Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szuverenista, Békepárti...

Szuverenista, Békepárti fordulat van az EU-ban. Ez igaz lehet?

Figyelt kérdés

Macron akkorát bukott, hogy előrehozott választások lesznek. Nem tudom, hogy az EU többi részében hogy áll a hábotús-béke párti szavazatok aránya, mert nem követjető sehol. Nem ír ilyen statot sem az origo sem más oldal.

Valóban előretörés van Brüsszelben a békepártiság mellett? Hol lehet erről meggyőződni?

2024. jún. 9. 22:23
❮❮ ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... ❯❯
 721/1015 Veteránmacska ***** válasza:
100%
Kedves oroszfóbiás spáciensünk, kocka nevén hős Pombe, aki azzal tengeri a napjait, hogy előadásosak tart, és linkelket mindenfélét ide, mit szólsz hozzá hogy Orbán bátyát a napokban Oroszországban járt, te ördögi Putyinodnál, haza jött az áruló döbrögi, és már háborúval is rogad, megint szóba jött a migráns kérdés is.. mit szólsz te pancser?? Mié’ nem ezt hangoztatod hogy becsapja a jónépet megint! Azt híresztelgeti má’ megint hogy aki segíti az Ukránjaidad, azokat célpontá tekinti az ő felsége putyin! Szóval nem sokára 2026 te hülyegyerek!! Miért engeded hogy Orbán be hozza ide az oroszokat?? Te még mindig az ukán háborúnál vagy letagadva.. agyilag beteg vagy phiam
dec. 14. 18:24
 722/1015 Pombe ***** válasza:
17%

#719 "Pombe, mondd, 2014 előtt Miért nem volt szabad Ukrajna ? Hmmm ?"

Mondd! Mi kényszeríti a mogyorónyi agyadat arra, hogy képtelen legyél felfogni a már ezerszer tárgyalt dolgokat?

2004; Narancsos Forradalom. Hány linket kaptál erről? Egy óvodás látja egyszer az információt, és megérti. Neked ez miért nem megy hónapok óta?

[link]

"A 2004-es ukrajnai narancsos forradalom az orosz irányítás döntő elutasítását jelentette azáltal, hogy megdöntötte a Moszkva által támogatott jelölt csalárd megválasztásának eredményét... Több mint egymillióan tiltakoztak... A narancsos forradalom előjátéka volt a 2014-es tüntetéseknek a kijevi „Euromaidannak” nevezett óriási terén, amely az ukrán nacionalizmus hullámvölgyét generálta." - Itt a nacionalizmus nem pejoratív jelentésű, mielőtt megint újra el kellene magyaráznom neked, hogy mi az a nacionalizmus.

Az összes Szovjetunióból leszakadt tagköztársaságot mindig is Oroszország erősen próbálta és próbálja befolyásolni.

[link]

"2003–2005-ben a demokratikus forradalmak megdöntötték a grúz, ukrán és kirgiz posztszovjet tekintélyelvű rezsimet. " - Ezek voltak a rózsa-, narancs- és tulipán-forradalmak. De ezek nem jártam maradéktalanul sikerrel. Ezeket nevezte a propaganda összefoglaló néven "színes forradalmak"-nak.

Most is ez megy Grúziában, ahol jelenleg is a tiltakoznak az oroszbarát politikai erők térnyerésével szemben:

[link]

"Az elmúlt héten grúzok százezrei vonultak utcára országszerte a városokban, és a helyzet napról napra fokozódik... újságírókat, politikai aktivistákat és egyszerű állampolgárokat célzó rendőri brutalitást dokumentálják. Az ellenzéki politikusokat otthonaikból tartóztatták le."

[link]

" 42 városban tüntetnek... Tbilisziben 30 év után először állítottak barikádokat a tüntetők az utcákon."

[link]

"Az országos tiltakozások Grúziában harcot jelentenek az ország irányáért – Európa vagy Oroszország felé... Egyes megfigyelők párhuzamot látnak az ukrajnai Euromaidan forradalommal, amely megdöntötte az oroszbarát kormányt"

[link]

Grúziában is az a helyzet, mint anno Ukrajnában 2013-2014-ben, hogy "az országot el akarták fordítani az EU-barát irányvonaltól", bár csak azt állítják hogy egyelőre csak „felfüggesztik” az európai integrációt.

Még az oroszoknak is feltűnik a nyilvánvaló hasonlóság, csak neked nem, dacára annak, hogy erre már ezerszer felhívtam a figyelmed.

[link]

"Grúziában egy újabb "színes" (rózsa, narancs stb.) forradalomra tesznek kísérletet."

Grúziában sem csörögnek a láncok az emberek kezén, de meg kellene értened, hogy vannak olyan bátor országok, akik nem elégszenek meg még akár a majdnem szabadsággal se, hanem a teljeset akarják, még akár az életük árán is.

Nem csak a múlt történelmével nem vagy tisztában, de még a jelen helyzetet sem vagy képes minimálisan se követni.

Mikor veszed arra a fáradtságot, hogy az állandó itteni lebzselésed helyett legalább az érettségi megszerzését abszolváld, legalább most, hogy már az öregkorodat taposod? Tanulni sohasem késő!

dec. 16. 10:38
 723/1015 Pombe ***** válasza:
0%

@Jefrrey Spender

Te szereted magad tökönrúgni? :D

#719: "Ha szerinted Cserkasszi, meg Harkov az Nyugat-Ukrajnában van, akkor bekéretem a földrajz tanárodat, hogy a Megfeleltet korrigálja Elégtelenre."

Koma! Én a te #613-adra adtam választ, amiben azt a baromságot írtad, hogy Ukrajnában 2013-2014-ben csak a fővárosban volt tüntetés.

Én megmutattam neked, hogy ez nem igaz, hiszen a tüntetés Nyugat -Ukrajnára is átterjedt, és soroltam Ukrajna egyéb városait is... még ott volt az stb. is.

Te a #613-adban leírtakból is nyilvánvalóvá tetted, hogy halvány lila dunsztod nincs mi történt Ukrajnában 2022 előtt kompletten, és képes voltál ekkora ostobaságot és totál valótlanságokat leírni:

@Jeffrey(#613): "Most komolyan, azért, mert a fővárosiak teljesen mást gondolnak, mint a vidékiek, meg az ország többi része, azért szét kell verni a fővárost ? És annak nyomán a szélsőjobbos csapatokat tápolni kell ?"

Magad hagyod jóvá a #719-ben, hogy nem csak Nyugat-Ukrajnában volt forradalmi hangulat, hanem máshol is. Ezzel a saját ostobaságodat demonstrálod, és önmagadnak mondasz ellent, hiszen te azt állítottad, hogy csak a fővárosban volt egy kisebb hőzöngés. Nem gond?

Én csak innen gyorsan másoltam azokat az Ukrán településneveket, amiket a forradalom megérintett Kijeven kívül is:

[link]

"Lviv; Kharkiv; Cherkasy..." stb.

Miért kell neked magadat állandóan égetni? És hiába nem tudsz semmi bizonyítékot hozni azt állítólagos szélsőjobbos vádjaidra, csak újra és újra nyomod Ukrajna lejáratásárra a teljesen hamis és a valósághoz semmi köze nincs náci-kártyás mantrádat.

#719: "Amikor Gyurcsány haverkodott Putyinnal, az tégedet nem zavart ?"

Nem zavart, mert ahogy már a szintén ezerszer leírtam neked, a Nyugat rajongása se zavart akkoriban Putyin iránt, sőt, azt is vagy háromszor leírtam neked, hogy Putyin kezdetben nekem is szimpi volt összességében. A Nyugat és az USA is rengeteg hasznos üzletet kötött az oroszokkal, mert mindenki azt hitte, hogy Putyin többé-kevésbé nyugatbarát lesz, és úgy is nyilatkozott sokszor.

Egy cseppet se zavarna Orbán haverkodása se Putyinnal, ha megmaradt volna a haverkodás szintjén, és nem kiárusítja az országunkat Putyinnak, és nem Putyin csatlósává válik, és Orbán nem az EU és a NATO árulója lesz Putyin hű kutyájaként. Orbán nem Putyin haverja, hanem a betanított ebévé vált.

dec. 16. 11:27
 724/1015 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

Pombe, te hol voltál, hány éves voltál 2004-ben ?

Mennyire követted akkor figyelemmel Ukrajna, és általánosságban az orosz térséget ?

"Itt a nacionalizmus nem pejoratív jelentésű, mielőtt megint újra el kellene magyaráznom neked, hogy mi az a nacionalizmus."

Neked miért szimpatikus az ukrán nacionalizmus, amikor csak butaságot tudott kitermelni magából ?

dec. 16. 11:56
 725/1015 Pombe ***** válasza:
0%

@Jeffrey(#613): "Most komolyan, azért, mert a fővárosiak teljesen mást gondolnak, mint a vidékiek, meg az ország többi része, azért szét kell verni a fővárost ?"

Hány ezerszer szúrtam be ezt is neked?

[link]

"Az Euromaidan hamarosan Európa legnagyobb demokratikus tömegmozgalmává fejlődött 1989 óta."

Nyilván ezért hisztériázol a hosszabb szövegeim miatt az összes orosznyalonc haverjaiddal együtt:

[link]

"A magyaroknak csak a 6 százaléka képes igazán hosszú és összetett szövegeket értelmezni... " - Természetesen ebben is lecsúsztunk az Orbán kormányzat ideje alatt Európa szamárpadjába.

Az orosz dezinformációkról, amit szintén jó lenne végre átgondolnod:

[link]

"A szakmunkás végzettségűek, illetve a legfeljebb 8 általános iskolai osztályt teljesítők hitték el a legtöbbszőr az álhíreket."

dec. 16. 11:57
 726/1015 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%
Pombe, te csak a propagandista hangvételű fröcsögést tudod előadni, a saját szavas választ abszolút nem.
dec. 16. 12:05
 727/1015 Pombe ***** válasza:
0%

#724... @Jeffrey!

Mondtam! Tedd már el estin az érettségit...

[link]

"A nacionalizmus gyakran a nemzet és állam egységéből indul ki, azt hirdeti, hogy a nemzetet a teljes szuverenitás joga illeti meg."

Nem a nacionalizmus eszméjével van baj, hanem amikor már túlzásba viszik. Van magyar nacionalizmus is, és kell is ilyennek lennie:

[link]

"Minden nemzet lázasan iparkodik megteremteni a nacionalizmusnak a maga alkatához és igényeihez szabott formáját. A magyarság is ébreszti alvó nemzeti lelkét"

[link]

"A születőben lévő ukrán nacionalizmus egyaránt szembekerült a pánszlávizmussal, a nagyorosz nacionalizmussal..." stb.

Az ukrán nacionalizmus nem rosszat jelent, hanem egyszerűen az ukrán nép azon motivációjáról volt szó, amely során törekedtek a nemzetállam létrehozására, egy szuverén ország tulajdonlására.

Ez a nacionalizmus:

[link]

"A kifejezés a latin natio szóból ered, melynek jelentése nemzet. A nemzetállam létrehozására, védelmére, tiszteletére vonatkozó, ezt a legfontosabb politikai értéknek tekintő politikai irányzat"

Ezt is most írom le neked talán harmadszorra, és újra és újra ismétled a hülyeségeidet. Így soha, de soha nem fog sikerülni az érettségid.

dec. 16. 12:11
 728/1015 anonim ***** válasza:
100%
#725 Látom, megint a Telexedről raksz be bolsevik propaganda anyagokat. Vagy te is azt mondod, mint Gyurcsány barátod, hogy "nem hazudtunk, csak nem bontottuk ki az igazság minden rèszletèt?"
dec. 16. 12:15
 729/1015 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

Pombe

Hányszor kértelek, hogy Ne a Wikit és társait kopipéjszteld, hanem saját szavas és gondolatú választ írj ?

Az ukránok nacionalizmus alatt egy hisztérikus, ellentmondást nem tűrő, önmagát felsőbbrendűnek tartó, erőszakos és szándékosan tahó ideológiát hoztak össze, és Neked Mi tetszik benne ?

Ilyen alapon a román nacionalizmusról is tudsz véleményt alkotni, vagy csak a mások propijának a visszaböfögése megy ?

dec. 16. 12:17
 730/1015 Pombe ***** válasza:
0%

"Pombe, te csak a propagandista hangvételű fröcsögést tudod előadni, a saját szavas választ abszolút nem."

Ezek a saját szavaim. Ha csak ezeket írnám le, akkor meg üvöltöznél, hogy bizonyítsak. Megelőzöm.

Mi az, hogy saját szavaim???

Csináljam azt, amit te, hogy letagadod a tényeket, és kiszopsz az ujjadból sosemvolt és sosem megtörtént lázálmokat???

Az propaganda, hogy az Euromajdan országos szinten elterjedt??? Nem pedig tény??? Nem az gyártja a hazug propagandát, aki megprópálja tagadni a tényeket??? - mint te!

Grúziában sincs messze akkora rabság, mint nálunk volt 1956-ban ,de mégis egyre nagyobb a forradalmi hangulat. Hogy lehet ez, koma?

Mik erről a TE saját gondolataid?

Ne legyenek!!!

Nincs itt helye semmiféle saját gondolatnak, hanem csak az számít, ami történik, és történt, és ami tény!

Nem kéne a lázálmaidat igazolnod legalább egyszer az állandó levegőbe beszélés helyett??? Ilyenkor kiakad a szemed, transzba esel?

Már megint itt lógsz a nyakamon, és nincs egy pillanat, hogy ne figyeld eszelős, kiguvadt szemekkel a beírásaim. Több napja nem véstem ide semmit se, de te szinte ugyanabban a pillanatban válaszolsz, amikor én...

Ha nem vagy orosz kém, akkor te nagyon beteg ember vagy. Eddig csak gúnyolódtam veled, de ez tényleg komolynak tűnik...

Ezért kérdezgetsz állandóan a magánügyeimről??? Nem tud veled együttélni senki? Figyuszka! Jön a Karácsony, a Szilveszter és a hozzád hasonló lelki sérültek - tudom - ilyenkor a magányt elviselhetetlennek érzik. Ezt javasolnám:

[link]

"Hívd ezt a számot, mert kézenfekvő a segítség:116-123

A nap 24 órájában, bármely szolgáltatótól ingyenesen hívható!"

dec. 16. 12:31
❮❮ ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!