincs elég olyan ember közöttünk, az európai lakosság körében aki képtelen a kulturált, toleráns közösségi együttélésre és elkövet ember/életellenes tetteket, kell növelnünk ennek esélyét, hogy minél több lehessen?
Minden homoszexuálist és a homoszexualitást elfogadó embert óva intenék, ne gondoljuk egy pillanatig is azt, hogy majd a politika, a kormány feltétlenül megfogja védeni a melegeket akkor, ha támadás éri őket az iszlám által a saját országukban, mert a politika számtalanszor bizonyította már (és épp most bizonyította ismételten), hogy a tolerancia az nála érdek, nem egy belülről jövő dolog, addig toleráns valamivel, valakivel, addig támogat valamit, valakit, amíg abból haszna van, amint abból van haszna, hogy azzal intoleráns legyen, amivel korábban toleráns volt, azonnal intoleránssá válik, mert akkor abból van haszna. Amint billen a mérleg és több muzulmán szavazópolgár van egy országban, mint meleg, a muzulmán mellé fog állni, mindenben.
13, az itt élő muszlimok többsége, pont ezek miatt menekül ide, mert jobb életkörülményeket akar magának, csakúgy, mint mimagyarok, amikor kijöttünk Németeroszágban, az otthoni körülmények maitt jöttünk ki.
Nektek otthon, ugyanúgy van bevándorlással kapcsolatos problémátok, ugyanúgy rúgják ki a magyarokat a gyárakból és veszik fel helyettetek a bevándorlókat, de ahelyett, hogy a saját problémáitokat oldanátok meg otthon és valahogy megértenétek, hogy miért jön még ma is ide, az, aki normálisan akar élni, Németországot ekézitek és szidjátok.
#14 Má' bocs, de idézd azt a sort, ahol Németországot megemlítettem, bármi konkrétat és bármi negatív dolgot írtam Németországról!
Németországban dolgozol, élsz, foglalkozz az ottani problémákkal, én is az otthoni lehetséges problémákkal foglalkoztam, nem a németországi problémákkal, ezért sem említettem meg Németországot.
Két dolgot baromira összekeversz, bevándorlással a magyaroknak nincs olyan jellegű problémája, mint a németeknek, mert baromira nem mindegy, hogy beengedsz embereket és akkor azokkal majd úgy lesz valami, vagy azért engedsz be embereket, mert azokkal tudod, hogy mi lesz. Nem mindegy, hogy kikötöd, hogy 3 évet maradhat, nem kérhet itt családegyesítést, 3 év után minden körülmények között elkell hagyja az országot, csakis olyan pozíciót tölthet be, amire magyar jelentkező nincs vagy kinyitod a kaput, jöjjenek ahányan vannak, üljenek le a váróban, addig is eteted, itatod, szállásolod aztán ha kell akkor szólsz, ha nem, akkor addig üljön türelemmel a váróban. Ezt a különbséget valahogy nem képesek egyesek felfogni, érzékelni. Amit leírtál az süket baloldali propaganda. Tudod mit tolt még pár évvel ezelőtt a süket baloldali propaganda, amikor gyárakat kezdett el ide szervezni a kormány? Hogy a gyártósorra szánják fiataljainkat! Ugyanezek ma azt mondják, hogy elveszik a munkát a magyaroktól a gyárakban a külföldi munkavállalók. Most akkor mi van és miért és kiért aggódunk valójában és hol is állunk ebben, mit is akarunk? Akarunk egyáltalán bármit is a kötekedésen kívül?
Nézd, a testvérem évekig dolgozott Németországban a migránsokkal, Ő bírálta el, hogy ki kap segélyt, ki nem (extra segély, otthagyta, mert veszélyesnek tűnt nemet mondani), ilyen konkrétumokkal is odaálltak egyesek, hogy új telefont akar venni a gyereknek, mert a régin nem telepíthető valamelyik játék, vagy márkás ruhát stb. Ezekre nemet mondott, lázongás volt belőle, sőt fentről is érkezett bírálat, hogy ne utasítson el kérelmet. Ezzel sem feltétlen a migránst akarom támadni, lehet, hogy félre lett informálva ott mi várja. Lehet, hogy Németországnak az belefér, hogy osztogatja a segélyt külföldieknek, de Magyarországnak az sem fér bele, hogy magyaroknak osztogassa a segélyt, nem hogy idegeneknek.
Én egy szóval nem szidtam Németországot, nem is ekéztem, ez az Ő dolguk, az Ő ügyük. Hogy a magyar kormány bírálja ezért Németországot, mert érez valamiféle közös európai sorsot is abban, hogy az EU-ban ki milyen országot épít, az a kormány, az pedig nem én vagyok. Ha nem konkrétan rám gondoltál (mégis úgy fogalmaztál), hanem általánosan a magyar lakosságra, a magyar kormányra, akkor viszont ez a bírálat, ekézés, kritizálás ez kölcsönös, így egyik fél sem kérheti számon ezt a másikon.
Sokan próbálnak külföldön szerencsét, Európán belül is, így semmi meglepő nincs abban, ha Németországba költözik pl. egy magyar, jobb élet reményében, mert úgy gondolja ott jobban tud boldogulni. Ez az Európai Unió egyik lényege, hogy ezt lehetővé teszi, nem gondolom, hogy ezt problémaként kellene kezelni, többek között ez volt az egyik oka a csatlakozásunknak. Németek ezzel ugyanúgy élnek, hozzávetőlegesen 2.5-3 millió német dolgozik külföldön, a lakosság száma kb. 84 millió, a bevándorlók száma kb. 18 millió, azaz a németeknek kb. 4.5%-a külföldön dolgozik. A magyaroknál ez az arány kb. 6%, nincs számottevő különbség ebben közöttünk. Körülbelül 20-25 ezer évente azok száma, akik külföldön vállalnak munkát és kb. 10-20 ezer évente azok száma, akik hazaköltöznek. Nem mindenki a végelkeseredés okán indul külföldre melózni, lásd pl. testvérem és sógorom. Itthon intézményvezető volt testvérem, kint takarító volt egy darabig, meg csinált kb. mindent, foglalkozott ahogy írtam migránsokkal, problémás gyermekekkel nevelőintézetben (inkább nem mondok erre semmit sem), aztán ugyanúgy intézményvezető lett ott is, sógorom itthon kisfőnök volt egy cégnél, gyak. brigádvezető, kint is ezt csinálja. Őszintén szólva nem élnek jobban, mint itthon, de itthon sem éltek rosszul, a motivációt, ami erre vitte őket nem osztanám meg mindenkivel, röviden az oka az, hogy elszámolták magukat. Kint az átlag németnél jobban élnek, tehát pláne nem úgy kell elképzelni a helyzetüket, ahogy az átlag magyar él kint. Volt osztálytársaim közül 6-an dolgoztak kint Németországban évekig, 15 évig legalább, majd 30 felett mindannyian visszatértek, hazaköltöztek. Gyerekkori haverom idén költözött haza, Ő húzta a legtovább. Két gyerekkori barátom két éve költözött haza, ők mondjuk nem Németországban voltak, de mindegy, ezzel szemben szomszédom tavalyelőtt költözött ki Londonba, egy helybéli ismerősöm idén Németországba, több volt kollégám az utóbbi 4 évben tért haza olyan értelemben, hogy már itthoni cégnél dolgozik, évekig ingázott.
18, bocsájtassék már meg nekem, aki látja is, hogy mi történik Németországban, hogy megpróbálom leirni a valóságot, még otthon a szélsőjobb, folyamatosan hazugságokat terjesztve azon röhög, hogy mi itt már nem tom hány télen át, megfagytunk, meg egy nemlétező országban dolgozunk.
A valóság az az, hogy itt lassan több magyar fog élni és dolgozni, mint odahaza, ahol tutira látjátok, hogy mi történik itt, csak semmiféle valóságalapja sincs a kritikáitoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!