Melyik országokba érdemes kivándorolnom az alábbi feltételekkel?
- Nem félek a négerektől, se az araboktól. Tehát ha mondjuk elmegyek egy feketék lakta környékre, akkor nem fogok azonnal sikítva hazaszaladni, hogy "Jaj! Migrácsok! Fusson ki merre lát! Rettegjünk!"
Ennek oka, hogy ténylegesen is éltem egy évet egy arab afrikai országban és sosem volt semmi problémám senkivel, pedig helyiekkel együtt laktam és sokszor kevésbé jóhírű környékeken is megfordultam. Igazából sokkal biztonságosabban éreztem magam mint egy budapesti 'perui indiánok' lakta környéken.
- Előny ha kevés a magyar.
- Nem tervezek visszaköltözni Kelet-Európába. Tehát nekem az nem szempont amit sokan írnak, hogy "Menj Ausztriába mer' az közel van"
És emiatt, az is plusz előny ha nincs tiltva a kettős állampolgárság az adott országban (mégegy érv Ausztria ellen)
- Beszélek jelenleg is vagy öt nyelvet kommunikációs szinten, és igazából nem riadok vissza új nyelveket megtanulni. (Szemben a legtöbb magyarral, akik még angolul sem képesek legalább az alapszavakat megtanulni)
- Meg tudjak élni a fizetésből. Dolgozni szeretnék, nem pedig segílykíkért kuncsorogni. Tehát olyan helyre szeretnék menni, ahol a dolgozó embereket jól megfizetik.
- Szeretem ha nyitottak az emberek. Mivel egyedülálló vagyok, ezért annyira nem lelkesedem a bezárkózó hiper-individualista zárkózott társadalmakért. Tehát ilyen szempontból nézve a városokat is jobban kedvelem mint az eldugott kisfalukat.
# Eddig éltem Hollandiában meg Svájcban is.
Hollandiát szerettem, mert ott jól megfizetik azt aki folyamatosan dolgozik, csak sajnos ott gyakorlatilag lehetetlen letelepedni, mert az ország már megtelt, így egyedülálló (kelet-európai) férfiként az életbe nem jutnék saját albérlethez. Közvetítős házakban lakva meg noha sokkal kifizetődőbb anyagilag (tekintve, hogy szakmunkásoknak térítésmentes) de úgy nem fogok tudni életem végéig élni. Hiába tudok anyagilag szép összegeket félretenni.
Svájc pedig óriási csalódás volt. Nem is tudom, hogy csalódtam-e valaha bármiben is ekkorát. Képzeld el azt a feelinget amikor veszel egy bazinagy hatalmas csipszet és amikor kibontod akkor csak pár falat van az alján benne. Na ezt az érzést szorozd meg ezerrel. Na ez volt Svájc.
Ebbe most nem szeretnék belemenni részletesen, mert akik még életükben nem éltek Svájcban azok úgysem fognak egyetérteni velem (szemben azokkal, akik már 20+ éve itt élnek). De alapvetően az a gond, hogy ide kb bárkit beengedné akárhonnan. Így már vagy 5% albán. Így Svajcban a svajci béreket nem az árakhoz és a piachoz igazítják, hanem Pristinához. És mivel a Balkán az elmúlt húsz-harminc évben kb semmilyen fejlődést nem tudott felmutatni, ezért a svajci bérek sem emelkedtek szinte semmit sem. Mára már odáig jutottunk, hogy ilyen bruttó 20-23 frankos alja munkakra albánok tucatjai ugranak egyből rá, mintha az évszázad utolsó munkahelye lenne. Elhiszem én, hogy nekik a koszovói két-háromszáz eurós fizetéshez képest ez maga a Kanaán, csak ezzel az a gond, hogy így a svájci munkaadó sosem fog többet fizetni, ha mindig lesz egy koszovói (eritreai, afgán stb) aki fillérekért is elvállalja.
Ilyen Hollandiában azért nem volt, mert oda alapból kizárólag csak EU állampolgár vállalhat munkát. Egy lengyellel vagy csehhel ugyanezt nem lehet megcsinálni, mert Csehország vagy Lengyelország azért nem egy annyira alja ország mint pl Észak-Makedónia vagy Koszovó. Így a lengyelnek muszáj bért emelni. A holland fizetéseknél meg valóban emelkedő tendenciát láttam az elmúlt években.
De! Svájcnak az a nagy előnye, hogy könnyebb saját albérletet találni. Tehát hiaba rosszabb anyagilag, de legalább könnyebb letelepedni hosszútávon a saját albérletnek köszönhetően.
Erről a kettőről vannak személyes ismereteim.
De igazából nyitott vagyok Alaszkától Új-Zélandig akármire.
Kíváncsi vagyok kinek milyen tapasztalatai vannak.
Ember, ébredj már fel az álmodból.
Ha ekkora menő lennél, nem itt kérdezősködnél, kész vicc vagy 😂😂😂
5 nyelven beszélek, Svájcban vagyok és a magyar gyakorin kérek véleményt.
😂😂😂😂
Meglepődnél ha kiderülne, hogy néha kik is feljönnek ide.
De én nem fogok győzködni senkit sem.
Pár éve is arról volt kérdés, hogy Hollandiában hol milyen papírok kell beadni (most ne menjünk bele a részletekbe, de ügyintézéssel kapcsolatos kérdés volt) és én elkezdtem leírni, hogy én mit hogy csináltam saját tapasztalat alapján. Erre beirkáltak olyanokat, hogy "áá! Nem is élsz te Hollandiában! fogalmad sincs!" stb és hiába küldtem neki fotót róla, hogy ott vagyok, meg mutattam meg, de a hülyéje még akkor is irkált olyanokat, hogy "kamu! Ilyen nincs!" Stb. 🤣🤣🤣 Amíg le nem esett, hogy igazából végig csak trollokról volt szó. Legalább ennyire idióta rosszindulatú emberek a világon nincsenek. Vagy ha igen, akkor az újabb bizonyíték, hogy tényleg a legalja tud lenni a magyar, mert amikor az araboknál pl valaki azt írja, hogy "kijutottam Németországba" vagy hasonlók akkor az az első reakció, hogy "machallah" meg "Allah jutalmazzon meg" stb gratulációk. Míg itt a saját sikertelenségük és félresiklott sz*r életüket abban töltik ki, hogy másokat másokat lealacsonyítanak. Mert képtelenek felfogni, hogy valaki tovább tudott jutni mint ők.
Nem hiába van az a vicc amikor megy a pokolban valaki, odaér az olaszok verméhez, ott 3 ördög van aki őrködik, nehogy kimásszanak, a franciáknál 2, a németeknél 1 ördög őrködik, majd amikor a magyarok verméhez ér akkor ott nincs egyetlenegy ördög sem. Majd megkérdezi, hogy hogyhogy a magyarok verménél nem őrködik egy ördög sem, erre ő "Ide fölösleges, mert ha ki akarna valamelyikük mászni, a többi visszahúzza."
Na kb ez a gyakori is.
Eleve sehol máshol a világon nem létezik ellendrukkerkedés. Ez egy full hungarikum. Akármilyen országban ahol nem-liberális kormány van, ott a legliberálisabb ember sem szurkol soha a saját csapata ellen. Az USA-ban Trump idején sem szurkolt soha egyetlenegy demokrata sem az amerikai csapat ellen.
Nekem pont ebből a mentalitásból lett már ki a f*szom. És pont az ilyenek miatt nem fogok visszamenni Magyarországra. Akik annyira bután kizárólag csak a politikára meg az orbánozás tengelyére fűzik fel az egész világegyetemet, és ennyire vakon kizárólag csak ezen a szemüvegen keresztül nézik a világot, hogy a saját nemzetük mocskolásától sem riadnak vissza ha cserébe orbánozhatnak egy jó szaftosat.
Na pl ezért is írom az "aljanépség" fogalmát. Hogy a románok körében még a legliberálisabb román sem mocskolja soha Romániát?
Egyébként meg abban semmi különös nincs ha valaki több nyelven beszél. Ez totál normális. (csak nem Magyarországon)
Szóval befejeztem a trollok etetést.
Feltettem egy kérdést. Válaszokra vagyok kíváncsi. Pl az a szomáliás válaszoló mondjuk egész jó volt. Angoláról hallottam, hogy a külföldi szakembereket egész jól megfizeti és Luandában egyesek konkrétan luxuskörülmények közt élnek (Hollandiában volt egy portugál állampolgárságú são tomé-i kollégám).
Viszont a trollokat nem fogom tovább etetni.
A magyarokkal nem kell tartani a kapcsolatot, ha külföldön elsz. En, ha meghallok egy magyar szot Zürichben, akkor atmegyek az utca tuloldalara.
Hogy hova lenne neked elköltözni? Szerintem Hawaii nem lenne rossz valasztas. Ott nem hogy magyarokkal nem talalkozol, de europaival sem. Joforman csak azsiaiakkal. Jo a klimaja, az USA-hoz tartozik, tehat az eletszinvonal is magas. Ausztraliaban, New Zeelandban meg nem voltam, de azok is szuper helyek lehetnek.
No, Svajc nem olyan rossz, ahogy te atelted, azert meg mindig sokan akarnak ide jönni, a vilag legtavolabbi orszagaibol is. Itt meg azert többe-kevesbe rendben vannak a dolgok. Az egyedüli hatranya, hogy bevandorlo orszag lett, svajcit mar alig talalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!