Mitől lett az Egyesült Államok ennyire sikeres ország?
Úgy, hogy hatalmas, a lakossága is, rengeteg az erőforrása, nagy a területe. Sok bevándorló kiment, ott koncentrálódott sok minden, innovációk, tudományos eredmények, tőzsde, stb. Nagyon kedvező volt a két világháború, nagyot kaszáltak vele. A befolyásukat pedig kiterjesztették, a dollár népszerű valuta, katonailag beavatkoznak sok területen. Szerintem. Nem attól, hogy olyan nagy volt a demokrácia (lásd feketék).
Minden európai nép erős lenne egy ilyen területen (a kanadaiak pl. egy szűk sávon lakhatnak csak, olyan hideg van), ekkora népességgel.
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__hadsereg-hadvezetes..
...és még messze nincs a potenciálja csúcsán.
A 19. század második felében volt egy szerencsés együttállása a vadkapitalizmusnak, a tőkekoncentrációnak, a vasútépítéseknek, a technológiai ugrásnak... stb.
Európával ellentétben viszonylag könnyen megúszták a két világháborút, az 1970-es években elérték, hogy a világgazdaság dolláralapú legyen... stb.
"Nem ott voltak a legnagyobb bankok, hanem Európában, most meg már Kína dominálja a bankszektort."
Európában voltak és utána átköltöztek Amerikába! Én is ezt mondtam!
Oszt meséljél! Svájc mióta könnyen védhető???? Északról és nyugatról bokrok választják el Németországtól és a franciáktól!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!