Elítéled J.K. Rowling alábbi kijelentését amit egy transznemű nővel kapcsolatban tett? 2024-ben, lehet ilyeneket mondani?
Velem az a baj, hogy nem tudom hogy viszonyuljak ehhez az egész LMBTQ/transznemű jelenséghez.
Alapvetően békeszerető ember vagyok, felőlem mindenki úgy él, ahogy akar. Nem zavar, ha valaki nőnek gondolja magát. De én a biológiai nőket tekintem nőnek, nem tudok vonzódni egy olyanhoz, aki pasinak született, majd nő lett.
Ebből a szemszögből a véleményem egyezik Rowling-éval, hiszen egy transznemű nő számomra sem nő. De akkor mit kellene tennem, hogy megfeleljek a világnak, és ne legyek közellenség, meg kellene erőszakolnom a gondolataimat, és bebeszélni magamnak, hogy egy transznemű nő is nő?
Na ez a baj, teljesen összezavarnak.
Meg kell mondjam, elég kulturált köntösbe tudod burkolni a transzfóbiádat :)
Ha ő önmaga számára nő, akkor alap, hogy a hétköznapi életben nőként tekintesz rá. Ettől még nem kell hozzá szexuálisan vonzódnod.
A politikai/jogi része meg nem ránk tartozik.
"Ha ő önmaga számára nő, akkor alap, hogy a hétköznapi életben nőként tekintesz rá."
Ööö, nem? Ha én harci helikopternek képzelem magam akkor aként tekintesz majd rám? :D
"Ha ő önmaga számára nő, akkor alap, hogy a hétköznapi életben nőként tekintesz rá"
Mégis mitől lenne az? Hogy ő nőnek képzeli magát, attól még nem válik azzá.
Szóval az LMBTQ szerint nekem heteró pasiként alap, hogy egy transznemű nőre - aki férfinak született, - nőként tekintek, másként megkapom a transzfób jelzőt?
Nos, úgy vélem, meg tudunk egyezni, azonban 100%-ban nem megvalósítható, amit kérsz. Nem csak a szexuális vonzalom hiánya miatt, hanem azért is, mert nőnek/férfinak lenni jóval bonyolultabb annál, minthogy valaki kijelenti magáról, hogy ő nő/férfi. Ott vannak a biológiai különbségek, illetve a lélektani része az egésznek. Engem a volt barátnőm pont azért hagyott el, mert saját bevallása szeirnt nem tudott már rám férfiként tekinteni, noha én biológiai férfi vagyok...
Persze hajlandó vagyok alkalmazkodni egy transznemű nőhöz - betartani a nőkkel kapcsolatos etikettet, és ha ő pl. Sárának hívja magát akkor így szólítom - de ez tulajdonképpen csak színjáték, hiszen sosem fogok úgy tekinteni rá, mint pl. Palvin Barbira, még akkor sem, ha 100%-ra olyánra csinálja magát. Nekem ő férfi marad. Kb. ugyanaz a helyzet alakul ki, mint amikor egy fizetős nő eljátssza a barátnő feeling-et a vendégnek. Az sem igazi.
De, ha ez megfelel az LMBTQ-nak, akkor ebben meg tudunk egyezni.
16: "Persze hajlandó vagyok alkalmazkodni egy transznemű nőhöz - betartani a nőkkel kapcsolatos etikettet, és ha ő pl. Sárának hívja magát akkor így szólítom -"
És képzeld, a túlnyomó többség nem is akar mást. Csak a -fóbok magyaráznak bele mindenfélét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!