Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ukrajnában miért olyan népszer...

Ukrajnában miért olyan népszerűek a náci eszmék?

Figyelt kérdés

Sok kép kerint az interneten, ahol az ukrán katonák náci szimbólumokkal pózolnak vagy éppen karlendítenek. Az instagrammon is posztolgat egy hősnek kikiáltott ukrán katonanő, nemrég észrevettem, hogy a nyakláncán egy horogkereszt van.

Vagy ott van az Azov, ami nyíltan szélsőjobboldali.

Pedig ha minden igaz, Hitler az ukránokat sem tartotta árjának.

okt. 10. 17:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/85 anonim ***** válasza:

a válasz ebben az epizódban van.

[link]

okt. 10. 19:34
 12/85 anonim ***** válasza:
59%

Büszkék Banderára, akinek a csürhéje baltákkal, vasvillákkal gyilkolta a lengyel civileket a 2. VH idején.

Csodálom, hogy a lengyeleknél most dúl az ukránimádat!

okt. 10. 21:25
 13/85 anonim ***** válasza:
55%
12: a volhíniai mészárlás a jó példa ara hogy az ukránok egy vérszomjas csürhe, rá lehet keresni miket műveltek ott... még az oroszokat is kenterbe verik, pedig azok nagyiparban nyírták a sajátjaikat.
okt. 11. 08:04
 14/85 anonim ***** válasza:
66%

Mert kevés az olyan emlék amihez kötődni tudnak.

Ez a Bandera egy ócska náci volt

.És mivel hiányoznak Tolstoj,Csakovszij,Puskin,Gagarin stb féle hírességek a múltból, ők Banderát tudták felmutatni!

Aki egy fasiszta tömeggyilkos volt,de végül kinyírták.

Ez nem a parlamentáris,általad ismert szélsőjobboldali ,hanem náci eszméket valló csürhe,amit irtani kell!!

okt. 12. 10:49
 15/85 anonim ***** válasza:
25%

Ignoráns, náculó alakokra nem csak Ukrajnában lehet bukkanni. Hogy ebből pontosan mennyit látunk, az attól függ, mit mutatnak nekünk konkrétan a médiában. Peldául én nem nagyon láttam még az oroszokat Alekszej Milcsakov horogkeresztes fotójával dicsekedni, és az ukránok hasonló képeivel együtt mutogatni.

Úgy látom, az itt a baj, hogy nagyon hatásos az orosz propaganda folyamatos nácizása, ahogy állandóan azt sulykolja a fejekbe, mekkora nácik az ukránok, mert nem szeretik az oroszokat. Emiatt úgy látszik, sokan elfelejtik, mennyi keserűséget okoztak az utóbbi években az oroszok az ukránoknak. Igen, az ukránok sem szentek, de sajnos megvan az okuk arra, hogy ne rajongjanak az oroszokért. Nekem se tetszik, hogy így éreznek irántuk, de nem is szeretném egy háborútól mentes országban a kényelmes fotelomból elítélni őket ezért. Tudom, hogy én fel sem foghatom innen, mit érezhetnek valójában az átéltek után.

Nem csak ukrán sajátosság amúgy ez a "de hát mi mindig csak védekeztünk, ok nélkül nem ártottunk senkinek" hozzáállás, amivel már találkoztam pár helyen. Az oroszok sem szívesen gondolnak arra, mennyi rosszat tett az ő országuk is a történelem során, azzal viszont szeretnek jönni, hogy mit csináltak az ukrán nacionalisták száz évvel ezelőtt. Ebben benne van pl. a zsidók és az orosz nyelv üldözése. Ma már nem üldöznek senkit, csak mert zsidók, és oroszul beszélő is sok van köztük. Nehéz elfelejteni, ahogy a gyűlölettől fröcsögő Farion nekiesett az azovosoknak, mert szerinte nem eléggé ukránok, hiszen oroszul beszélnek. Hát no comment. A lényeg az, hogy ami régen igaz volt, az nem feltétlenül igaz ma is.

A Bandera-kérdésről: még nem hallottam olyat, hogy valaki azért állna hozzá pozitívan, mert a németekkel szövetkezett. Azt viszont szokták mondani, hogy azért tartják hősnek, mert küzdött a független Ukrajnáért.

Alapvető probléma egyébként, hogy divat keverni a nacionalizmust a nácizmussal. Igaz, a nacionalizmus könnyen átcsaphat nácizmusba, ha hagyják radikalizálódni. De nem ugyanaz a kettő. Idő és tapasztalat kellett nekem is, hogy ezt jobban megértsem.

okt. 13. 09:42
 16/85 anonim ***** válasza:
46%
15: köszönjük a nácisimogató propagandát. ja nem.
okt. 13. 10:35
 17/85 anonim ***** válasza:
0%
Ha neked az elfogulatlanságra törekvő, személyes tapasztalattal alátámasztott véleménykifejtés nácisimogatásnak minősül, azzal nehéz mit kezdeni. Azt azért igazán kifejthetted volna, milyen simogatást látsz ebben. Nyitott vagyok a kulturált diskurzusra.
okt. 13. 10:50
 18/85 anonim ***** válasza:
76%

a gagyi mosdatásod hogy náciszimpatizánsok nem csak ukrajnában vannak.

a kérdés ukrajnáról szól. miért terelsz?

számtalan fotó van a neten a kék sárga szvasztikás zászlóval, horogkeresztes tetkóval.

a legpancserebb az volt amikor egy posztot raktak ki egy katonáról és "nem vették észre" fekete nap szimbólumot az egyenruháján:

[link]

és ezeknek nyalja a talpát nyálcsorgatva a világ...

okt. 13. 10:58
 19/85 anonim ***** válasza:
0%

Nézz körül akkor a világhálón egy kicsit, és láthatod, hogy tényleg nem csak Ukrajnában vannak nácik. Ezek itt például Amerikaiak: [link]

Ukrajnáról is írtam a válaszomban. Olvasd újra, ha nem tűnt fel, a legtöbb bekezdésben ott van.

Az meg nem talpnyalás, ha valaki együttérez velük, miután annyi városukat lerombolták. Világosan leírtam szerintem, hogy ők sem szentek, követtek már el bűnöket. De nem csak ők, ezért nácizni ostobaság.

okt. 13. 11:09
 20/85 anonim ***** válasza:
70%

igen, náci szimpatizánsok mindenhol vannak a világon.

ukrajnával az a baj hogy ott államilag elfogadottak:

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=KEPWgMXut_8

az együttérzésed meg nem a nácik simogatásával kellene mutatnod.

de hát kinek mi...

okt. 13. 12:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!