Hova érdemes kivándorolnom? Európán belül vagy kívül? Milyen nyelvet tanuljak? 15/F
Na szóval, már most gondolkodom hogy hogyan tovább? Szeretnék kimenni külföldre a középiskola elvégzése után.
Kereskedelem-Marketing szakon tanulok jelenleg a középiskolában első évesként. Érettségire hajtok legfőképp, és mivel olyan osztályba járok ahol maradni kell +1 évet az érettségi után hogy megkapjam a szakmát belőle így ezen is maradok. Jelenleg angolt tanulok és el fogok kezdeni külön angolra is járni hogy legyen egy középfokú nyelvvizsgám belőle. Szeretnék külföldön főiskolára járni, majd utána kintmaradni.
Hova érdemes kimenni? Milyen nyelve(ke)t tanuljak még az angol mellé?
kínait nagyon ajánlom, 1 milliárd ember, korlátlan felvevőpiac... oda fog áttevődni a hangsúly a következő évtizedekben!
persze, az angolt meg kell tanulni, mert az nagyon alap..
Szerintem tanulj egy normális szakmát, és akkor nem kell kivándorolnod. Én például mérnök-infós vagyok, már most jól keresek, pedig még diplomám sincs.
Igen, külföldön még több lenne, de ennyiből már normálisan megélek és olyan kapzsi meg nem vagyok. A barátaim is itt vannak.
Franciát is érdemes tanulni, több megyéje a világ legszebb helyén van. :)
Illetve az egyik ismerősöm a török nyelv miatt kapott állást a Google-nál, Dublinban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!