Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ha Németország megnyeri a...

Ha Németország megnyeri a világháborúkat, akkor ma sokkal konzervatívabb világban élnénk?

Figyelt kérdés
2010. okt. 30. 08:28
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Nem hiszem,hogy konzervatív világban élnénk,inkább fasiztább lenne! Az is elképzelhető,hogy mára a Hitleri rendszer is megdölt volna!
2010. nov. 22. 18:35
 22/23 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló hülyeséget írt. Ha megnyeri az elsőt, akkor is kirobbanna a második. Ha másodikat megnyeri, akkor mi most a negyediktől tartanánk. És miért? Mert a németek mentalitása az oka annak, hogy akkor túl lennénk a harmadikon ilyen esetben. A németek nem franciák, akik kőkeményen akarják megbosszúlni a vereséget, de annyira, hogy nagyon megalázzák legyőzött ellenfelüket. Vegyük Napóleon példáját. A németek legyőzték őket. És mégsem voltak olyan megalázó békefeltételek, mint Versailles-ban, hogy komolyan megcsonkítsák vagy gazdaságilag megnyomorítsák a franciákat. Akármennyire is német-párti vagyok (származásom miatt, akkor azt mondom, hogy jobb, hogy elvesztették mindkettőt.

Egyébként nem élnénk konzervatív világban. Inkább még szabadabban élnénk. De ésszerű keretek között. Mert ők ilyenek most: az emberek szabadabban élnek, mint a magyarok, de a hadseregük még mindig keményebb, mint a magyaroké.

2011. júl. 7. 19:27
 23/23 A kérdező kommentje:
na de én azt hallottam, hogy a németek mára csak azért ilyen liberálisak, mert rájuk lett erőltetve a II. világháború miatt...
2011. júl. 9. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!