Miért baj, ha valaki szidja az EU-t?
Ezen az oldalon kb, mintha nem szabadna.
Az én munkahelyemen, mindenki szidja.Autóipar, k+f terület.
Egy embert nem ismerek a cégnél, akinek pozitív a véleménye az EU-s szabályozásokról.
De, nem csak munkánkkal összefüggő szabályozásokban dilettáns, hanem kb semmit nem képesek normálisan csinálni.
Ott van például, sokak kedvence az új pet palack kupak.
De, hogy ne csak ilyen porhintés szintűt mondjak, az új vám szabályozások, amivel a kínai autógyártókat próbálták megszívatni.Olyan jól sikerült,hogy az európai de amúgy kínai gyártású Minikre is érvényes és jelentősen megdrágítja őket.
Jó példa a termékdíj, talán 1 éves történet.
A céges italautomában 1 éve még 250 Ft volt egy fél literes üdítő.Aztán, jött az EU-s termékdíj, 350 forint lett, majd jött a betétdíj és 400 lett.Ez igen jelentős drágulás.
Én nem tudom,hogy rosszindulatúak és direkt nehezítik az emberek életét vagy szimplán csak hülyék.
Az,hogy a Fidesznek milyen vitája van vele, az most más kérdés,más történet.A kérdés alapvetően nem arról szól, hanem az alapvető , rendkívül rosszul működő szabályozó szerepéről.
Nem baj, ha valaki kritizálja az EU-t.
Az baj, ha a Fidesz olyanokkal vádolja az EU-t, ami nem is igaz.
Ezen az oldalon többségben vannak azok akik szerint az EU jóóóó, a magyar kormány pedig róóósz. Mindegy miről van szó.
Éppen úgy nem kritizálhatod az EU-t, mint ahogy nem dicsérheted meg vagy ismerheted el a kormány döntéseit. Ha valaki valami EU-s dolgot kritizál, elítél avgy a kormány valami döntését jónak mondja, akkor az az itteni többség szerint fideszes és ha fideszes akkor meg buta, agymosott, birja stb. stb.
Szídd nyugodtan. Gondolj arra, h az EU mennyi jót adott a fideszes ologarhák nak. 😀
Ők biztosan nem szidják.
"Én nem tudom,hogy rosszindulatúak és direkt nehezítik az emberek életét vagy szimplán csak hülyék."
Az EU alapvetően egy nagyon jó közösség lehetne. Sajnos az eredeti célt, hogy egyenrangú, szuverén tagállamok GAZDASÁGI közössége legyen amiben az országok egymást erősítik, a gazdasági lehetőségeket a közös fellépéssel, döntésekkel javítják, kihasználják és így nem egymás ellen megy majd az országok politikája, gazdasági cselekvése, azt kidobták a kukába. Mostanra a bürokraták átvették a hatalmat és egy ideológiailag vezérelt közösséget szeretnének, ahol a bürokraták döntik el mit kell tennie az embereknek, függetlenül attól, hogy az jó-e vagy sem.
Egyszerűbben: a jól működő EU-ból egy Szovjetunió 2.0-t csinálnak.
A bürokraták pedig nem ésszerűen döntenek hanem az ideológiák szerint. Ezért tették tönkre a magas szintű európai autóipart és kezdenek sorra elvándorolni a nagy cégek maradékai is máshová, mert a bürokraták döntései éppen csak a gazdasági lehetőségeket tették tönkre számukra.
nem baj ha szidják, de a közösségi médiát elnézve a kommentek között csak köpködés van és nem csak magyar hanem európa minden részéről.
sokkal nagyobb az a többség aki szidja, csak a médiából nem ez jön le.
az euval nem lenne baj ha arról szólna amiről kellene és ne játszaná el a migránsok megmentőit, ukrajna fő szponzorát, és ne lenne egy usa kémfőhadiszállás és irányítóközpont.
egy gittegylettől beszélünk, aki képtelen eldönteni évek óta hogy eltörölje az óraállítást, mert nem tudják h nyári v téli idő szerint éljünk...
Az új palack kupak valóban szégyen! Mert azt jelenti, hogy az atlagember olyan trehqny, hogy szó szerint védekezni kell a lustaság ellen! Ez valóban szomorú.
Ugyanez igaz a pet palack betéti díjára is! Szó szerint még kell vedztegesd a prolit, hogy ne az utcán dobálja szét a szemetet!
Lehet szidni az EU-t, csak ezek általában prekoncepciókból és tájékozatlanságból szoktak születni, vagy az EU-hoz képest valami nagyon piszlicsáré dolog szokott lenni pl.: az új PET palackoknak a kupakja.
Még senkit nem hallottam arról beszélni embereket, hogy milyen államközi összehangolások történtek a számviteli törvényben, hány ajánlott direktívát nem tart be Magyarország a többiekhez képest és miért, vagy hogy milyen rossz az EU-s kötvényprogram. Pedig ezek is érintenek mindannyiunkat, sőt, többszörös hatással, mint egy sz*ros műanyagkupak.
"Jó példa a termékdíj, talán 1 éves történet."
A termékdíj már évtizedek óta velünk él kérdező. Az, hogy főképp az egyszer használatos műanyagokat most egyenest betiltották, illetve jobban megadóztatták, az olyasvalami, ami miatt ha rinyál az ember, csak a szegénységi bizonyítványát állítja ki magáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!