Ukrajnában miért olyan népszerűek a náci eszmék?
Sok kép kerint az interneten, ahol az ukrán katonák náci szimbólumokkal pózolnak vagy éppen karlendítenek. Az instagrammon is posztolgat egy hősnek kikiáltott ukrán katonanő, nemrég észrevettem, hogy a nyakláncán egy horogkereszt van.
Vagy ott van az Azov, ami nyíltan szélsőjobboldali.
Pedig ha minden igaz, Hitler az ukránokat sem tartotta árjának.
Dehogy államilag elfogadott, ezt is csak Putyinék kántálják, hogy igazolják vele a gaztetteiket. Más országokban sincs mindenki lecsukva csak azért, mert náci gondolatok fordultak meg a fejében.
Bárcsak tudnám, miért kell rögtön nácikat pártoló bűnözőként kezelni azt, aki más szempontból is igyekszik vizsgálni a dolgokat. Szerintem nem vagytok jobbak semmivel sem azoknál, akiket folyton szekáltok és nácinak meg nácisimogatónak tituláltok. Vannak ukránok, akik azt hiszik, okosabbak és jobbak másoknál, ez tény, de ti itt most pont ugyanígy viselkedtek. Eldöntöttétek, hogy ők gonoszak és rosszak, megérdemlik, amit velük művelnek, ti meg jók vagytok. Igen, én sem vagyok tökéletes, az én véleményem is szubjektív, de legalább próbálom árnyaltabban nézni a világot, és nem jókra meg nácikra/szélsőjobbosokra stb. felosztani azt! Tudom most már, hogy nem ilyen egyszerű a dolog. Ennyi. Akinek ez nácisimogatás, az pusztán előítéletes.
Nem mondtam, hogy sose volt gond Ukrajnában a szélsőjobbal. De már látom, hogy nem mindenki egy aljas, szemét alak, akinek egy kis köze is van hozzá. Hallgattam már ilyen ukránokkal interjúkat, azért mondom. Előtte én is ezerrel náciztam őket.
De mindegy, úgysem értitek.
# 15-ös
" nagyon hatásos az orosz propaganda folyamatos nácizása, ahogy állandóan azt sulykolja a fejekbe, mekkora nácik az ukránok, mert nem szeretik az oroszokat. "
Az ukrán nácik történetet a VICE News, az AFP, és a BBC hozta a köztudatba. Ha ezek a felsoroltak neked orosz propaganda orgánumok, akkor nagy bajok vannak nálad.
Servicemen of the Ukrainian Azov battalion attend an oath ceremony in Kiev on October 19, 2014. New members of the battalion leave Kiev after the oath to serve in the Lugansk and Donetsk regions of conflict-torn eastern Ukraine. AFP PHOTO/GENYA SAVILOV
https://www.youtube.com/watch?v=qe-q1DFbYwo&ab_channel=BBCNews
Ukraine's most-feared volunteers - BBC News
" Emiatt úgy látszik, sokan elfelejtik, mennyi keserűséget okoztak az utóbbi években az oroszok az ukránoknak. "
Mikor ?
Ezek a nacionalisták, és neonácik azok 1995 környékén alakultak meg. Nem pedig 2014 nyomán.
1992 - 2014 között Mi keserűséget okoztak az oroszok ?
" Az oroszok sem szívesen gondolnak arra, mennyi rosszat tett az ő országuk is a történelem során, azzal viszont szeretnek jönni, hogy mit csináltak az ukrán nacionalisták száz évvel ezelőtt. "
Szerintem a német, osztrák, francia, angol, és spanyol történelem sem a rózsaszínű pillangókról szól.
23: és most ebben mi a csoda hogy nem mindenki náci szimpatizáns ukrajnában?
van ott a neten olyan interjú is ami az ellentétét mondja annak amit te néztél, nyugodtan keresgess csak.
mellesleg azt mondod hogy "ezt is csak Putyinék kántálják".
erről mi a véleményed?:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!