Most hogy a Nato harckocsik elérték Moszkvát, lenyugszik végre a nyugat?
https://www.youtube.com/watch?v=EvnzAw69JWo
Vagy meddig akarják még támogatni ezt az értelmetlen háborút? Legalább csinálnák rendesen akkor. De pont csak annyit adnak, hogy az ukránok elvegetáljanak belőle.
A NATO miatt meg nem lesz vazallus állam Ukrajna.
Tényleg azt hiszitek, hogy az ukrán nép nem akar ukrán lenni?
#3 Én ezt értem, de akkor miért nem teszi jobban oda magát a nyugat? Látszódik, hogy nekik megfelel ez az elhúzódó állófrontos háború, ami viszont sok életet követel.
Olyan mintha titokban már kezet ráztak volna az oroszokkal. Ukrajna fel lesz osztva, addig viszont hadd pörögjön a fegyverbiznisz. Ember élet nem számít egyik oldalon se.
“War never changes.”
A NATO-nál sajnos egyre kevesebb a felhasználható készlet. Nem biztos, hogy jó ötlet mindent átadni az ukránoknak. Ha azért nem tudnánk megvédeni egy tagországot, mert nincs elég lőszer, az a szövetség széteséséhez vezethet.
"akkor miért nem teszi jobban oda magát a nyugat?"
Áh oké, így már jobban értem a kérdésedet. Amúgy ez bonyolultabb ügy. Mondok pár rossz forgatókönyvet, amit el kell kerülni.
Adok Ukrajnának nagy hatótávolságú fegyvereket, ők meg rálőnek vele Moszkvára. Nem is kell, hogy megtörténjen, maga a tény, hogy ilyen képességgel ruházom fel Ukrajnát, veszélybe sodorja a védelmi segítségnyújtás látszatát, és Oroszország sokkal megalapozottabban vádolhatná a Nyugatot azzal, hogy a biztonságát veszélyeztetik.
Ahogy kitör a háború, egyből minden fegyvert odanyomok Ukrajnának. Ukrajna viszont feladja a a háborút, odavész a rengeteg hadianyag, Oroszország tetszeleg a dicsfényben, hogy az orosz hadsereg elsöpörte a nyugati fegyverzetet, és az egész világ rajtam röhög.
Odaadok egy adag ultramodern hadianyagot, aminek nincsenek kiképezve a használatára. A modern tankok és repülők halomra potyognak le, és azt hiszi a világ, hogy a nyugati haditechnika egy halom szar. Viszont kiképezni őket meg egy év, vagy kettő (két éve tart a háború).
Aránytalanul nagy támogatást adok anyagi, vagy hadi értelemben, és a saját szavazóim kiakadnak, hogy miért ukránoknak adom az adójukat, ahelyett, hogy az ő jólétüket finanszíroznám belőle. Tüntetésekkel, ellenzék akciókkal és választási bukással is számolnom kell.
Kitűzöm a politikai zászlómra, hogy minden áron támogatni kell Ukrajnát, beleadok apait-anyait, aztán az ukrán háború elvéresedik, kiderül egy csomó háborús bűn, egyéb visszaélés - pl a fegyverek, amiket küldtem terroristákhoz kerül - és pillanatok alatt én leszek a bűn finanszírozója.
Ezzel nem védeni akarom a Nyugatot, csak azt mondom, hogy nehéz ebben jó döntést hozni. Persze, így utólag hatásosabb lett volna, ha 2022-ben kőkeményen beleállnak, de akkor úgy látszott, hogy mire a támogatás odaér, addigra vége a háborúnak, aztán amikor kiderült, hogy nem, akkor meg jön a tervezgetés, mit lehet/érdemes, stb.
"Most már Oroszországban is van modern haditechnika."
És mindezt mosógépből összerakott rakétával szedték ki
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!