Normálisnak tartjátok, hogy Németországban a munkáltató meghatározhatja, hogy az alkalmazott melyik pártra szavazzon?
Nemrég beszéltem egy német ismerősömmel és bár ő az AfD-re szavazna, de azt mondta, hogy nem teheti, mert a munkáltatója megtiltotta és ezért ki is rúghatják. Én nem akartam elhinni, hiszen elvileg titkos a szavazás, de erre azt mondta, hogy annyira nem, hogy ne derülhessen ki. Most viszont olvastam egy cikket arról, hogy tényleg igaz a sztori, mert számos német cég előírja a dolgozóinak, hogy melyik pártra, vagy melyik pártra ne szavazzon.
Útálom a fideszt, de most úgy tűnik, hogy nem is nálunk van hiány a demokráciából, mert amelyik országban ezt meg lehet tenni, az nem demokratikus.
Fog így érni bármit is az Európai parlamenti választás? Egyáltalán miért természetes ez a németeknek?
"Nemrég beszéltem egy német ismerősömmel és bár ő az AfD-re szavazna, de azt mondta, hogy nem teheti, mert a munkáltatója megtiltotta és ezért ki is rúghatják. "
Mondjuk azt, hogy elhiszem azt, hogy mondott ilyet az ismerősöd. Merthát miért is kamuznál??? Az, hogy ő mennyit ferdít (azért kormányellenesként valljuk be ez nem ritka!), az más kérdés. Mert ugyebár honnan tudná meg? Maximum elmondja az ismerősöd. Miért tenné, ha tudja, hogy a főnöke ezt nem igazán tolerálja. De persze tegyük fel, hogy "valahogyan" eljut hozzá, és kirúgja. Szerinted TÉNYLEG az fog szerepelni, hogy azért rúgja ki, mert X pártra szavazott? Ha ezt benyeled, akkor meglehetősen naiv vagy, bár használhatnék sokkal komolyabb jelzőt is. Bár továbbra is elsősorban a fizetett fideszbirka van bennem a kérdezőről (a kamu "Útálom a fideszt" dumától főleg), bár persze mint tudjuk van lejjebb is (gatyesz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!