Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A svédek hogy nem kaptak...

A svédek hogy nem kaptak észbe hamarabb, hogy mi történik a külvárosaikban?

Figyelt kérdés

Sok idősebb magyar mondta, hogy a hetvenes, nyolcvanas években Svédország egy nagyon nyugodt ország volt, az emberek nem is zárták az otthonaikat, olyan szintű volt a jólét és a közbiztonság. Aztán elindult ez a jótékonykodás, hogy be kell fogadni harmadik világbeli embereket, szerintem második világháborúban játszott szerepük miatt is éreztek kis bűntudatot, mert kvázi kiszolgálták a nácikat. Most meg itt van ez a woke dolog is, ami tovább rontja a helyzetet.

És nem, nem az M1-en láttam, nagyon sok angol nyelvű youtube videó meg podcast is van a témában és a miniszterelnökük is elismerte, hogy bizonyos városrészekben nem urai a helyzetnek. Sok balhé van, amikor Koránt égetnek. Amúgy láttam svéd bűnügyi sorozatokat is, ott is nagyon durva dolgokat mutatnak hogyan működnek ezek az arab, afgán, afrikai klánok. Hát, ha nekik ez kell, sajnálom őket azért.

aug. 14. 14:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/71 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem arra vártak ezek a svédek, hogy a magyar fotelitélkező itélkezzen felettük Ózdról, Miskolcról vagy Borsod bugyraiból.
aug. 14. 14:24
 2/71 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem mára már vitán felül áll ez, hogy gond van Svédországban a közbiztonsággal, és ennek fő oka a bevándorlók, szerintem ha még ez vita tárgya volt 5-10 évvel ezelőtt, ma már szerintem ezzel majd mindenki egyetért baloldalitól liberálison át egészen a jobboldaliig.

Ezen szerintem túl is lendülhetünk, kár 2 naponta olyan kérdést feltenni, hogy baj van-e Svédországban...igen baj van, a következő lépés az, hogy hogy lehet ezt kezelni, hogy az általad említett 70-es 80-as évek béke időszaka visszatérhessen, mert szerintem minden épeszű embernek ennek kellene lennie a céljának, és nem azon vitatkozni ki melyik ember mekkora rizikó faktorral rendelkezik.

Én sajnos nem vagyok se szociológus, se belügyes, hogy a már meglévő gondot, hogyan is lehetne humánusan és kulturáltan felszámolni, és nem 50 iq alatti alulképzetteknek a gépkarabélyos meg táboroztatásos ötleteivel jönni.

aug. 14. 14:28
 3/71 anonim ***** válasza:
73%
Nem állítom, hogy nincs igazság abban, amit mondasz. De Magyarországról leszólni Svédországot... Mint amikor a 60-as években Kádár Magyarországán leszóltuk az amerikaiakat, hogy ott csak úgy lepuffantanak egy elnököt, a fiataljaik hippi zenére drogoznak, és óriási a társadalmi egyenlőtlenség... Érted, ezekben az állításokban is volt igazság, csak hát na.
aug. 14. 14:32
 4/71 anonim ***** válasza:
41%

"De Magyarországról leszólni Svédországot... "

Ezt nem értem, aki Magyarországon él, vagy rosszabb anyagi társadalmi helyzetbe, annak kuss és nem beszélhet másik ország társadalmi problémájáról?

Attól, hogy nem beszélünk pl. a svéd, ír, magyar..stb, problémáról, attól a probléma még van, max a mértékén lehet vitázni, hogy kicsi, nagy vagy közepes.

aug. 14. 14:38
 5/71 anonim ***** válasza:
84%
Megszaladtak itt a kommentek... Senki nem ítélkezett, senki nem akarja jobban tudni. Szerintem normális hangnemben íródott a kérdés.
aug. 14. 14:43
 6/71 anonim ***** válasza:
20%

Szerintem. Ez az én véleményem, hogy a háttérhatalom telebeszélte a multik vezetőségét azzal, hogy több vásárlóval megtömve európát többen veszik a sz@arjukat, így többet kaszálnak majd. Ezért az intellektuális kollégiumok, egyetemek, színházak stb ezért nyomják az agymosást. Eközben a háttérhatalom csak le akarja cserélni a szabadságért törekvő fehéreket egy diktatúrában kellemesen élni képes afrikaira.

A másik pedig, hogy míg az afrikai, ázsiai egy őskori szinten vegetáló életvitelből jön, ahol a halottakat akár a mentőből a folyóba dobják és abba is mosaksznak meg, így nem élik fel a Föld erőforrásait a hatalomtól.

aug. 14. 14:43
 7/71 anonim ***** válasza:
15%

4, sokunkat irritál, hogy Magyarország, úgy oktat ki más országokat, más kultúrákat, mintha itt minden a legnagyobb rendben lenne.

Nem a kritika jogosságát vitatják itt sokan, hanem, hogy egy olyan ország kritizál, ami a teljes összedőlés határán áll és ez senkit sem érdekel a kritikusok közül.

aug. 14. 14:45
 8/71 anonim ***** válasza:
46%

"sokunkat irritál"

Ha sokatokat irritál, akkor miért vagytok a külföldi politika kategóriában?

Számomra eléggé logikus, hogy itt a külföldi politika lesz a téma.

Nincs elég kérdés Magyarországról a magyar politika témakörben? Lehet a kérdező veletek ellentétben tudja értelmezni mit jelent a kategória.

aug. 14. 14:53
 9/71 anonim ***** válasza:
0%
8, mert magyar nyelvü a kritika és értjük a magyart.
aug. 14. 14:56
 10/71 anonim ***** válasza:
19%

"mert magyar nyelvü a kritika és értjük a magyart"

Ezekből a reakciókból nekem nem úgy tűnik.

A viselkedésedet, amit produkálsz, az oviban szokás kinőni.

aug. 14. 14:58
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!