Mit gondoltok arról,hogy valószínűleg, az egyik legpatinásabb európai autógyártó egy kínai konszernhez kerül?
A kínaiak ebben a szegmensben, meg úgy általában a belső égésű technika terén nem rúgtak labdába.
Úgy néz ki, azzal akarják megoldani a hiányosságukat, ha vesznek egy ilyen komoly gyártót.
Részben ez szégyen is.
A Maserati a "legeurópaibb" gyártó, komoly tradíciókkal, történelemmel.
Ez mondjuk elég meglepő, mert a sportautók iránti kereslet brutálisan megnőtt a covid óta. Bugatti, ferrari, lamborghini,mclaren,koenigsegg, a nagy gyártók sportmárkái.. bmw m, amg, de még egy szutykos alpine is!! Rekordeladásokon van. Akkor nem értem miért érdeke a maseratinak eladnia magát. Persze biztos van visszautasíthatatlan ajánlat, főleg, hogy ez tényleg egy jó piac jelenleg, értem is a kínaiakat, hogy be akarnak szállni, nekik ez csak üzlet, pénz...
Politikát nem tudom mennyire érdemes belevinni. Az persze ijesztő, hogy megint valami random kormányzati pénzekkel és hitelekkel kitömött kétes hátterű gazdaságilag hiteltelen, pártközeli kínai vállalat akar felvásárolni egy ismert nyugati céget piacszerzés céljából. Sokszor volt már így...
Mondjuk ez a kereslet "brutálisan megnőtt" dologot azért helyén kell keleni.
A Lamborghini pl. 10 ezer db-ot adott el az elmúlt évben a gyártmányaiból a világon, mindeközben a Toyota camry-ból 300 ezer db fogy csak az USA-ban évente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!