Normálisnak tartjátok, hogy Németországban a munkáltató meghatározhatja, hogy az alkalmazott melyik pártra szavazzon?
Nemrég beszéltem egy német ismerősömmel és bár ő az AfD-re szavazna, de azt mondta, hogy nem teheti, mert a munkáltatója megtiltotta és ezért ki is rúghatják. Én nem akartam elhinni, hiszen elvileg titkos a szavazás, de erre azt mondta, hogy annyira nem, hogy ne derülhessen ki. Most viszont olvastam egy cikket arról, hogy tényleg igaz a sztori, mert számos német cég előírja a dolgozóinak, hogy melyik pártra, vagy melyik pártra ne szavazzon.
Útálom a fideszt, de most úgy tűnik, hogy nem is nálunk van hiány a demokráciából, mert amelyik országban ezt meg lehet tenni, az nem demokratikus.
Fog így érni bármit is az Európai parlamenti választás? Egyáltalán miért természetes ez a németeknek?
Nem jól olvastad a cikket.
Arról volt benne szó, hogy hogy néhány cég szövetkezett és nyilvánossá teszik azt a véleményüket, hogy minél többen menjenek el szavazni, és kerüljék a populista pártok támogatását.
Arról nincs szó a cikkben, hogy a munkáltatók meghatározzák, hogy a beosztottjaik kire szavazzanak. Ezt - egyébként - nem is tudják megtenni.
Az a következtetésed, hogy Magyarországban nagyobb demokrácia van, mint Németországban, ...
"Most lehet én vagyok a hülye, de mégis honnan lehet tudni, ki kire szavazott?"
Gondolom azokból indult ki a kérdező, akiknek a cikkét olvasta a témában...
Mint már említettem, a cikkben erről nem volt szó.
a 2-esnek van igaza, nem volt szó arról hogy megmondják kire szavazz.
az viszont már máshol is olvastam hallottam hogy aki afd párti azt nem nézik szívesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!