Az Algír boxolónak Imane Helifnek, nem paralimpián kellett volna indulnia, mint ennek a transz hölgynek?
Olvastam pár hete, hogy sokan azt írták hogy annak a nem meghatározott nemű algír boxolónak paralimpián kellett volna indulnia. Most olvasom, hogy valóban létezik ilyen. Már láss csodát a világ alkalmazkodik a jobbosokhoz és már a transznemű paralimpián indul.Vivát!
"Az 50 éves sprinter Petrillo, aki a T12 200 méteren és 400 méteren fog versenyezni, a BBC Sportnak elmondta, hogy a játékokon való részvétele "a befogadás fontos szimbóluma lesz".
"Úgy gondolom, hogy a sportmozgalomnak a tudomány által vezérelve jobb válaszokat kell találnia ezekre a helyzetekre és a transznemű sportolókra" - mondta Parsons. [link]
Egyrészt, nem, nem unalmas. Valaki hibázott a NOB-nál és itt egy aranyérem dőlt el a hiba kapcsán. Ebben a történetben, az a legszomorúbb, hogy nem az algir boxolóNŐ hibázott, hanem szinte mindenki más körülötte.
Ha valóban problémás az ő nemisége -én vagyok az ország egyetlen nem biológia szakos végzettségü embere, nekem nem megy ezt eldönteni, egymagamtól- akkor arra, megnyugtató választ kellett volna adnia a NOB-nak, a MOB-nak, emiatt meg kellett volna óvnia a magyar csaj meccsét, vagy visszaléptetniük és nemzetközi sportbiróságra menni miatta, a magyar csajnak, meg, ha már elfogadta és kiállt ellene, akkor kussba kellett volna maradnia és profi sportolóként, nem az ellenfelét ekézni, hanem kiállni ellene és nem politikát csinálni belőle. Én elfogadom, hogy problémás lehet az illető, de ez nem az ő hibája, hanem a NOB-é -aminek magyar tagjai is vannak- és az ellenfeleié, ha valóban problémásnak tartják.
Az indulhat paralimpián, aki fogyatékos. Aki interszexuális (mint a Khelif) vagy transznemű, az nem fogyatékos, így ott nem indulhat.
Sajnos a transzoknak vagy külön kategória kellene (ami nem megoldható szerintem, mert túl kevesen vannak), vagy el kellene fogadniuk, hogy az élsportban nem vehetnek részt. Ez van. Lehet hobbi szinten sportolni, azt nem tiltja senki. Írtam ezt transzneműként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!